macOS Mojave için AR5WB222,AR946x,AR9485,AR9565 için kext

Sizde Çalıştı Mı?

• Kullanılan toplam oy
    28

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
anladım.Peki bu fenvi den hangi modeli alacaksın bende almak istiyorum.
İki kart arasında kaldım. İkisinin arasındaki tek fark birisinin Macbook'lardaki wifi yongası olması diğeri iMac'lerde kullanılan yongası olması. Şahsen ucuz olan almak istiyorum ama hız ve menzil gereksinimlerin fazla ise fiyatı yüksek olana bakabilirsin. Ayrıca yabancı forumlarda kullananlara da sordum ikisinin de sorunsuz çalıştığını belirtiler. Aliexpress'te de yüzlerce yorum almış ürünler ve aralarında Türk alıcı yorumları da var.

İkiside Wifi , Bluetooth , Airdrop , Handoff destekliyor. Youtube üzerinde araştırırsan videoları da mevcut. Ürünü satın aldığımda forumda bir incelemesini ve tanıtımını yapacağım ancak şuanlık sorun yaşayanlar için hızlı bir çözüm olur diye bırakıyorum.

Adsız.png

Amerika'da da satılıyor Ebay , Newegg gibi sitelerde. Sana hangisi kargo konusunda daha uygunsa onu seçersin. Ben Amerika'da alıp bir tanıdık vasıtasıyla Türkiye'ye getireceğim mesela :)

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz

udede

APPRENTICE
17 Eyl 2017
59
11
21
İki kart arasında kaldım. İkisinin arasındaki tek fark birisinin Macbook'lardaki wifi yongası olması diğeri iMac'lerde kullanılan yongası olması. Şahsen ucuz olan almak istiyorum ama hız ve menzil gereksinimlerin fazla ise fiyatı yüksek olana bakabilirsin. Ayrıca yabancı forumlarda kullananlara da sordum ikisinin de sorunsuz çalıştığını belirtiler. Aliexpress'te de yüzlerce yorum almış ürünler ve aralarında Türk alıcı yorumları da var.

İkiside Wifi , Bluetooth , Airdrop , Handoff destekliyor. Youtube üzerinde araştırırsan videoları da mevcut. Ürünü satın aldığımda forumda bir incelemesini ve tanıtımını yapacağım ancak şuanlık sorun yaşayanlar için hızlı bir çözüm olur diye bırakıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11933

Amerika'da da satılıyor Ebay , Newegg gibi sitelerde. Sana hangisi kargo konusunda daha uygunsa onu seçersin. Ben Amerika'da alıp bir tanıdık vasıtasıyla Türkiye'ye getireceğim mesela :)
tamam teşekkür ederim..

Anakart Modeli
MSI B550 Mortar Wifi
İşlemci Modeli
Amd Ryzen 5 5600
Grafik Kartı
Asrock 6800 XT Phantom Gaming
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHZ
Disk ve RAM
Pny 1 TB XLR8 PCI-Express 4.0 SSD+4Tb Seagate HDD+16 gb DDR4 3600mhz + Mac için ayrı 240GB SSD
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Hocam önce CLOVER kurulumu yapın. Daha sonra bu adımları uygulayın.
FakePCIID kext'i zaten EFI/CLOVER/kext/others içerisinde. Tekrar nasıl kuracağım ki?
Kext kurma programları da ya System/Library/Extensions ya da /Library/Extensions içerisine kuruyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301

