Monster Abra A7 v12.2 Big Sur kurulum rehberi

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Merhaba arkadaşlar. Aynı modele sahip arkadaşlar ve benzer donanıma sahip arkadaşların işine yarayabileceğini düşündüğüm basit bi rehber gibi bişey olsun bu benim gibi bi acemiden.
Big sur ve Catalina için efi dosyası
İlk olarak efi dosyasını paylaştım. ikinci adım olarak kurulum diski oluşturmayı yine bu sitede ustalarımızın haırladığı rehberden faydalanarak yapabilirsiniz.
Big Sur kurulum diski hazırlama
Burada diski kendimizin hazırlamasındaki sebep en azıından benim yaşadığım sorun kurulum ekranında HASH kontrolü yaparken asla o ekranı geçemeyişim. Bu şekilde o sorunu aştım. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilir. Tabi bnun için halihazırda çalışan bir mac os olması lazım en azından vmware tarzında bile olsa. Diski oluşturduktan sonra clover configurator ile efi bölümünü boot edip eklediğim efi dosyasını içine atabilirsiniz. bu efi aynı zamanda bu sitedeki catalina imajınıda kurabiliyor.

Aynı pc yi kullanan arkadaşlar da ses ve görüntü sorunu olmaz diye tahmin ediyorum. Farkli pc lerde layaout id leri değiştirip deneyebilirler.
Ses tanıtma rehberi
Wifi için ax201 modelini kullanan arkadaşlar gerekli kext efi içinde var. Ancak Heliport 1.0 big sur ile çalışmadı bende. Onun için 1.0.2 alpha sürümünü denedim oldu.
Heliport alpha

Şimdilik tek sorunum benim için touchpad. Bu efide kullandığım config dosyasınn aslı lenovo E15 modeline ait bi config di. onunla çalışıyor ancak ne hikmetse düzenleme yaptıkça çalışmamaya başlıyor. Bende peşini bıraktım şimdilik.

Bende şimdilik uykudan uyanma yada benzeri bi problem yok. Herkese iyi denemeler.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Big Sur kurulumunda Clover kullanılması tavsiye etmiyoruz. OpenCore kullanmalısın. Bizim imaj ile kurulum denediğinde ne gibi sorun almaktasın ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Hocam opencore zaten. Sadece efi bölümünü mount etmek için clover configurator kullansın arkadaşlar. Tam net olmamış orası açıklamada.
Big Sur kurulumunda Clover kullanılması tavsiye etmiyoruz. OpenCore kullanmalısın. Bizim imaj ile kurulum denediğinde ne gibi sorun almaktasın ?
Sizin imajda hash kontrolü yapan ekranı sabahlara kadar beklemesine rağmen geçmiyor hocam. Aslında hata olmayan ama arkadaşların hata olarak algıladığı ekran.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Opencore congirurator ile de mount edebilirsin.
hash kontrolü ekranı bunu hala anlamış değilim.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Hocam opencore configurator ile mount etmemiştim hiç bunu öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Hash kontrolü derken şu geçmeyen ekranda kurulum diskinin doğruluğunu kontrol ediyor yada en azından yazanlardan ben onu anlıyorum. Yanlışta anlamış olabilirim
Opencore congirurator ile de mount edebilirsin.
hash kontrolü ekranı bunu hala anlamış değilim.
Hocam bugün hdmi ve dp port ları ile ilgili araştırma yaparken yeni nesil bilgisayarlarda harici gpu ile dahili gpu nun ortaklaşa kullandıklarını öğrendim ve Windows üzerinde kontrol ettiğimde her iki ekran kartının hdmi için ses tanımları olduğunu gördüm. Hackintool ile yama yapıp bu kullanabilir miyiz acaba.

Son düzenleme:

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Merhaba,
Abra A5 V15.5 15,6" makina üzerinde sizin verdiğiniz EFIdosyası ile test ediyorum ama kurulum aşamasına bile geçemiyorum. Platform aynı acaba yapmadığım veya atladığım bir yermi var biraz acemiyim bu konuda 2 gündür farklı EFI ler ile uğraşıyorum :)

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Merhaba,
Abra A5 V15.5 15,6" makina üzerinde sizin verdiğiniz EFIdosyası ile test ediyorum ama ulum aşamasına bile geçemiyorum. Platform aynı acaba yapmadığım veya atladığım bir yermi var biraz acemiyim bu konuda 2 gündür farklı EFI ler ile uğraşıyorum :)
Catalina mı deniyorsunuz big sur mu

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Big sur ve Catalina ikisinide deniyorum, Big Sur da farklı EFI ler ile ilerleme kaydedebildim biraz Core Configator kurcalayarak ama hep bir yerlede takılıyorum, örnek vermek gerekirse kurulumdan sonra klavye çalışmıyor ses çıkmıyor. Sizin EFI klasörü ise hiç boot etmiyor ne usb nede makinayı.

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Efi klasörünü atarken iç içe efi olarak atmıyorsunuz değil mi. Çıkardıktan sonra klasörün içindeki efi klasörünü atıyorsunuz.

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Evet dediğiniz gibi Surucu:\EFI\OC ve BOOT klasörleri
Çok saçma ama Github burdaki projede yükleme ekranına geliyor hatta yükliyebiliyorum. Üstte yazdığım sorunlar çıkıyor.

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
O zaman bendeki config dosyasını sizin efiye atınve bende ki kext ve driver dosyalarını sizinki ile birleştirin. Bide öyle deneyin. Donanımlar benzer olsada yinede sıkıntı oluyor. Benzer donanıma sahip kişilerin kurulum yapabildiği efiler bende hep takılı kaldı. Sabır işi gerçekten. Ama edinin boot etmemesi enteresan. Özel bi işlem gerektiren durum da yok. Liste bile çıkmıyor mu ekrana. Çıkıyorsa nvram reset yapıp deneyin.
GitHub daki efi bende olmadı bi türlü

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Teşekkürler dediğiniz gibi deniyeceğim, dediğim gibi yeniyim o yüzden direk install seçeneği ile ilerliyorum liste çıkıyor ama Apple simgesinde takılı kalıyor, nvram reset denemedim ne işe yaradığınıda tam olarak bilmiyorum araştırıp sonucu bildirim.

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Siz big sur kurulum mu yapmaya çalışıyorsunuz yoksa kurulu sistemi boot etmeye mi çalışıyorsunuz.

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Anlaşılamadım sanırım detaylı analatayım :) , 2 gündür kurulum yapmaya çalışıyorum. Bu sabah itibari ile üstteki github sayfasındaki config dosyası ile kurulum yaptım sabahtan beri klavye ve sesi nasıl getirim diye araştırmalar yapıyorum ama en sonunda kurulu olan sistemide bozdum. Şuan tekrar kurulum yapıyorum.

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Tamam hocam. Anlaşıldı :) bendeki efi imajdan kurulum yapmıyor big sur da. Catalina da yapıyor ama imajdan. Yukarıda big sur için sitedeki kurulum usb si hazırlama yöntemi ile hazırladığım diskten kurulum yapıyor. Ancak kurulu sistemi boot etmede sıkıntı yok. Diğer efi ile kurulum yapıp benimki ile boot etmeyi deneyin kurulumdan sonra.
Kurulum yaptığınız disk pm981a yada pm991 falan değil dir inşallah.

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Hayır imzadaki XPG marka diske kurulum yapıyorum,
Yeni bitti kurulum, sizin verdiğin EFI klasörü ile boot etmek istedim malesef açılmıyor, hatta nasıl yapıyorsam USB üzerindende boot edemiyorum. Mecburen yeniden kurulum yapıyorum.

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Evet açılırken loopa giriyor apple logosundan sonra kapanıp tekrar açılıyordu. Şuan için Windowsun eline düştük yine VMware yolları taştan :), teşekkür ederim yardımlarınız için tekrardan.

Gokhanoom

APPRENTICE
14 Eki 2020
8
0
1
37
Evet onuda denedim bir kaç farklı versiyon hemde ama Apple logosunda takılı kalıyor aynı şekilde, bazen düşünüyorum 9th nesil makinamı alsaydım diye . 1-2 aya kadar düzelir diye düşünüyorum.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler