Son hali ile kamera ve mikrofon izinlerinin olduğu bölümün ekran görüntülerini paylaşabilir misin? @muhalİlk mesajımda yazmıştım kurulum tamamlandıktan sonra "oclp5 (ventura-alpha) ile root patch yapıldı" diye. Bu işlemden sonra ekran kartını tanıdı
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.
Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.
Beta 8 güncellemesi başarılı bir şekilde yapıldı. Güncelleme esnasında otomatik olarak EFI içerisine APPLE diye bir klasör ekleniyor. Güncelleme bittikten sonra EFI içerisinden bu klasörü silmeden benim sistem açılmadı. Sildikten sonra açıldı.
Güncellemeden sonra bilgisayar açıldıktan sonra oclp patch denendi ancak oclp ilk önce AMFI açık uyarısı vererek patch yapmadı. boot-args kısmına "amfi_get_out_of_my_way=0x1" eklendi ve "csr-active-config: 030A0000" olarak ayarlandı. Açılışta NVRAM temizlenerek açıldı ve bundan sonra oclp otomatik olarak Bach yaptı.
Yeniden başladıktan sonra herşey tamam.
Valla big sur a geri döndüm. Full herşeyim çalışıyor. (Airdrop dahil) OCLP alphanın son nihai sürümü çıkana kadar beklemedeyim. @turko35408@strangerone @darkside Nasıl gidiyor denemeler? Ben Ventura kurulumunun son evresinde siyah ekranda kaldım. Monitör sinyali kesiliyor. DP ve HDMI portlar aynı. Ama Monterey'de sorun yok. HD 4000 için OCLP Alpha oluşturamadım, hata verdi. Yine sil baştan.
@strangerone Konu açıp bir şey sordum ama, sanırım yoğunsunuz.
XCode sorunu çözüldü hocam. Teşekkürler ilginize.
- BootLoader
- OPENCORE 1.0.7
- Laptop Modeli
- Acer Predator 315-52
- İşlemci Modeli
- i7-10750H Comet Lake (10th Generation Intel® Core™ i7 Processors)
- Grafik Kartı
- Intel(R) UHD 630 (2 GB) (AKTİF) & nVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB) (DEVRE DIŞI)
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC295 (LAYOUT ID: 13)
- Ağ Aygıtları
- Wifi&Bluetooth : Broadcom BCM4360CS2 (Airdrop, Handoff, Airplay Aktif)
- Disk ve RAM
- WD BLUE SN520 NVME M.2 512 GB M2 (SEQUOIA 15.7.3) & 1 TB SAMSUNG NVME M.2 SSD (Windows 11) / 32 GB DDR4 3200 Mhz