Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Bilindiği üzere hepimizde şu sıralar yeni çıkan Monterey sürümüne yükseltme heyecanı var. Ben de bu kervana katılan bir kişi olarak geçiş sürecimi yaşadığım problemleri ve çözüm önerilerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle Monterey sürümünü en başından beri tüm beta sürümlerini ayrı bir SSD'ye yüklemiş ve neredeyse her yükseltmeyi başarıyla gerçekleştirmiş biriyim. Paylaşımlarımı bu konu da bulabilirsiniz.
osxinfo.net
Burada yapmış olduğum güncellemelerde elde etmiş olduğum tecrübeler ve yaşadığım sorunların çözümünü de aşağıdaki konularda paylaştım.
1.Problem Bluetooth sorunu;
osxinfo.net
Bu konuda verdiğim çözüm yöntemi Monterey 12.0.1 için de geçerlidir. Montereyde halen yaşamış olduğum sorun ise Bluetooth'u kapattıktan sonra sistemi yeniden başlatmadan bluetooth özelliği aktif olmamaktadır. Bu sorunun Bluetoolfixup kextinin güncel sürümlerinde ortadan kalkacağını değerlendiriyorum.
2. Problem Beta 6 dan Beta 7 ye geçerken sistemin güncellenmemesi ile ilgin bir sorun idi;
osxinfo.net
Bu sorun muhtemelen Big Sur'dan Monterey'e geçmek isteyen tüm kullanıcıların başına gelecektir diye değerlendiriyorum. Sorunun çözümü SMBIOS bilgilerinin tam olarak ve sisteminize uygun bir şekilde verilmesinden geçmekte olup çözüm açıklaması yukarıdaki linktedir.
Son olarak Big Sur'dan Monterey'e geçmek isteyen arkadaşlara tavsiyem;
osxinfo.net
konuda belirttiğim bluetooth kextlerini güncel halini Releases · dortania/build-repo buradan indirip Config dosyalarında gerekli güncellemeleri yapmaları.
İlaveten SMBIOS bilgilerini de 2.madde de belirttiğim gibi detaylandırıp Config dosyalarına işlemeleri ve bu işlemlerden sonra güncelleme işlemlerini başlatmalarıdır.
Ben de yukarıda bahsettiğim şekilde sistemimi Sistem Tercihleri / Yazılım Güncellemesi yöntemiyle başarılı bir şekilde Big Sur'dan Monterey'e güncellemiş bulunmaktayım. Tüm arkadaşlara faydalı olması dileğiyle.
Eski Sistem;
Yeni Sistem;
Bilindiği üzere hepimizde şu sıralar yeni çıkan Monterey sürümüne yükseltme heyecanı var. Ben de bu kervana katılan bir kişi olarak geçiş sürecimi yaşadığım problemleri ve çözüm önerilerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle Monterey sürümünü en başından beri tüm beta sürümlerini ayrı bir SSD'ye yüklemiş ve neredeyse her yükseltmeyi başarıyla gerçekleştirmiş biriyim. Paylaşımlarımı bu konu da bulabilirsiniz.
macOS Monterey Kurulum İmajı Hazırlamak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Apple bir gün önce yeni işletim sistemi macOS Monterey duyurusunu yaptı. Bir çok yenilikle gelen yeni işletim sisteminin final sürümünün muhtemelen sonbahar gibi yayınlanması bekleniyor. Elbette bizim ilgilendiğimiz kısmı Hackintosh kısmı. Bu noktada hızlıca bir deneme yapma şansı buldum...
Burada yapmış olduğum güncellemelerde elde etmiş olduğum tecrübeler ve yaşadığım sorunların çözümünü de aşağıdaki konularda paylaştım.
1.Problem Bluetooth sorunu;
ÇÖZÜM - macOS Monterey İşletim Sisteminde Broadcom ve Intel Bluetooth Aktive Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
MacOs Monterey Kurulum İmajı hazırlamak konusunda macOS Monterey Kurulum İmajı Hazırlamak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu mesajımda belirttiğim gibi Broadcom Combo Wifi Bluetooth kartlarda Bluetooth tanımama problemi meydana gelmişti. Araştırmalarım sonucu bulduğum problem...
2. Problem Beta 6 dan Beta 7 ye geçerken sistemin güncellenmemesi ile ilgin bir sorun idi;
macOS Monterey Kurulum İmajı Hazırlamak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Merhaba RYZEN 5700U işlemcili bilgisayarıma kurma ihtimalimiz bu sürümde de olmuyacak değil mi çünkü harici ekran kartım yok Maalesef.
Bu sorun muhtemelen Big Sur'dan Monterey'e geçmek isteyen tüm kullanıcıların başına gelecektir diye değerlendiriyorum. Sorunun çözümü SMBIOS bilgilerinin tam olarak ve sisteminize uygun bir şekilde verilmesinden geçmekte olup çözüm açıklaması yukarıdaki linktedir.
Son olarak Big Sur'dan Monterey'e geçmek isteyen arkadaşlara tavsiyem;
Ben hala kuramadım, bana kurulum imajı gerek aslında, niçin kurulum imajını konu olarak paylaşmıyorsunuz ki? Henüz beta aşamasında olduğu için kendi EFI dosyalarımızla bu şekilde test ediyoruz. Kararlı sürüm yayınlandığında imajda paylaşılacak.
İlaveten SMBIOS bilgilerini de 2.madde de belirttiğim gibi detaylandırıp Config dosyalarına işlemeleri ve bu işlemlerden sonra güncelleme işlemlerini başlatmalarıdır.
Ben de yukarıda bahsettiğim şekilde sistemimi Sistem Tercihleri / Yazılım Güncellemesi yöntemiyle başarılı bir şekilde Big Sur'dan Monterey'e güncellemiş bulunmaktayım. Tüm arkadaşlara faydalı olması dileğiyle.
Eski Sistem;
Yeni Sistem;
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
- Laptop Modeli
- Asus VivoBook x571li-bq377
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-10870H
- Grafik Kartı
- Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
- Ses Kartı Modeli
- Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
- Ağ Aygıtları
- Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
- Disk ve RAM
- Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz