macOS Big Sur Touch Pad Çalışmıyor

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
aaaaa.zip

DSDT.aml Dosyasını Efi - oc - ACPI Klasörüne koy OpenCore Configurator ile config.plist aç Dsdt.aml dosyası en üstde olacak şekilde ekle
Ekran Resmi 2020-12-04 13.00.26.png

ikinci yapman gereken VoodooI2C.kext.zip dosyasını acıp VoodooI2C.kext EFI - OC - KEXTS Klasörüne yükle Sonra OpenCore Configurator ile config.plist aç kernel kısmına gelerek buraya eklemen o kadar
sistem tercihlerinden - izleme dörtgenine basdığında mutlti çoklu parmak ayarlarınıda orada görmen gerekiyor

Sonuçu yazarsan sevinirim
Ayrıca @montezuma hocama ve @mehmetyuksel yardım ve katkıları için tşk.lerimi borç bilirim
pil pached da yapdım pil seviyenide görebilmen lazım

Son düzenleme:

P4WN3R

APPRENTICE
24 Kas 2020
21
3
21
aaaaa.zip

DSDT.aml Dosyasını Efi - oc - ACPI Klasörüne koy OpenCore Configurator ile config.plist aç Dsdt.aml dosyası en üstde olacak şekilde ekle
Ekli dosyayı görüntüle 28503
ikinci yapman gereken VoodooI2C.kext.zip dosyasını acıp VoodooI2C.kext EFI - OC - KEXTS Klasörüne yükle Sonra OpenCore Configurator ile config.plist aç kernel kısmına gelerek buraya eklemen o kadar
sistem tercihlerinden - izleme dörtgenine basdığında mutlti çoklu parmak ayarlarınıda orada görmen gerekiyor

Sonuçu yazarsan sevinirim
Ayrıca @montezuma hocama ve @mehmetyuksel yardım ve katkıları için tşk.lerimi borç bilirim
pil pached da yapdım pil seviyenide görebilmen lazım
Dediğin gibi yaptım fakat bilgisayar açılırken aşağıdaki gibi yasak işareti çıktı ve touch pad hatalı gibisinden hatalar verdi.
WhatsApp Image 2020-12-04 at 20.43.45.jpeg
WhatsApp Image 2020-12-04 at 20.43.45-2.jpeg

Laptop Modeli
Asus N551VW
Anakart Modeli
N551VW
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 530 (1GB Skylake-H GT2) & NVIDIA GeForce GTX 960M [ASUS] 4GB GDDR5 SDRAM 128 BIT
Ses Kartı Modeli
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM) & Realtek High Definition Audio
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Disk ve RAM
128 GB SSD & 1 TB HDD & 8 GB DDR4 2600MHz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Dediğin gibi yaptım fakat bilgisayar açılırken aşağıdaki gibi yasak işareti çıktı ve touch pad hatalı gibisinden hatalar verdi.
Ekli dosyayı görüntüle 28590Ekli dosyayı görüntüle 28591
config.plist'ini yüklermisin bir bakayım
Ekli dosyayı görüntüle 28590Ekli dosyayı görüntüle 28591
??????? ses yok vaz geçtiniz galiba
Ekran Resmi 2020-12-06 18.22.13.jpg

Son düzenleme:

ahenk

APPRENTICE
17 Ara 2021
18
2
21
@Mavisakal_tr @montezuma

merhabalar dell latitude 7280 cihazım var kısmende olsa monterey sorunsuz kurulum gerçekleştirdim lakin touchpad i çalıştıramadım bir türlü forum da çok tartıştık bu konuyu ama çözüm üretemedik en son yamalama yapmam gerekiyormuş onuda ben bilmiyorum rica etsem bir göz atabilirmisiniz
verdiğim efi ile ses ekrankartı wifi sorunsuz çalışmakta bluetooth & touchpad çalışmamaktadır

Kullandığım EFI dosyam

Ekli dosyalar

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
@Mavisakal_tr @montezuma

merhabalar dell latitude 7280 cihazım var kısmende olsa monterey sorunsuz kurulum gerçekleştirdim lakin touchpad i çalıştıramadım bir türlü forum da çok tartıştık bu konuyu ama çözüm üretemedik en son yamalama yapmam gerekiyormuş onuda ben bilmiyorum rica etsem bir göz atabilirmisiniz
verdiğim efi ile ses ekrankartı wifi sorunsuz çalışmakta bluetooth & touchpad çalışmamaktadır

Kullandığım EFI dosyam
Bluetooth - Wifi: Eğer BCM94352Z (DW1560)'a sahipsen harika. Airdrop & Handoff dahil tamamını çalıştırman gerekir
Touchpad: juico · GitHub Bu kaynağı bi değerlendir istersen, iyice anlayarak ve deneme yanılma yaparak çözme ihtimalin vardır.

Yine de bir yerlerde hata yaptığını düşünüyorum, veya eksik bir durum var. Monterey yüklü 7280'de hemen hemen herşeyin çalıştığını doğrulayan güzel bir rehber linki vereyim, GitHub - Lorys89/DELL_LATITUDE_7280

dilersen BigSur ile vakit kaybetmeden Monterey ile devam edebilirsin Fakat; Bu rehberi uygulaman için bile, bir takım terim ve yöntemlere aşina olup sabırlı davranman ve vakit harcaman gerekir. ve BIOS ayarlamaları çok önemlidir :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888