Kextin sahibinin github sayfasında Catalina sürümü çıkmadan bir hafta önce bende bu soruyu sormuştum. Bazı kullanıcılar benim anlattığım şekilde çalıştırdıklarını belirtmişler. Elbet bir süre sonra destek gelir. Ama zamanı hakkında fikrim yok. Kextin Catalina sürümünde çalışmaması için bir sebep yok. Ama belli problemleri var bunların düzeltilmesi durumunda daha sağlıklı olacaktır. Araştırmıyor değilim açıkçası geldiği gibi de paylaşmak istiyorum çünkü çoğu kişi bu konuda merakta. Kablolu bağlama şansın varsa öyle bağlan yada bu konuya bir göz at derim. Yinede denemende fayda var temiz bir kurulumun varsa tam performansta çalışabilir
Bu mesajımda bahsettiğim adımları dene başarıya ulaşabilirsin. Ama sorunlu olduğunu unutmaman gerek. Deneyimlerini ve sorunlarını paylaşmayı unutma. Eğer başarıyla çalıştırabilirsen Catalina sürümünde çalıştığını kabul edebiliriz.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz

anil1906

APPRENTICE
5 Kas 2019
16
6
21
Bu mesajımda bahsettiğim adımları dene başarıya ulaşabilirsin. Ama sorunlu olduğunu unutmaman gerek. Deneyimlerini ve sorunlarını paylaşmayı unutma. Eğer başarıyla çalıştırabilirsen Catalina sürümünde çalıştığını kabul edebiliriz.
kablo ile bağlanabiliyorum ama wi-fi çalışması için Mojave'ye geri dönmeyi düşünüyordum. Bu akşam senin linki deneyeyim. Sorunlu olup olmaması önemli değil bağlansın yeterli. Şu an ilk mesajdaki kexti kurunca wi-fi açılıyor ama ağ bulamıyor. Olmazsa temiz kurulum Catalina ile bir daha denerim gelişmeleri yazacağım..
evi texts klasöründe 10.13 klasörü yok. other'a mı yükleyeyim yoksa 10.13 diye bir klasör açıp ona mı kurayım?
kablo ile bağlanabiliyorum ama wi-fi çalışması için Mojave'ye geri dönmeyi düşünüyordum. Bu akşam senin linki deneyeyim. Sorunlu olup olmaması önemli değil bağlansın yeterli. Şu an ilk mesajdaki kexti kurunca wi-fi açılıyor ama ağ bulamıyor. Olmazsa temiz kurulum Catalina ile bir daha denerim gelişmeleri yazacağım..

evi texts klasöründe 10.13 klasörü yok. other'a mı yükleyeyim yoksa 10.13 diye bir klasör açıp ona mı kurayım?
hocam bu sorunu çözemedim. mojave'ye döndüm ve burada da wifi aynı catalina'daki gibi. 10.13 klasör problemini çözsek belki de olacaktı.. ne yapmam gerekiyor mojave'de ethernet de çalışmıyor.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kext klasörü içinde Others dışında başka bir klasör olmaması sorun değil. Others içinde olması yeterli kextlerin. Çalışmıyorsa eksik yaptığın ayarlar vardır. S/L/E içinde IO80211Family.kext yedeğini alıp sildikten sonra IO80211Family.kext kurmalı ve Rebuild Cache yapmalısın. Ayrıca Hackintool araçlar içinde Atheros yaması ile Atheros için gerekli kextlerin kurulmasını sağlayabilirsin. Ek olarak buradaki dosya içindeki Lilu kext güncel değil. Deneme yaparken ATH9KInjector.kext ve Lilu güncel sürümlerini kullandığından emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cardinal07

APPRENTICE
20 Ara 2017
93
30
21
Catalinada AR9565 test edildi, çalışıyor. İçindeki Lilu.kext yerine en güncel sürümü kullandım. Sadece IO80211Family.kext Hackintool yardımı ile S/L/E altına kurulumunu yaptım.
Ek olarak: Wifi çalışmasına rağmen üst bardaki wifi simgesinde sinyal yüksek olmasına rağmen düşük gösteriyordu. Tekrar bağlandığımda sinyal seviyesini yüksek gösteriyor. Sonra yine aynı. O yüzden RehabMan'in ATH9KInjector.kext'i S/L/E içine attım. Şu an için bir sıkıntı yok.

Son düzenleme:

MehmetAslanoglu

APPRENTICE
17 Ocak 2018
44
2
21
30

Merhaba arkadaşlar
Qualcomm Atheros Ar5WB222, AR946x (bazıları) AR9485 ve AR9565 ağ kartları için kextleri sizlerle paylaşmış bulunmaktayım.

Buradaki amacımız; kextlerin kurulumunu ve desteklenmeyen bu kartların çalışmasını sağlamaktır.
Bu kartları belirtmemdeki amaç, bu kextin bu kartlarla olan uyumluluğunu sağlamasıdır.
Not: Bütün Kextler Denenmedi! Kurulum Beni oku.txt de bulunmaktadır..

Test edilen Sistem
Asus N552VW

• Intel Core I7-6700HQ
  • 16 GB Ram
  • Intel HD Graphics 530
  • Realtek PCIe GbE Family Controller
  • Qualcomm Atheros AR946x Wireless Network Adapter
Araştırdığım kadarıyla; AR5WB222 > AR9462 oluyormuş. Bu yüzden AR946x diye hemen umudunuzu kesmeyin. Sistemimdeki kart AR946x olmasına rağmen, AIDA64 Testinde AR5WB222 olduğu ortaya çıktı...

Uyarı: Olanlardan sorumlu değilim ve eğer başka ağ kartınız varsa onu kullanmanız tavsiye edilir...
AR5WB222,AR946x,AR9485,AR9565.zip
link geçersiz yenileyebilir misiniz?

MehmetAslanoglu

APPRENTICE
17 Ocak 2018
44
2
21
30
linkte sıkıntı yok. bir vpn veya proxy aracılığıyla indirebilirsiniz.

https://bitbucket.org/osxinfo/kext-dosyalar/downloads/ bu adrese gönderiyor sizi link. vpn veya proxy açtıktan sonra sayfada AR5WB222,AR946x,AR9485,AR9565.zip dosyasını CTRL+F ile arayıp indirebilirsiniz.
İniyor şu an. Ben baktığımda AR9565 diyor ama başka bir yerde AR9565x diyor. sonda x var acaba sıkıntı çıkarır mı, bazılarda olup bazılarında olmadığında diyorum. Ayrıca bu kext i kurulum usb sindeki efi kext dosyasına koymam yeterli midir?

cardinal07

APPRENTICE
20 Ara 2017
93
30
21
İniyor şu an. Ben baktığımda AR9565 diyor ama başka bir yerde AR9565x diyor. sonda x var acaba sıkıntı çıkarır mı, bazılarda olup bazılarında olmadığında diyorum. Ayrıca bu kext i kurulum usb sindeki efi kext dosyasına koymam yeterli midir?
bazı dosyaları yüklemeniz gerekecek. Hackintool aracılığıyla yapılıyor. Konunun altında diğer yorumlarda anlatılmış. okursanız görebilirsiniz. intel wifi kartına döndüğümden beri uzun zamandır bir değişiklik yapmadım catalina kurulu laptopumda. heliport kullanıyorum artık.

resul060606

PADAVAN
28 Ağu 2020
103
15
121
Benimde dell 3581 cihazım var.Ses ve wi-fi bir türlü yapamadım.Modelleri ise şu şekilde.

Qualcomm QCA61x4A/QCA9377 Wi-Fi and Bluetooth Driver.
Dell Wireless 1707/Qualcomm 9565 WiFi and Bluetooth Driver.
Ses olarak ise modelleri şöyle:
Realtek High Definition Audio Driver.
Waves MaxxAudio Pro Application.

Acaba bu modelleri Catalina destekliyor mu ?

BootLoader
Clover
Laptop Modeli
Dell Inspiron 3581.
İşlemci Modeli
Intel i3 7200u
Grafik Kartı
-Intel HD Graphics 620. -Radeon 520.
Disk ve RAM
8 gb 2133 mhz ddr4