USB Hatası alıyorum

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Merhabalar öncelikle belirteyim kealos imajlarını ve osx info nun mojave imajını hepsini indirdim denedim karşılaştığım sorun daha önceden end randomseed diyip kalıyordu artık space basıp -v kutusuna tik atıyorum end randomseed i geçiyor sonsuz bir kod akmaya başlıyor usbcontroller hatası gibi birşey yazıyor anladığım kadarıyla yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum halen kuramadım sizden isteğim sistemime uyumlu bir imaj tavsiye etmeniz ve bana kurulumda yardım etmeniz sıfırdan başlamak istiyorum sistemim = AMD FX8120, SAPPHİRE HD7850 O.C, GİGABYTE 990XAUD3,SEAGETE BARRACUDA 1 TB HDD,KİNGSTON 120 GB SSD sistemimde uyumsuz bir parça varmı bilmiyorum ekran kartı monitöre dvi kablo ile bağlı bir sorun olurmu önceki kurulum denemelerimde aldığım hatayıda görselde paylaşıyorum onun çözümü varsa uğraşırım ama malum diğer forumda yani kealos un forumunda pek yardımcı oldukları söylenemez 1 aydır okumadığım forum izlemediğim video kalmadı ama yok yine kurulmuyo benim makina bana gıcık heralde yardımları bekliyorum şimdiden teşekkürler.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sistemine hangi sürümü yüklemeye çalışıyorsun ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Hocam mojave high Sierra catalina hepsi ni denedim hiç farketmez bir tanesi sorunsuz kurulsun başka birşey istemiyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
Rehber ve rehberdeki imajı adım adım takip et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Brsss ve KaoS

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Rehber ve rehberdeki imajı adım adım takip et.
Tamamdır hocam inşallah başarıcam bu sefer:)
@montezuma hocam bir sorum olacak verdiğiniz konudaki imaj yabancı bir adresten şuan indiriyorum arkadaş başarılı kurulum yapmış fakat benim yabancı dilim iyi seviyede değil kurulum sonrasında sizin imajlarda olduğu gibi ondada kurulum sonrası dosyaları varmıdır?
Değerli forum yönetimi konuyu yanlış yere açtım diye ceza almışım ve high Sierra forumuna taşınmış konu ama aldığım hata sürüme özel birşey değil genel olarak bütün sürümlerde aldığım hatayı genel Mac OS forumun a açmakla hatamı yaptım ?
Hocam verdiğiniz imajı USB yazdım boot ederken bu hatayı veriyor resimde yükleyemiyorum dosya çok büyük diyor nasıl resim eklicez buraya hatada attempting system restart...MACH Reboot yazıyor
Yokmu kimse
@KaoS @montezuma
yardımcı olmayacaksanız başımın çaresine bakayım verdiğiniz imaj da hata aldığımı belirttim.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
yardımcı olmayacaksanız başımın çaresine bakayım verdiğiniz imaj da hata aldığımı belirttim.
Ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki? Burası parayla satın aldığınız bir ürünün teknik servisimi ki yirmi dört saat online olalım? Onlar bile hemen cevap vermezken bu nasıl bir istek! Hepimizin bir hayatı var ve fırsat buldukça foruma bakıyoruz zaten. Resim çok büyükse resim boyunun küçültüp paylaşmanı benim söylemem gerekiyor sanırım. BIOS ayarlarını kontrol et ve farklı portları denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki? Burası parayla satın aldığınız bir ürünün teknik servisimi ki yirmi dört saat online olalım? Onlar bile hemen cevap vermezken bu nasıl bir istek! Hepimizin bir hayatı var ve fırsat buldukça foruma bakıyoruz zaten. Resim çok büyükse resim boyunun küçültüp paylaşmanı benim söylemem gerekiyor sanırım. BIOS ayarlarını kontrol et ve farklı portları denedin mi?
Ben öyle bir muamele yapmadım ki yardıma ihtiyacım var o imaj dosyasına siz yönlendirdiniz haliyle bir hata aldığımda size yacazağım yanlış mıyım?
Bu aralar yanlış anlaşılıyorum bukadar tepki vermenize gerek yok.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
Biz sana yazma demiyoruz. Elbette sorun olduğundan yazacaksın ama "yardımcı olmayacaksanız başımın çaresine bakayım" nedir? Ya da yetmedi profil mesajından yardım istemek? Yazdıklarını sen objektif bir değerlendir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Tamam haklısın ama kimseye kişisel bir tepki değil yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum stres sahibi oldum diyebilirim profiline yazma amacıma gelirsem belki süreci biraz hızlandırırım diye düşündüm forum daki mesajı belki görmüyorsunuzdur diye düşünerek öyle davrandım lütfen yanlış anlaşılmasın karşılıksız emek verdiğini bütün forum biliyor saygılar.

Aldığım hata şunun aynısı

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
Dediğim gibi, BIOS ayarlarını rehberde anlatıldığı gibi Hackintosh için doğru olarak yaptığından emin ol. Anakart üzerindeki bütün USB portlarını tek tek dene. Ayrıca boot komutlarına cpus=1 -f npci=0x2000 -x komutlarını ekleyip deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Tamam deneyip sonucu bildiririm Teşekkürler.
Dediğim gibi, BIOS ayarlarını rehberde anlatıldığı gibi Hackintosh için doğru olarak yaptığından emin ol. Anakart üzerindeki bütün USB portlarını tek tek dene. Ayrıca boot komutlarına cpus=1 -f npci=0x2000 -x komutlarını ekleyip deneme yap.
Hocam denedim sonuç aynı nasıl bir yol izlemem gerek?
config leri değişik amd intel diye ayrılmamış 3 tane var farklı isimlerde o şekildede denedim sonuç aynı ayrıca bu imaj direk amd içinmiş rehberde öyle yazıyor

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
config leri değişik amd intel diye ayrılmamış 3 tane var farklı isimlerde o şekildede denedim sonuç aynı ayrıca bu imaj direk amd içinmiş rehberde öyle yazıyor
Evet imaj tamamen AMD için hazırlanmış imaj. Config_InjectATI olan config dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip deneme yap. Olmazsa config_RadDeinit.plist için de yanı işlemi yap. Bunu haricinde kontrol edeceklerin BIOS güncellemen varsa yapmak, diğer adımları gözden geçirmek. Farklı USB portlarını kullanmak, BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olmak gibi. Zira bunları doğru olup olmadığını hala teyit etmedin. Örnek olarak Serial Bus= Disable olması en önemli ayarlardan biri.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Brsss

APPRENTICE
23 Ara 2019
7
0
1
Evet imaj tamamen AMD için hazırlanmış imaj. Config_InjectATI olan config dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip deneme yap. Olmazsa config_RadDeinit.plist için de yanı işlemi yap. Bunu haricinde kontrol edeceklerin BIOS güncellemen varsa yapmak, diğer adımları gözden geçirmek. Farklı USB portlarını kullanmak, BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olmak gibi. Zira bunları doğru olup olmadığını hala teyit etmedin. Örnek olarak Serial Bus= Disable olması en önemli ayarlardan biri.
Tamamdır eve geçince dediğin kombinasyonları deniyeceğim ama serial bus seçeneği yok biosumda rehberdeki çoğu ayar bende yok bios güncellemesi yaptım son çıkan 2014 tarihli ve beta bios yazıyor kararlı sürüm değil healde bu bir problem yaratırmı ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,820
7,595
4,401
Tamamdır eve geçince dediğin kombinasyonları deniyeceğim ama serial bus seçeneği yok biosumda rehberdeki çoğu ayar bende yok bios güncellemesi yaptım son çıkan 2014 tarihli ve beta bios yazıyor kararlı sürüm değil healde bu bir problem yaratırmı ?
Olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler