Ekran kartın için birşey diyemiyorum @montezuma üstadı bekleyelim.Denedim yine aynı hocam değerler gözkmuyor
Yok nerden bakacağım hocam tarif edebilirsiniz? herşeyi görüyor ama sıcaklık değerlerini görmüyor sensorleri görmüyor ve fan çalışmıyorEkran kartın için birşey diyemiyorum @montezuma üstadı bekleyelim.
Ekran kartın tanınıyor ama fan devreye girmiyorsa cfglock diye bir ayar var mı biosta baktın mı?
Hocam hwmonitor diye bi uygulama indirdim onun içindeki kextler ile bi kaç bişeler yaptım virtualsmc yi sildim onun içerisindeki fakesmc yi kullandım ve bi kaçtane amdcpumonitor gibi kext vardı yukledım. Şuan cpu ve diğerlerini görüyor bir tek ekran kartını görmediVirtual smc sil yerine fakesmc kullanarak dene istersen ama saçma olabilir. Opencore config işlemeyi silmeyi unutma.
Merhaba bu dosyaları nereye yükleyeceğim acaba ?Aynı anda appleALC ve VoodooHDA olmaz. Bunlardan birini iptal et. FakeSMC ve bunun pluginleri AMD için uygun değil. VirtualSMC ve bunun eklentilerini kullanmalısın. Ayrıca AMD için bu uygulamayı kullan. Bu VS:C ve eklentileri ile uyumlu çalışır.
Bunların dışında sistem kimliğini macPRO 6,1 olarak deneme yapabilirsin.![]()
GitHub - trulyspinach/SMCAMDProcessor: Power management, monitoring and VirtualSMC plugin for AMD processors
Power management, monitoring and VirtualSMC plugin for AMD processors - trulyspinach/SMCAMDProcessorgithub.com
Deşiğim gibi AppleALC sadece olmalı kextlerinde ve sana denilen şey o denilenleri opencore oc kext içinden sil ve amdsmc olanları aynı yere at ama opencore configurator ile sildiklerini configden de sil eklediklerini de ekleMerhaba bu dosyaları nereye yükleyeceğim acaba ?
Mehmet hocam linkdeki dosyaların uzantıları .kext değil ama yinede oraya atsam çalışır mı onu demek istedimDeşiğim gibi AppleALC sadece olmalı kextlerinde ve sana denilen şey o denilenleri opencore oc kext içinden sil ve amdsmc olanları aynı yere at ama opencore configurator ile sildiklerini configden de sil eklediklerini de ekle
Bunun için sana lazım olan opencore configurator ve config dosyan. eFI diskini mount et uygula
Hangi dosyalardan bahsediyorsun?linkdeki dosyaların uzantıları .kext değil ama
Sizin paylaştığınız GitHubdaki dosyalardan bahsedıyorumHangi dosyalardan bahsediyorsun?
Sizin paylaştığınız GitHubdaki dosyalardan bahsedıyorum
evet bunları nasıl ve nereye yükleyeceğim 5700 fanı çalışması için mi ?![]()
Releases · trulyspinach/SMCAMDProcessor
Power management, monitoring and VirtualSMC plugin for AMD processors - trulyspinach/SMCAMDProcessorgithub.com
Diğer kextlerin hepsi .kext uzantısında direk oluyor direk atıyorum sonra config den ekliyorum bu şekilde yapıyorum ama sizin paylaştığınız dosyalar bende bu şekilde gözüküyor ben mi bilmiyorum acaba yardımcı olabiilirmisiniz lütfenBu zamana kadar kextleri nasıl kurdun bilmiyorum. Kext kurulumu hakkında bilgi için;
![]()
Kext Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl ve Nereye Kurulur - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kext Nedir, Ne İşe Yarar ? Kext açılımı itibari ile Kernel Extensions anlamını taşır yani Türkçe'ye çevirirsek Çekirdek Uzantısı anlamındadır. Burada ufak bir noktaya değinmek isterim Kernel yani Çekirdek işletim sisteminin temelini oluşturan bir mimari diye adlandırsak sanırım yanlış olmaz tabi...osxinfo.net
Yok çünkü onlar kaynak kodları. Ben linki ilk paylaştığımda orada "Release" yazan yeri görüp, kextlerin son kullanıcı için derlenmiş halini göreceğini düşündüm ama dikkat etmemişsin. Son gönderdiğim link o kaynak kodlarının derlenmiş hali.Yukardaki linkte mesela .kext uzantıları yok
Anladım hocam kusura bakmayın görmemişim. Cpu sıcaklık ve fan değerlerini görebiliyorum ve cpu fanları çalışıyor fakat ekran kartı suan acayip ısınmış halde ama fan hala dönmüyor ne yapabilirim hocam ?Yok çünkü onlar kaynak kodları. Ben linki ilk paylaştığımda orada "Release" yazan yeri görüp, kextlerin son kullanıcı için derlenmiş halini göreceğini düşündüm ama dikkat etmemişsin. Son gönderdiğim link o kaynak kodlarının derlenmiş hali.
Ekli dosyayı görüntüle 24156
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.