Ventura Uyumluluğu Hakkında

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
269
70
301
İyi forumlar daha önce ki macintosh sürümlerinden tecrübelerim var fakat laptop değişikliğinden dolayı desteklenecek, aktif edebileceğim aygıtlar hakkında bilgi verebilecek var mı acaba, henüz kurulum aşamalarını gerçekleştirmedim fakat wifi bt gibi benim için önem arz eden bileşenleri aktif edebilir miyim.

En son catalina sürümünü tecrübe edinmiştim o sıralar desteklenmeyen bazı aygıtlar için güzel adımlar atılmıştı. Örn: İntel kartların çalışması gibi. Bir yıldır uzak kaldım hacintosh ile ilgili gelişmelere, tecrübelerini aktarıp bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayar özelliklerini olabildiğince detaylı yazmaya çalıştım ekstra gereken bir şey olursa paylaşabilirim.

Kullanacağım Laptop:
HP Pavilion 15-DK207NT Intel Core i5 11300H 8GB 512GB SSD RTX3050

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu 11. Nesil bir işlemci ve henüz bunun için kararlı bir destek yok. İntel iris grafik kartlarını henüz apple hiç bir Mac cihazda kullanmadı. Vertuna ile skylake ilkemcilerin de desteği kaldırılmış oldu. Yani bir şekilde 6. ve 10. nesil arasında işlemcilere en güncel sürüm desteği olduğunu söylenebilir. 10. Nesil üstü işlemcilerle Hackintosh deneyimleri çoğunlukla deneyseldir.
Kararlı kurulumlar en son İce Lake işlemciler ile yapılabiliyordu o da boot argümanlarında -igfxcdc ve -igfxdvmt kodları ile dahili grafik işlemci boot-args
ile zorlayarak mümkündü.
Şu an için intel Tiger Lake ve Rocket Lake işlemciler için hackintosh desteği maalesef yok.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662