Bir çok kişi, "Hackintosh illegaldir" önyargısıyla hackintosh'a bakmaktadır. Ancak biraz araştırırsanız Hackintosh 10 yıldan uzun bir süredir yapılmakta ve Profesyonel kullanıcılar da hackintosh yapmakta olduğunu göreceksiniz. Ancak Apple bu 10 yıllık zamanda Hackintosh için ne gibi önlemler aldı? Benim bildiğim kadarıyla pek bir önlem yok ve hepimiz de biliyoruz ki Apple istese Hackintosh'u engelleyebilirdi. Bir başka konu da Hackintosh'un biteceği yönünde. Apple ARM tabanlı işlemcilere geçti ve bu Hackintosh'un sonunu getirecek deniliyor. Belki 7 yıl sonra olabilir. Çünkü piyasadaki Mac cihazlardan Intel işlemci kullananlar açık ara farkla üst seviyede. Düşünsenize 16' MacBook Pro 2020 alıyorsunuz ve birkaç ay sonra Apple çıkıp diyor ki: Biz artık Intel işlemcilere macOS'un yeni sürümünü vermeyeceğiz. Böyle bir şey tabii ki olmayacağı için Hackintosh benim görüşümce 7 yıl daha sürecek. Ondan sonrasında ise ben biteceğini düşünmüyorum. Çünkü Apple'ın çıkardığı yeni M1 işlemcilerin yarattığı etki Intel ve AMD tarafından da karşılıksız kalmayacak. İki markanın da en geç 1 yıl içerisinde ARM tabanlı işlemcilerini piyasaya sürecekler. Tabi Windows ve anakart üreticilerinin de buna ayak uydurması gerekeceği için bu süre biraz daha fazla olabilir gibime geliyor. Eğer Intel ve AMD, ARM tabanlı işlemcilere geçerse benim tahminimce Hackintosh devam edecek
- BootLoader
- OpenCore 1.0.0
- Anakart Modeli
- MSI Z490 TOMAHAWK
- İşlemci Modeli
- i7 10700K
- Grafik Kartı
- RX 6600
- Disk ve RAM
- WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz