ÇÖZÜLDÜ MacOS Big Sur Elektronik İmza, AKIS kart, Turksatimza Kurulum Sorunları

Bu konudaki mesaj 21 en iyi cevap olarak seçildi.

karahanzorbey

PADAVAN
1 Nis 2018
132
47
71
50
Yukarıda Muhal isimli kullanıcının gönderdiği talimatta ve araştırmalarım sonucunda bulduğum diğer talimatlarda E imza kurulumunun en son aşamasında libakisp11.dylib dosyasının "System/Library/Java/Extension" klasörüne kopyalanması gerektiği yazıyor. Sizin dediğiniz "Library/Java" klasörüne bahsi geçen dosyayı kopyaladığımda bir fayda vermiyor. Belki Catalina ve öncesinde klasör yapısı bu şekildeydi. Ayrıca Akis destek sayfasında şu şekilde bir uyarı var :

"Mac OS Big Sur versiyonunda smart kart kütüphanesinin path'inin java da yazılmış uygulamalarda set edebilmesi gerekmektedir.
System.setProperty("sun.security.smartcardio.library","/System/Library/Frameworks/PCSC.framework/Versions/Current/PCSC");"

bu uyarının ne anlama geldiğini çözemedim.
Edit: Ayrıca e imza programlarının kurulumundan sonra yapmam gereken browserdan "https://localhost:9001" komutunu da giriyorum .. "service working" diyor. Acaba bu aşamada browser la Akıllı Kart arasındaki iletişimi engelleyen ne olabilir.
Sayın Montezuma Windows’ta https://localhost:9001 yazınca ismim ile birlikte kart bilgilerini yazıp servis çalışıyor diyor. macOS ta ise bilgileri göstermiyor. Yani kartı görmüyor ama servis çalışıyor diyor. Acaba USB map dedikleri sorun benim PC de olabilirmi?
EDIT : !!!!

Arkadaşlar sorunu buldum ve çözdüm. Sorun Big Sur'un USB 2.0 olana Akıllı kartı USB 3.0 olarak görmesinden dolayı. Hackintool programını kullanarak USB Port Mapping yapmanız gerekiyor. Youtubda videoları var. :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

mrtmrl

APPRENTICE
7 Ağu 2024
1
0
1
arkadaşlar macbook m1 aldım ve EBYS kullanımında e-imza yı kullanamıyorum. Akıllı karta erişim sağlanamadı diyor. İlk defa mac kullanıcısı olduğum için burdaki yolları da tam olarak yapamadım. daha kolay bir anlatım ile yardımcı olabilecek var mı?