ÇÖZÜLDÜ AMD Radeon R7 250 pembe ekran sorunu?

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Sistem bilgileri > Grafikler ekranlar kısmının görselini paylaşır mısın?
iki çözünürlük niye bir biriyle uyumsuz?

Ekran kartın tanınmış görünüyor. Yani görevini yapıyor. Grafik kartında hangi video çıkışları var.
Başka bir çıkışla da deneyip sonucu paylaşırsan daha iyi anlayabiliriz sorunu.
DVI HDMI VE VGA VAR

Ekran kartın tanınmış görünüyor. Yani görevini yapıyor. Grafik kartında hangi video çıkışları var.
yalnızca VGA ve VGA to HDMI dönüştürücüm var

buradaki dğer çözünürlükleri ve renk profili ayarlarınıda denedim

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
HDMI den HDMI mi deniyorsun?

Ek olarak:
Sorunun yazılımsal olduğundan şüpheleniyorsan farklı sürümler de dene.
Bu sürümü deneyebilirsin.
macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
En azından yeni bir deneyim olur. Çalışan EFI yapılandırman ile ilerleyebilirsin. Diskin yanında APFS olarak 50-60 gb bölüntü oluştur. İmajı hazırla tak ve bu bölüntüde bigsur dene. Doğrudan sorun budur demiyorum ama denenmeli.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: YunusEmre_S38

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

Ek olarak:
macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
En azından yeni bir deneyim olur. Çalışan EFI yapılandırman ile ilerleyebilirsin. Diskin yanında APFS olarak 50-60 gb bölüntü oluştur. İmajı hazırla tak ve bu bölüntüde bigsur dene. Doğrudan sorun budur demiyorum ama denenmeli.
bu sistemle tam sorunsuz çalışacak hangi işletim sistemi vardır

Ek olarak:
vede aynı efi ile devam etsem olur mu onda

Ek olarak:
tmm tam okumadan yazdığım için diğerini görmemişim sorry

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Bu EFI kararlı hale getirirseniniz güncel sürümleri de kullanabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

Ek olarak:
Bu EFI kararlı hale getirirseniniz güncel sürümleri de kullanabilirsiniz.
güncel sürümde pembe ekran sorunu çözülür mü

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Tam anlamıyorım grafik kartından sadece HDMI çıkışı ile mi deniyorsunuz?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Tam anlamıyorım grafik kartından sadece HDMI çıkışı ile mi deniyorsunuz?
bu efide kafamı karıştıran diğer şey şu acpı içinde ssdtgpuspoof yok ama otomatik olarak fakegpuid yapılmıs olarak geliyor nasıl oluyor vede bununla devam etmem mantıklı mı bu en kararlı olan kopyasını almıştım buna hangi sürümler yüklenir bide
garantisi yok. sorun yazılımsal ise çözülür değilse video çıkışını değiştireceksiniz.

Monitörde sadece VGA mı var?
evet sadece vga var
garantisi yok. sorun yazılımsal ise çözülür değilse video çıkışını değiştireceksiniz.

eğerki çok ciddi sorun olmazsa vga destekleyen sürümede geçerim ama programlama falan yapacağım için sorun yaşatma ihtimalinden dolayı bu fikre pek mantıklı bakmıyorum

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
İmkanın varsa DVI to VGA ile dene.

Kartın isminin ne göründüğüne takılma. macOS'un boot esnasında hangi cihazı enjekte ettiğini en iyi anlamanın yolu config > devices porperties içerisinde aygıtı göstermemek eğer aygıtı göstermek zorundaysanda model satırını kaldırmaktır. Bu şekilde macOS hangi kartı çalıştıdığını daha iyi anlayabilirsin.

Çoğu durumda aygıt kimliğinin doğru yüklenmsinden sonra isminin veya türünün ne göründüğü kozmetik sorunlardır ve bir önemi yoktur.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

peki diyelimki sorun yazılımsal değil kablo ile alakalı windowstada kullandım aynı dönüştürücüyü orada bir sorun olmadı gerçi ikisi farklı işletim sistemleri ama

Kartın isminin ne göründüğüne takılma. macOS'un boot esnasında hangi cihazı enjekte ettiğini en iyi anlamanın yolu config > devices porperties içerisinde aygıtı göstermemek eğer aygıtı göstermek zorundaysanda model satırını kaldırmaktır. Bu şekilde macOS hangi kartı çalıştıdığını daha iyi anlayabilirsin.

Çoğu durumda aygıt kimliğinin doğru yüklenmsinden sonra isminin veya türünün ne göründüğü kozmetik sorunlardır ve bir önemi yoktur.
sorun kablo ile alakalı ise bigsur geçince devam ederse sorun gene mi kablo ile alakalı olur yoksa yazılımsalda olabilir mi

https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/q7cjlf burada birisi kurmus ama hangi girişi kullandıgını bilmiyorum

denemekten zarar gelmez indiriyorum şuan bigsuru

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Şu anda ben de 2. monitere grafik kartından HDMI olarak çıkış alarak monitöre VGA ile bağlıyorum. Sorun olmuyor. Çünkü macOS HDMI doğru çalıştırıyor. VGA desteklenmemesi benim örneğimde önemsizdir. Sende de durum aynıdır. Kartı macOS tanıyor ama macOS'un tanıdığı kartın bütün çıkışlarını anlamıyoruz. Yani sorunun R7 250 kaynaklı mı yoksa dönüştürücü veya kablo mu veya macOS sürümü mü anlayamıyoruz.
Yukarıda önerdiğim bigsur sürümün de deneyin.
Cihaz açıkken kabloyu söküp taktınız mı?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Şu anda ben de 2. monitere grafik kartından HDMI olarak çıkış alarak monitöre VGA ile bağlıyorum. Sorun olmuyor. Çünkü macOS HDMI doğru çalıştırıyor. VGA desteklenmemesi benim örneğimde önemsizdir. Sende de durum aynıdır. Kartı macOS tanıyor ama macOS'un tanıdığı kartın bütün çıkışlarını anlamıyoruz. Yani sorunun R7 250 kaynaklı mı yoksa dönüştürücü veya kablo mu veya macOS sürümü mü anlayamıyoruz.
Yukarıda önerdiğim bigsur sürümün de deneyin.
Cihaz açıkken kabloyu söküp taktınız mı?
Cibaz açıkken Kabloyu söküp takmayı hiç denemedim ama bı deneyim

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Ek olarak: Bu görsele göre 250E serisini taklit ediorsun veya kullanıyorsun. 250X serisi 683d aygıt kimliğine sahip.
PCI Devices
Bunu SSDT de değiştirip uygulamayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Hazırladığın ssdt paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Bu derlendmiş bir yapı değil. Uzantısını aml yapınca olmuyor. Gerekli fake id değerleri de girilmemiş.

rehbere göre kullandığın grafik kartının bios yolunu yaz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Bu derlendmiş bir yapı değil. Uzantısını aml yapınca olmuyor. Gerekli fake id değerleri de girilmemiş.

bios kartım hep aynı oluyor bu ssdtgpuda fakeid değerleri nasıl giriliyor bilmiyorum

"device-id",
Buffer (0x04)
{
0xB0, 0x67, 0x00, 0x00
},
bu kısmı yaptım bunun dışında var mı ki

macos bigsur usbsi hazırladıgım zaman usbden boot ederken montereyde açılır mı sorunsuz şekilde
bios kartım hep aynı oluyor bu ssdtgpuda fakeid değerleri nasıl giriliyor bilmiyorum

"device-id",
Buffer (0x04)
{
0xB0, 0x67, 0x00, 0x00
},
bu kısmı yaptım bunun dışında var mı ki

macos bigsur usbsi hazırladıgım zaman usbden boot ederken montereyde açılır mı sorunsuz şekilde
10 dakikaya usb hazır olacak o sıradada bluetoth kextlerini big sur için ayarladım

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Aynı EFI kullanırsan açılır. SSDT dosyan hatalı.
macOS' bununla yama uygulamaz.
Kurulumdan önce ekteki ile deneyip sonucu paylaş.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler