Monster Abra A7 v12.2 Big Sur kurulum rehberi

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Internette aratırsanız gerekli dosyalara ulaşabilirsiniz. Kirainmo.tongfang.com diye bi sitede. Windows uygulaması da var.
Anladım hayırlısı. Benim başıma gelenleri sizinle paylaştım. Faydası olur diy eümi etmiştim. Bende benzer donnmlarn efiler ini deneyip sonuç alamamıştım. Hayırlısı.

mertooglu.212

APPRENTICE
13 Ocak 2021
44
6
21
Merhaba arkadaşlar. Aynı modele sahip arkadaşlar ve benzer donanıma sahip arkadaşların işine yarayabileceğini düşündüğüm basit bi rehber gibi bişey olsun bu benim gibi bi acemiden.
Big sur ve Catalina için efi dosyası
İlk olarak efi dosyasını paylaştım. ikinci adım olarak kurulum diski oluşturmayı yine bu sitede ustalarımızın haırladığı rehberden faydalanarak yapabilirsiniz.
Big Sur kurulum diski hazırlama
Burada diski kendimizin hazırlamasındaki sebep en azıından benim yaşadığım sorun kurulum ekranında HASH kontrolü yaparken asla o ekranı geçemeyişim. Bu şekilde o sorunu aştım. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilir. Tabi bnun için halihazırda çalışan bir mac os olması lazım en azından vmware tarzında bile olsa. Diski oluşturduktan sonra clover configurator ile efi bölümünü boot edip eklediğim efi dosyasını içine atabilirsiniz. bu efi aynı zamanda bu sitedeki catalina imajınıda kurabiliyor.

Aynı pc yi kullanan arkadaşlar da ses ve görüntü sorunu olmaz diye tahmin ediyorum. Farkli pc lerde layaout id leri değiştirip deneyebilirler.
Ses tanıtma rehberi
Wifi için ax201 modelini kullanan arkadaşlar gerekli kext efi içinde var. Ancak Heliport 1.0 big sur ile çalışmadı bende. Onun için 1.0.2 alpha sürümünü denedim oldu.
Heliport alpha

Şimdilik tek sorunum benim için touchpad. Bu efide kullandığım config dosyasınn aslı lenovo E15 modeline ait bi config di. onunla çalışıyor ancak ne hikmetse düzenleme yaptıkça çalışmamaya başlıyor. Bende peşini bıraktım şimdilik.

Bende şimdilik uykudan uyanma yada benzeri bi problem yok. Herkese iyi denemeler.
Hangi imajı kullandın linkini atar mısın?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
HP 15-DK1000NT
Anakart Modeli
Intel Mobile HM470 Chipset
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
4GB Nvidia GTX1650, Intel UHD Graphics
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Realtek 802.11a/b/g/n/ac
Disk ve RAM
512GB Intel NVMe M.2 SSD & 8GB DDR4 2933 MHz

husoft07

PADAVAN
20 Ocak 2019
159
29
271
42
Bu sitedeki imajı kullandım.Bu efi ile deneyebilirsiniz. Donanım bazında değil ama kurulumda başarılı olma ihtimaliniz yüksek. Donanımlar ile daha sonra ilgilenirsin iz. Baştan sorayım diskiniz samsung pm981a yada pm991 değildir inşallah. Öyleyse kuramazsınız bilginiz olsun.

mertooglu.212

APPRENTICE
13 Ocak 2021
44
6
21
Bu sitedeki imajı kullandım.Bu efi ile deneyebilirsiniz. Donanım bazında değil ama kurulumda başarılı olma ihtimaliniz yüksek. Donanımlar ile daha sonra ilgilenirsin iz. Baştan sorayım diskiniz samsung pm981a yada pm991 değildir inşallah. Öyleyse kuramazsınız bilginiz olsun.
WD SSD

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
HP 15-DK1000NT
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Realtek 802.11a/b/g/n/ac
Disk ve RAM

mertooglu.212

APPRENTICE
13 Ocak 2021
44
6
21
Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
HP 15-DK1000NT
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Realtek 802.11a/b/g/n/ac
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler