AMD R7 240 Apple logosundan sonra siyah ekran hatası

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
Merhabalar, yeni sistemimi kuralı çok olmadı fakat bir türlü tam olarak çözüp unutamadığım bir sorun var. Defalarca çözdüğümü sandım, sonra bir baktım aslında çözülmemiş.

TUF Z370 GAMING PLUS
i3 8100
AMD R7 240

Sorun genelde AMD ekran kartlarında görülen bir hata. Mojave öncesi sürümlerde lilu ve whatevergreen kextleri bu sorunu çözüyormuş fakat Mojavede yemiyor. Araştırıp denemediğim şey kalmadı. Boot argümanlarına -radbeta ekledim, graphics kısmında RadeonDeInıt seçili, biostan iGPU aktif ettim, csm disable ettim, fast boot disable ettim yemedi ama defalarca denerken bir şey fark ettim.

İlk önce Windows boot edip sonra restart ederek macOS'a geçersem hatasız boot edebiliyorum, siyah ekranda kalmıyor.

Bilgisayarı ilk açarken direkt macOS boot edersem apple logosunu gördükten sonra yüklenirken HDMI sinyali gidiyor geri geldiğinde siyah ekran kalıyor. Bir de inject ATI disable edersem boot edebiliyorum.

Bulduğum bu geçici yöntem bir fikir verebilir mi acaba sorunun kaynağı hakkında? Özellikle 3-4 defa denedim aynen dediğim gibi oluyor.

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
hocam kartı tanıtmada bi sıkıntım yok, 2048 olarak gözüküyor zaten ama boot ederken ekran kartı init edemiyor sanırım apple logosundan sonra hdmi sinyali kesiliyor. siyah ekranda kalıyor. ve dediğim gibi bilgisayarı ilk açtığımda windows boot etmişsem sonra restart edip sorunsuzca mojaveyi boot edebiliyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,831
7,599
4,401
Kullandığın sistem kimliğini değiştirip bir deneme yap. iMac 14,2 deneyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
Kullandığın sistem kimliğini değiştirip bir deneme yap. iMac 14,2 deneyebilirsin.
yok hocam o da olmadı, ilk önce windows boot edip restart çekmeden macOS boot etmiyo, apple logosunda yarıya kadar yüklenip hdmi sinyalini kesiyo.

ben denemiştim bir kaç model en son 18,2'de duruyordu. işlemci çalışma frekansı diğer denediklerimden daha stabil gibi geldiği için onu seçmiştim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,831
7,599
4,401
HDMI harici bir port ile deneme yap. DVI ya da DP portu ile dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet