macOS Ventura beta sürümünü kurabilen var mı?

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
İlk mesajımda yazmıştım kurulum tamamlandıktan sonra "oclp5 (ventura-alpha) ile root patch yapıldı" diye. Bu işlemden sonra ekran kartını tanıdı
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.

Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.

Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.
Son hali ile kamera ve mikrofon izinlerinin olduğu bölümün ekran görüntülerini paylaşabilir misin? @muhal
@strangerone @darkside Nasıl gidiyor denemeler? Ben Ventura kurulumunun son evresinde siyah ekranda kaldım. Monitör sinyali kesiliyor. DP ve HDMI portlar aynı. Ama Monterey'de sorun yok. HD 4000 için OCLP Alpha oluşturamadım, hata verdi. Yine sil baştan.
@strangerone Konu açıp bir şey sordum ama, sanırım yoğunsunuz.
XCode sorunu çözüldü hocam. Teşekkürler ilginize.
Valla big sur a geri döndüm. Full herşeyim çalışıyor. (Airdrop dahil) OCLP alphanın son nihai sürümü çıkana kadar beklemedeyim. @turko35408

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
i7-10750H Comet Lake (10th Generation Intel® Core™ i7 Processors)
Grafik Kartı
Intel(R) UHD 630 (2 GB) (AKTİF) & nVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB) (DEVRE DIŞI)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC295 (LAYOUT ID: 13)
Ağ Aygıtları
Wifi&Bluetooth : Broadcom BCM4360CS2 (Airdrop, Handoff, Airplay Aktif)
Disk ve RAM
WD BLUE SN520 NVME M.2 512 GB M2 (SEQUOIA 15.7.3) & 1 TB SAMSUNG NVME M.2 SSD (Windows 11) / 32 GB DDR4 3200 Mhz
  • Like
Tepkiler: turko35408

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
Ventura'da RX 570 şimdilik hayal.

With the forth coming release of OpenCore Legacy Patcher v0.5.0, systems with legacy Metal GPUs will finally be able to achieve graphics acceleration in macOS Ventura!

GPU Models
Supported GPU models include:

• Intel:
    • Ivy Bridge (HD4000)
    • Haswell (HD4400/4600/5xxx)
    • Broadwell (HD6xxx)
    • Skylake (HD5xx)
  • Nvidia:
    • Kepler (GTX 6xx, GTX 7xx)
  • AMD:
    • GCN 1-3 (HD 7xxx/8xxx/9xxx, R7/R9)
    • Polaris (RX 4xx/5xx)
      • Only required if CPU lacks AVX2.0 support
Arkadaşlar ben mi hata yapıyorum? OCLP alpha oluşturmada son safha olan GUİ vs. oluşturma tamamlanıyor. Buradan sonra ne yapıyoruz? Bu klasörün içinde package dosyası var. Onu mu çalıştırıyoruz?
Python tamam. Xcode tamam. Komutları sırasıyla uyguladım. Ama patch oluşmadı.

Son düzenleme:
BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Son hali ile kamera ve mikrofon izinlerinin olduğu bölümün ekran görüntülerini paylaşabilir misin? @muhal

Valla big sur a geri döndüm. Full herşeyim çalışıyor. (Airdrop dahil) OCLP alphanın son nihai sürümü çıkana kadar beklemedeyim. @turko35408
Ventura'da RX 570 şimdilik hayal.

With the forth coming release of OpenCore Legacy Patcher v0.5.0, systems with legacy Metal GPUs will finally be able to achieve graphics acceleration in macOS Ventura!

GPU Models
Supported GPU models include:

• Intel:
    • Ivy Bridge (HD4000)
    • Haswell (HD4400/4600/5xxx)
    • Broadwell (HD6xxx)
    • Skylake (HD5xx)
  • Nvidia:
    • Kepler (GTX 6xx, GTX 7xx)
  • AMD:
    • GCN 1-3 (HD 7xxx/8xxx/9xxx, R7/R9)
    • Polaris (RX 4xx/5xx)
      • Only required if CPU lacks AVX2.0 support
Arkadaşlar ben mi hata yapıyorum? OCLP alpha oluşturmada son safha olan GUİ vs. oluşturma tamamlanıyor. Buradan sonra ne yapıyoruz? Bu klasörün içinde package dosyası var. Onu mu çalıştırıyoruz?
Python tamam. Xcode tamam. Komutları sırasıyla uyguladım. Ama patch oluşmadı.
Eğer tam olarak kurduysan,
- "Kullanıcılar/Developer/Opencore-Legcy-Patcher-ventura-alpha" klasörünü aç
- "dist" klasörüne gir
- "Opencore-Patcher" isimli uygulamayı kopyala ve Uygulamalar kısmına yapıştır
- Bu uygulama ile patch yapabilirsin (patch ayarları için bir kaç video izlemeni tavsiye ederim).

-

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
Eğer tam olarak kurduysan,
- "Kullanıcılar/Developer/Opencore-Legcy-Patcher-ventura-alpha" klasörünü aç
- "dist" klasörüne gir
- "Opencore-Patcher" isimli uygulamayı kopyala ve Uygulamalar kısmına yapıştır
- Bu uygulama ile patch yapabilirsin (patch ayarları için bir kaç video izlemeni tavsiye ederim).

-
Tamam hocam. Teşekkürler.
@muhal Hocam "Kullanıcılar/Developer/Opencore-Legcy-Patcher-ventura-alpha" klasörünü aç derken; masaüstündeki klasör mü? Bende o klasör masaüstünde. Dediğiniz Dist içindeki OCLP'yi uygulamalara attım ama, çalıştırınca Dock'ta bir iki zıplıyor ve duruyor. Tepki yok.
Ekran Resmi 2022-10-12 16.32.57-min.png

Son düzenleme:
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like
Tepkiler: darkside

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
@muhal Hocam "Kullanıcılar/Developer/Opencore-Legcy-Patcher-ventura-alpha" klasörünü aç derken; masaüstündeki klasör mü? Bende o klasör masaüstünde. Dediğiniz Dist içindeki OCLP'yi uygulamalara attım ama, çalıştırınca Dock'ta bir iki zıplıyor ve duruyor. Tepki yok.Ekli dosyayı görüntüle 46778
Burada tarif edilene göre sıfırdan deneyebilirsin.

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

barkinez

JEDI
4 Eyl 2017
250
65
251
Proxmox ile ventura+windows+Linux kurulum deneyeceğim herşey iyi giderse bir rehber yayınlamayı düşünüyorum herşey o zaman daha da kolaylaşabilir bence.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Dell 7577 Gaming Laptop
Anakart Modeli
Dell LA-E992P
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ 2.8GHZ
Grafik Kartı
Gtx 1050 TI 4 GB& Hd Graphics 630
Ses Kartı Modeli
ALC256
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
512 GB SSD&1 TB HDD&16 GB 2400 Mhz RAM
  • Like

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
Burada tarif edilene göre sıfırdan deneyebilirsin.
O rehberi uyguluyorum zaten.
O rehberi uyguluyorum zaten.
Acaba desteği mi kesti?
@darkside Hocam merhaba. Bir göz at istersen:

Son düzenleme:
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
@muhal Hocam "Kullanıcılar/Developer/Opencore-Legcy-Patcher-ventura-alpha" klasörünü aç derken; masaüstündeki klasör mü? Bende o klasör masaüstünde. Dediğiniz Dist içindeki OCLP'yi uygulamalara attım ama, çalıştırınca Dock'ta bir iki zıplıyor ve duruyor. Tepki yok.Ekli dosyayı görüntüle 46778
Bende de aynı şekilde Dock üzerinden gözüküyor sonra kayboluyor. OCLP ekranı gelmiyor @turko35408

BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
WD BLUE SN520 NVME M.2 512 GB M2 (SEQUOIA 15.7.3) & 1 TB SAMSUNG NVME M.2 SSD (Windows 11) / 32 GB DDR4 3200 Mhz

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Evet sayfadaki Kext ile os.dmg değişmesine gerek kalmadan sistemi açıyor. Ancak Sistem Ayarlarında tüm seçenekler aktif olmasına rağmen Gizlilik ve Güvenlik bende aktif değil. Dolayısıyla HD4000 için yapılan yamaya izin veremiyorum.

Artık os.dmg değiştirmeye gerek yok. @turko35408 tarafından paylaşılan sayfadaki Kext ve komutlar sisteminizi açar.
Bu arada yukarıda da belirttiğim gibi ben kurulumu hatasız tamamlamama rağmen (Ivy Bridge) Gizlilik ve güvenlik aktif olmuyor HD4000 yama için.
Kullandığınız efi klasörünü paylaşabilir misiniz? Karşılaştırma için.
Ventura EFI
strangerone Hocam kusara bakmayın, uzun süredir yoktum buralarda. EFI yi payşaltım, umarım işinize yarar.

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 1750Mbps Pci Card
Disk ve RAM
240 gb m.2 ssd & 16 gb Ddr4
  • Like

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,852
1,301
1,401
BootLoader
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like

darkside

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
16 Ara 2020
539
295
301
BootLoader
OPENCORE 1.0.7
Laptop Modeli
Acer Predator 315-52
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Veee nihayet mutlu son
- -oclp5 (ventura-alpha) ile MBP 14.1 SMBIOS ile EFI hazırlandı
- GitHub - chris1111/HP-Probook-EliteBook-Package-Creator-OC: macOS Project for HP Probook, EliteBook. ile hazırlanan config.plist ile kext, ACPI dosyaları, tools ve driverler oclp5 ile hazırlanan EFI içerisine taşındı ve config.plist^e işlerdi,
- GitHub - acidanthera/CryptexFixup: Various patches to install Rosetta Cryptex kext de EFI içerisine konularak config.plist^e işlerdi,
-os.dmg taşımaya gerek kalmadan kurulum tamalandı
- oclp5 (ventura-alpha) ile root patch yapıldı ve sonuç herşey çalışıyor
Hocam merhaba, epey zaman geçti üzerinden de müsait olduğunuzda EFI klasörünüzü paylaşabilir misiniz?

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
.

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like
Tepkiler: Dorukkuzey

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Hocam merhaba; İlgin için çok teşekkeür ederim. Mail üzerinden yazıklarını görebiliyorum fakat forum üzerinden hiçbirşey gözükmüyor. Bir hata oldu galiba. Benim tek sıkıntım oclp5 (ventura-alpha) ile MBP 14.1 SMBIOS ile EFI hazırlamak. Bir türlü oclp5 üzerindenki " Build and İnstall OpenCore " seçeneğini aktif edip EFI oluşturamadım. Bu nedenle sizden EFI klasörünüzü paylaşmanızı istedim. oclp5, EFI oluşturuken kullandığım sistemin SMBIOS nu baz alarakmı işlem yapıyor ? Yada 14.1 SMBIOS için ocpl5 te tam olarak hangi işlemler yapılıyor ? Müsait olursanız kısa bir destek rica edeceğim. Çünkü os.dmg kullanmak istemiyorum.

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Hocam merhaba; İlgin için çok teşekkeür ederim. Mail üzerinden yazıklarını görebiliyorum fakat forum üzerinden hiçbirşey gözükmüyor. Bir hata oldu galiba. Benim tek sıkıntım oclp5 (ventura-alpha) ile MBP 14.1 SMBIOS ile EFI hazırlamak. Bir türlü oclp5 üzerindenki " Build and İnstall OpenCore " seçeneğini aktif edip EFI oluşturamadım. Bu nedenle sizden EFI klasörünüzü paylaşmanızı istedim. oclp5, EFI oluşturuken kullandığım sistemin SMBIOS nu baz alarakmı işlem yapıyor ? Yada 14.1 SMBIOS için ocpl5 te tam olarak hangi işlemler yapılıyor ? Müsait olursanız kısa bir destek rica edeceğim. Çünkü os.dmg kullanmak istemiyorum.
Merhabalar Dosya boyutu büyük uyarısı ile dosyayı yükleyemedim. Ancak Son bahsettiğin sorunun üstesinden gelecek adımları yazıyorum. Umarım sorununu çözersin.

-OCLP açıldıktan sonra
-Settings kısmına girilecek
-Üstteki kutucukta MacBookPro11.1 (veya orada mevcut olan senin cihaza uygun olan model) seçilecek
- “SMBIOS settings” e girilecek
- SMBIOS Spoof Level “Minimal” olarak seçilecek
- SMBIOS Spoof Model den MacBookPro14.1 seçilecek
- Return to settings
- Return to Main Menu
- Build and Install OpenCore aktif olacaktır.
- Build yaptıktan sonra
- Ekrana gelen uyarıda “View build log” u seçersen ekranın altında /var/folders/3g….diye başlayan bir dosya yolu görürsün
- Dosya yolunu kopyalayıp Spotlight araması ile arayıp oluşturulan Opencore klasörüne erişirsin. Klasörün içerisindeki eksiklikleri (Boot , drivers tool vs tamaladıktan sonra OCAuxiliaryTools ile kontrol etmeyi unutma

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like
Tepkiler: Dorukkuzey

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Merhabalar Dosya boyutu büyük uyarısı ile dosyayı yükleyemedim. Ancak Son bahsettiğin sorunun üstesinden gelecek adımları yazıyorum. Umarım sorununu çözersin.

-OCLP açıldıktan sonra
-Settings kısmına girilecek
-Üstteki kutucukta MacBookPro11.1 (veya orada mevcut olan senin cihaza uygun olan model) seçilecek
- “SMBIOS settings” e girilecek
- SMBIOS Spoof Level “Minimal” olarak seçilecek
- SMBIOS Spoof Model den MacBookPro14.1 seçilecek
- Return to settings
- Return to Main Menu
- Build and Install OpenCore aktif olacaktır.
- Build yaptıktan sonra
- Ekrana gelen uyarıda “View build log” u seçersen ekranın altında /var/folders/3g….diye başlayan bir dosya yolu görürsün
- Dosya yolunu kopyalayıp Spotlight araması ile arayıp oluşturulan Opencore klasörüne erişirsin. Klasörün içerisindeki eksiklikleri (Boot , drivers tool vs tamaladıktan sonra OCAuxiliaryTools ile kontrol etmeyi unutma
Hocam çok teşekkür ederim. İş, çocuklar derken ancak dönüş yapabildim kusura bakmayın. Bugün içinde tekrar deneme yapacağım. Umarım halledebilirim. Eğer başarısız olursam tekrar sizden yardım isteyebilirim :) . İyi günler diliyorum.

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM