Insider içerisine geldiğinden beri Windows 11 kullanıyorum. Şahsice fikrim çok şey başardıkları. Tasarım dilindeki değişiklikler herkese şuan MacOS andırıyor olabilir. Fakat bu bir dil ve herkes kullanabilir. Flat design için de zamanında bu şekilde idi Material design da. Apple bunu aslında tüm kritik güncellemelerde yapıyor

skeuomorphism dilinden neumorphism diline geçmeleri gibi kullanıcının işini kolaylaştıracak her türlü arayüz benimsemesi bence sağlıklı olan birbirlerine benzemeleri gerekiyor ise benzesinler bence. Sadece aradığım ve yapmak istediğim şeyi rahat yapayım yeter

Şahsen MacOS'un çok kolay bir kullanımı olduğunu düşünmüyorum sadece Gesture mantalitesi ile bütünleşen yapılar bu işlemleri kolaylaştırıyor. Windows için de eğer ki I2C FID bir touchpad'iniz var ise gesture işlemleri daha hassas ve güzel olduğunda masaüstü geçilşeri app arası geçişler bir o kadar rahat oluyor.
Aslına bakılır ise sadece süreçler yanlış Windows tarafında. Hatırlarsınız XP SP3 verimliliğini koruyarak görüntü güzelleştirmesi yapmak için Vista sürümünde herşey sarpa sarmıştı. Aynı şekilde Windows 7 verimlilik ve arayüz bir o kadar sağlıklı iken kullanıcı dostu (aslında dokunmaktik ekranlar ve tocuhpad kullanıcıları için kullanıcı dostu desek daha doğru) Windows 8 geldi. Vista sorundalı gibi bir sorun ile 8.1 verdiler o daha da leş olunca Windows 10 o verimli kapıları açtı. Lisans aktarımıyla bence herkesi yaptıkları hata ile toparladılar. Windows 10 da eksik olan şey bence görsellik ve rahatlık. Gerçekten gesture kullanarak windows 10 kullanmak kadar zor bir şey yok. 11 de şuan bu süreç MacOSdaki gibi harici bir fareye ihtiyaç bile duymuyorum

Yani bence bu olaya kolaylık çatısı ile bakmalıyız benzerlikler arttıkça firmalar aslında kullanıcı dostu olan arayüzlerin neler olduğu kanısına varıyor. İşletim sistemi tercihtir. Kullanıma yönelik düşünülmeli. Yani aslında işletim sistemi çekirdeği ile arayüzü ayrı tasarladıklarını düşünür isek kullanıcıya linux gibi birden fazla masaüstü ortamı varyasyonu sunulabilir...
Çok fazla Windows yandaşı gibi oldum

Fakat yerine göre her işletim sisteminin diğerine göre üstün oldukları noktalar vardır. Eski cihazlara destek elbet kesilecek. Durum için haklısınız fakat Apple üzerinden bu düşünceye bakacak olur isek şuan 2010 bir MacPro üzerine BigSur yüklemesini yasal yollar ile yapamazsınız. Apple elindeki kısıtlı cihazlar ile optimize işiyle uğraıyor. Bu mükemmel cihazların bence en büyük artısı bu optimizasyonları. Fakat Windows için düşünsenize

Milyonlarca cihaz ve farklı varyasyonlar varken bir işletim sistemini en verimli hale nasıl getirebilirsiniz? Eskilerden bir noktadan sonra kurtulmak zorunda elbet bence her firma kalır. En azından cihazları kullanmamızı engellemiyorlar. Sadece desteklerini kesiyorlar. Bugün bir C64 çıkartıp eski günler diyecek isek bu cihazlar da bir gün bizim için öyle olacak gibi

Düşünsenize yılları geçirdiğiniz PC çocuğunuzun elinde Peder Bey bu nedir böyle ne işe yarar ki bundaki özellikler çok kötü diyecek
Ek Olarak:
- Dil Problemi Yaşayanlar "Microsoft Store" üzerinden Yerel Türkçe Dil Paketini günceller iseniz problemleriniz çözülebilir. Bu uygulama paketinin güncel olmasına dikkat edin. Haftada bir bu paket güncelleme alıyordu bir zamanlar