ÇÖZÜLDÜ AMD Radeon R7 250 pembe ekran sorunu?

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Bu derlendmiş bir yapı değil. Uzantısını aml yapınca olmuyor. Gerekli fake id değerleri de girilmemiş.

rehbere göre kullandığın grafik kartının bios yolunu yaz.
Aynı pembe ekran kurulumdan sonra düzelme umudu var mı yoksa kendini burada bellli etmiş mı
Aynı EFI kullanırsan açılır. SSDT dosyan hatalı.
macOS' bununla yama uygulamaz.
Kurulumdan önce ekteki ile deneyip sonucu paylaş.
Bunuda deneyim bi o zaman

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: YunusEmre_S38

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Aynı EFI kullanırsan açılır. SSDT dosyan hatalı.
macOS' bununla yama uygulamaz.
Kurulumdan önce ekteki ile deneyip sonucu paylaş.
Sistem Hakkında kısmında R7 250X olarak gözüktü ama pembe ekran devam ediyor sanırım ürünü iade edip DVI to VGA almam lazım
Hayır. Boşuna kurmuş olacaksın.
Bide deviceslari ekleyip deneyim
Hayır. Boşuna kurmuş olacaksın.
Deviceslari ekleyip denedim son olarak şunu sorayım hangi dönüştürücü almam lazım DVI to HDMI mı?

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Sistem Grafikler kısmında aygıt kimliği ne görünüyor?

Ek olarak derledğim R7250.aml dosyasındaki aygıt yolları sizin cihazınıza mı ait doğrulayın.
Rehberin ikinci kısmında Bölüm 2 : Ekran Kartımızın ACPI Yolunu Bulma altında gösterilen bios aygıt yollları cihazınızla örtüşüyor mu?
OpenCore ile AMD GPU Fake ID - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu bilgileri kontrol edip paylaş. Önce SSDT ile yamayı doğru uygulaman gerekiyor.
hangi dönüştürücü almam lazım DVI to HDMI mı?
Eğer monitörünüz VGA ise DVI to VGA alacaksınız.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

Ek olarak derledğim R7250.aml dosyasındaki aygıt yolları sizin cihazınıza mı ait doğrulayın.
Rehberin ikinci kısmında Bölüm 2 : Ekran Kartımızın ACPI Yolunu Bulma altında gösterilen bios aygıt yollları cihazınızla örtüşüyor mu?
Bu bilgileri kontrol edip paylaş. Önce SSDT ile yamayı doğru uygulaman gerekiyor.
R7 250X işlenmiş mı diye soruyorsanız orayı kontrol etmedim ama bu Mac hakkında kısmında R7250X olarak görünüyordu
Aygıt yollarından kasıt acpi yolu ise evet acpi yolları doğru

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Sisem bilgileri > Grafikler Ekranlar kısmında Aygıt kimliği SSDT göre mi görünüyor?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

Eğer monitörünüz VGA ise DVI to VGA alacaksınız.
Windowsta macos kurmadan önce aygıt kimliği olması lazım hem orada hemde bios aygıt numarası kısmında sssdt gpu spoof içindekiyle aynıydı o yüzden hiçbir değişiklik yapmadan yalnızca fakeid giriyorum
Sisem bilgileri > Grafikler Ekranlar kısmında Aygıt kimliği SSDT göre mi görünüyor?
R7250X yüklü değil şu an R7250E yüklü olmadı yükleyip bakayım mı
R7250E'den devam etsem diyorum
Hocam hangi dönüştürücü almam işimi görür DVI to VGA mi almalıyım

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Eğer sorun dönüştürücü kaynaklı ise SSDT zaten ihtiyacın olmadığı görülüyor.

Kartı R7250X taklit edeceksiniz. Bu SSDT ihtiyaç duymasının nedeni bu. R7250X 673d çalıştırıyor. Apple aynı yongaya sahip olmasına rağmen R7250 modelini elediği için buna gerek duyuyoruz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Bide hocam benim uykum geldi yarin devam ederiz zaten şu anlık birşey yapamam bı 3 4 gün daha DVI beklemem gerekecek neyse sana iyi geceler ben kaçar

Kartı R7250X taklit edeceksiniz. Bu SSDT ihtiyaç duymasının nedeni bu. R7250X 673d çalıştırıyor. Apple aynı yongaya sahip olmasına rağmen R7250 modelini elediği için buna gerek duyuyoruz.
Bunu mu kullanmam gerekiyor sonraki işlemlerde yoksa Pink screen sorununu çözebilir diye mi diyorsunuz çünkü az önce R7 250X taklit edip denediğimde Pink screen devam ediyordu

Hocam HDMI to VGA Amazondan iade ettim şimdi başka bir dönüştürücü alacağım hangisini almam gerekiyor DVI to HDMI mı almam lazım işi garantiye almak için başka dönüştürücülerde alayım mı onlar hangileri olsun mesela kullandığım HDMI to VGA VGA kısmı VGA kablosu takmalı darkın farklı bir ürünü daha var kablonun ucu hdmı diğer ucu VGA onuda alıyım mı

Ikinci DVI to VGA =
HDMI olarak şuda var = https://www.amazon.com.tr/Dark-DK-H...p_4:Dark&rnid=12466439031&s=computers&sr=1-41

Buda kullandığım HDMI to VGA = https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B07CMSXWJ6?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_image

Sipariş ile hiç uğraşmadan sunuda alabilirim
Iyi midir

Sipariş ile hiç uğraşmadan sunuda alabilirim
Iyi midir
pembe ekran sorunu var
Ekr

Ekran görüntüsü alinc benim pcde pembe gözüküyor ama normalde burada gözükmüyor ben telefon ile bir resim ekleyim
Dönüştürücü olarak dark markasını kullanıyorum
Arkadaşlar DVI to VGA İle pembe ekran çözüldü aynı ekran kartını kullananlar için kullandığım DVI to VGA = https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B07CMXSGFN?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Hızlı çözüm. İçine para düşmüş :)

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21

Hocam R7 250E tanımlı şuan hiçbir sorunuda yok genede R7 250Xi mi taklit edeyim R7250 - E - X bu 3ünün özelliklerine baktığım zaman kullandığım karta ( R7250) en yakın özellikleri olan R7 250E
Hocam laptopumun hddsi bozuk olduğunu bilmeme rağmen belki yazılımsaldır diye başka çözüm yöntemleri denemiştim işin sonunda gene hdd bozuk olduğuna kanaat getirdim
Açıkcası dvı to vga daha iyi oldu hdmı dönüştürücüde karıncalanma sorunu oluyordu ekranda

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Böyle iyi kartı tanımış görüyor. Opencore klavuzuna göre 250x'e taklit etmen gerekiyor. ama bu materyal eski. 250 ile 250x aynı kart aslında sadece aygıt kimliği farklı. Apple Donanımları böyle böyle eleyip yeni donanım satıyor. Apple Monterey güncellemesi ile de bu aygıt kimliğini eklemiş olabilir bu yüzden kartı tanıyor olabilir. Eski bir kart olduğu iiçn doğrudan sürüm notlarından takibini yapmadım hiç. Ama Apple bu şekilde donanım kimliklerini son sürümlerde genelde ekliyor.
Kart çalışıyor ve kararsızlık yaratmıyorsa kalsın. Yama uygulasanız bile kartın veya macOS'un performansına etki etmez. Sadece macOS açılırken kartı görmesini istediğin donanım kimliği ile açtırıyorsun. Ona bu bir 250x diyorsun.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

YunusEmre_S38

APPRENTICE
7 Kas 2023
91
15
21
Böyle iyi kartı tanımış görüyor. Opencore klavuzuna göre 250x'e taklit etmen gerekiyor. ama bu materyal eski. 250 ile 250x aynı kart aslında sadece aygıt kimliği farklı. Apple Donanımları böyle böyle eleyip yeni donanım satıyor. Apple Monterey güncellemesi ile de bu aygıt kimliğini eklemiş olabilir bu yüzden kartı tanıyor olabilir. Eski bir kart olduğu iiçn doğrudan sürüm notlarından takibini yapmadım hiç. Ama Apple bu şekilde donanım kimliklerini son sürümlerde genelde ekliyor.
Kart çalışıyor ve kararsızlık yaratmıyorsa kalsın. Yama uygulasanız bile kartın veya macOS'un performansına etki etmez. Sadece macOS açılırken kartı görmesini istediğin donanım kimliği ile açtırıyorsun. Ona bu bir 250x diyorsun.
Seri numarasınıda hallettikten sonra başarılı kurulum kısmında paylaşsam mı diyorum hocam efı dosyamı koyarım aynı donanıma sahip olanlar faydalanır
reis appstore vb işlerinide hallettim şunu sormak istiyorum burada 2 tane sürücüsü yüklü olmayan şeyler var çok önemli değilse yüklemeyim
vede bu oranlar iyi mi bana iyi gibi geldi bide etkinlik izlencesinde GPUda gözükmesi gerekmiyor mu

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
şunu sormak istiyorum burada 2 tane sürücüsü yüklü olmayan şeyler var çok önemli değilse yüklemeyim
Yüklü olmayanlardan Smbus aygıtı için bu yöntemi dene.
ÇÖZÜM - Smbus Aygıtı Tanıtma (OpenCore - Clover) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
İmei için bir şey yapmana gerek yok. Eğer bu listede görünmesini istemiyorsan Config > DevicesProperties kısmından bu aygıtı kaldırabilirsin.

vede bu oranlar iyi mi bana iyi gibi geldi bide etkinlik izlencesinde GPUda gözükmesi gerekmiyor mu
Gayet düzgün çalışyor görünüyor. Stressiz çalışıyor.
Etkinlik Monitörü aracılığıyla GPU izleyemezsin. GPU izlemek için İstat menus vb. uygulamlar kullan.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler