Merhabalar;
@montezuma'nın rehberinden faydalanarak MSI GE72 6QD laptopuma başarılı şekilde macOS Mojave 10.14.6 kurulumu yaptım. Öncelikle teşekkür ederim. Belli başlı sıkıntılar olsa da (ses sorunu, wifi desteklememesi gibi) zamanla bir şekilde çözülecektir ama bu arada Windows da gerekli benim için.
Ayrı HDD'lere UEFI MacOS Sierra | Windows 10 | Ubuntu Kurulumu
Yine bu rehbere de bakınca önce Windows daha sonra MacOS kurulumu şeklinde anlatılmış. Böyle bir sıralama şart mıdır? Benim bilgisayarımda SSD üzerinde MacOS kurulu iken sabit diske UEFI Windows kursam Clover Bootloader ile dual boot yapabilir miyim? Yani kurduğum Mojave sistemi bozmadan diğer diske Windows kurmak istiyorum.
Kurulum sırasında sabit diski NTFS olarak formatlasam sıkıntı yaşar mıyım?
Sistem Bilgileri :
@montezuma'nın rehberinden faydalanarak MSI GE72 6QD laptopuma başarılı şekilde macOS Mojave 10.14.6 kurulumu yaptım. Öncelikle teşekkür ederim. Belli başlı sıkıntılar olsa da (ses sorunu, wifi desteklememesi gibi) zamanla bir şekilde çözülecektir ama bu arada Windows da gerekli benim için.
Ayrı HDD'lere UEFI MacOS Sierra | Windows 10 | Ubuntu Kurulumu
Yine bu rehbere de bakınca önce Windows daha sonra MacOS kurulumu şeklinde anlatılmış. Böyle bir sıralama şart mıdır? Benim bilgisayarımda SSD üzerinde MacOS kurulu iken sabit diske UEFI Windows kursam Clover Bootloader ile dual boot yapabilir miyim? Yani kurduğum Mojave sistemi bozmadan diğer diske Windows kurmak istiyorum.
Kurulum sırasında sabit diski NTFS olarak formatlasam sıkıntı yaşar mıyım?
Sistem Bilgileri :
- Intel i7-6700HQ 2.6 GHz
- NVIDIA GeForce GTX 960M 2GB / Intel HD Graphics 530
- DDR4 2133 MHz 16 GB RAM
- Intel Dual Band Wireless AC 3165 / Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
- 1 TB 7200 RPM Sabit Disk / 256 GB Toshiba SSD
- BootLoader
- OpenCore 0.6.3
- Laptop Modeli
- MSI GE72-6QD Apache Pro
- Anakart Modeli
- MS-1795
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 6700HQ
- Grafik Kartı
- Intel HD Graphics 530 & Nvidia GTX960M
- Ses Kartı Modeli
- Intel Skylake HDMI & Realtek ALC898
- Ağ Aygıtları
- Intel Dual Band Wireless-AC 3165 & Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
- Disk ve RAM
- 16GB DDR4 2133 Mhz RAM & TOSHIBA THNSNJ256G8NU 256GB SSD (MacOS Mojave) & 1TB HDD (Windows 10)