Above 4G decoding-Enable ve ResizableBar - Disable ise;
SSDT-CPUR.aml dosyasına ihtiyacınız olabilir.
Bekleyin bir EFI ekliyorum.
Bu arada kurulum yaptığınız diskin marka ve modeli nedir?
Öncelikle teşekkür ederim. Attığınız efiyi denedim. İlk başta sorunsuzdu. Disk silme işlemleri, kurulum vs. Kurulumu yaptıktan sonra Apple logosu ve bar geldi. yaklaşık 29.28….13 dakika kaldı dedi ve sonra kodlar gelmeye başladı bu sefer 9-10 kere yeniden başlattı ve her defasında up/recovery/ → /mnt5/recovery/9EBBFFB9-BC4B-40D2-B904-F45586653EFA.staged kısmında kaldı.
320 gb bir harddisk ile deniyorum, dün flash bellek ile başka macos sürümleri denedim ve yazdırma 2 saat sürdü, harddisk ile 5 dakika sürüyor. Şimdi de sandisk 32gb flash flash belleğe yazdırıp deneceğim. Eğer sorun hdd ile yazdırmam değil diye düşünüyorsanız sorun başka neyden kaynaklı olabilir?
Öncelikle teşekkür ederim. Attığınız efiyi denedim. İlk başta sorunsuzdu. Disk silme işlemleri, kurulum vs. Kurulumu yaptıktan sonra Apple logosu ve bar geldi. yaklaşık 29.28….13 dakika kaldı dedi ve sonra kodlar gelmeye başladı bu sefer 9-10 kere yeniden başlattı ve her defasında up/recovery/ → /mnt5/recovery/9EBBFFB9-BC4B-40D2-B904-F45586653EFA.staged kısmında kaldı.
320 gb bir harddisk ile deniyorum, dün flash bellek ile başka macos sürümleri denedim ve yazdırma 2 saat sürdü, harddisk ile 5 dakika sürüyor. Şimdi de sandisk 32gb flash flash belleğe yazdırıp deneceğim. Eğer sorun hdd ile yazdırmam değil diye düşünüyorsanız sorun başka neyden kaynaklı olabilir?
config dosyasında securebootmodel kısmını default yerine disabled yapıp nvram reset yaptım ve kuruluma devam ettim. Sorunsuz bir şekilde yüklendi. Fakat kasıyor, donuyor arada. Sizce bilgisayar bileşenlerimden ötürü müdür? Akıcı bir deneyim yaşamam için ne yapmam gerekir? Bir de telefonda her zaman kullandığım apple hesabıyla giriş yapmam güvenilir midir? İlginiz için teşekkür ederim.
OpenCore ekranında önce NVRam Reset yapın mutlaka. Yoksa aynı hatayı almaya devam edersiniz.
Bios ayarlarınızı kontrol edin.
drive.google.com
Olayları biraz karışık anlattım. İlk defa 2 gün önce macOS'u bilgisayarıma kurmaya çalıştım, bu alanda çok yeniyim ve hevesliyim. O yüzden kusura bakmayın.
Güncelleme:
Size cevap yazdıktan sonra macOS'u ilk defa kullandığım için biraz kurcalamak istedim ve şunu fark ettim; ses arttırıp azalmıyordu. Forumdan nasıl yapılacağını buldum (SSDT-CPUR.aml vb. dosyalarla ilgiliydi galiba sizin bahsettiğiniz dosyaydı sanırım) forumda anlatıldığı gibi opencore configuratorle yapmaya çalıştım ama configurator, onu açıp yapmam gerekenleri yapınca, kaydederken opencore sürümüyle ilgili hata veriyordu bundan ötürü ses olayını yapamıyordum o yüzden macOS'tayken opencore'u güncellemeye çalıştım, bir şeyler yaptım ama beceremedim. Ve sonrasında opencore boot menüsünde windows seçeneği gitmişti. (dual boot kullanıyordum). Windows 11 formatı atmaya çalışsam da %78lere geldiğinde bilgisayar yeniden başlatılacak diyip hata çıkıyordu. 30-40 dakika uğraş sonucunda macOS ile ilgili her şeyi (ssd,hdd) söktüm ve tekrardan w11 formatı attım. Windowsu başarıyla kurduktan sonra sıfırdan başladım. macOS Sequoia 15.2'yi hddye yazdırdım ve sonrasında sizin verdiğiniz efi dosyasını Kuruluma başlayacaktım ama opencore menüsünde opencore açılmadan önce OCS: No schema for ClearTaskSwitchBit at 2 Index, context <Quirks> yazısı 1-2 saniye gözüküp opencore menüsü açılıyordu. İnternette araştırdım sanırım opencore sürümü güncel değilmiş. Ben de opencore 1.0.4 sürümünü indirip sizin efinin üstüne yazdırdım, deneme amaçlı bir kurulum yaptım ve macOS kurulmaya başladı fakat bir anda macOS update diye bir şeye girdi, denedim ama olmadı sonrasında exit yaptım ve opencore menüsünden install macOS dedim ve kurulum sorunsuz şekilde devam ediyordu, configde securebootmodel kısmını default olarak kaydetmişim. Ki sizin verdiğiniz dosyada disabled olmasına rağmen. Neden bilmiyorum yaklaşık 16 saattir bu dosyalarla uğraşıyorum kafamın karışıklığından ötürü sanırım. Disabled olarak değiştirdim ve kurulum sorunsuz şekilde devam ediyor. Gelişmeleri size aktaracağım. Teşekkür ederim.
OpenCore ekranında önce NVRam Reset yapın mutlaka. Yoksa aynı hatayı almaya devam edersiniz.
Bios ayarlarınızı kontrol edin.
drive.google.com
Güncelleme 2:
Sorunsuz bir şekilde kurulum yaptım şu an macOS'tayım ama inanılmaz derecede drop giriyor. Şu an bunu yazarken bile ekran donuyor ama yazmaya devam edebiliyorum keza youtube'da şarkı dinlerken seste hiçbir sorun yok ama tarayıcı anlık 1-2 saniye donabiliyor. Sanırım güç yönetimini ayarlamam gerek şu an onu araştırıyorum. efi dosyamı da bırakıyorum belki bakmak istersiniz.