[Başarılı Kurulum] Asus N550jv High Sierra

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Hackintosh dünyasına yeni adım attım sayılır. Yaklaşık olarak bir hafta uğraşmadan sonra stabil bir şekilde hackintosh high sierra 10.13.4 sürümünü bilgisayarıma kurabildim. Asus N550jv laptopuna sahip arkadaşaların bir hafta boyunca zaman kaybetmemeleri için bu mesajı hazırlıyorum. Umarım yardımcı olur. Öncelikle sistem bilgilerini paylaşmak isterim;

Sistem Bilgileri:

• CPU : Intel i7-4700HQ
  • IGPU : Intel HD 4600
  • DGPU : Nvidia Geforce 750M 4GB DDR3
  • Chipset : Intel HM86 Express
  • WLAN + Bluetooth : Qualcomm AR9485 b/g/n 1x1x1 Mimo (HalfMiniPCIe) + AR3012 Bluetooth 4.0 (USB interface)
  • LAN : Realtek RTL8168/8111
  • Sound : Realtek ALC 668
  • Touchpad : Elan Touchpad (v4 ?)
  • Screen : 15.6" - 16:9 Resolution 1920 x 1080 + Touchscreen (Elan)
  • Webcam : USB 720p by AzureWave
  • SD Card reader : RTS 5139
  • Optical : Blu-Ray reader / writer
Şimdi sistem bilgilerini paylaştıktan sonra yavaş yavaş kurulum aşamasına geçebiliriz. İlk olarak aşağıdaki linkten rehberi takip ederek laptop için olan .raw dosyasını kullanarak kurulum usb sini oluşturun.

link:macOS High Sierra 10.13.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Daha sonra aşağıdaki linkte benim paylaştığım config dosyasını EFI/CLOVER içine kopyalayın ve config.plist dosyanızla yeni olanı değiştirin. Ben google drive a SON.plist diye kaydetmişim onun adını config.plist yapmayı unutmayın.

config dosyası link:SON.plist - Google Drive

Config dosyanızı değiştirdikten sonra kuruluma geçebilirisiniz. UNUTMAYIN, eğer benim paylaştığım config dosyasını kullanmazsanız yani kurulum usb si içindeki intel hd 4600 grafik kartının config dosyasını kullanırsanız kurulumdan sonra BOZUK EKRAN hatası alacaksınız. Benim paylaştığım config dosyasını kullanmadan da config dosyanızda değişiklikler yapabilirsiniz. BOZUK EKRAN hatasını almamak için config dosyanızı clover configurator ile açın ve soldaki Gui sekmesinden screen resolution u 1280x1024 olarak ayarlayın. Ancak dediğim gibi benim paylaştığım config dosyasını kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız.

Sistem kurulumunu tamamladıktan sonra sıra geldi ses ve wifi tanıtma işlemine; ses tanıtmak için aşağıda verdiğim linkten VoodooHDA dosyasını indirin. Ayrıca siz google da aratarak da indirebilirsiniz.

link:VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg - Google Drive

VoodooHDA kurulumunu yaparken classic kurulum yapmayı unutmayın;seçeneklerden en aşağıdaki olan.Kurulumu yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın.

Wifi tanıtmak için aşağıda linkini verdiğim iki kexti kurulum usb sinin içindeki KCPM Utility programıyla System/Library/Extensions içine kurmalısınız. Ardından rebuild cache yapıp çöp kutusunu temizledikten sonra sistemi yeniden başlatın.

linkler:AtherosWiFiInjector.kext.zip - Google Drive
IO80211Family.kext.zip - Google Drive

Wifi ve ses donanımımızı tanıdıktan sonra sıra geldi Touchpad sürücülerini yüklemeye. Aşağıda linkini verdiğim videodan açıklamalar kısmındaki linkten sürücüleri içeren kexti indirebilirsiniz. Kext yükleme işlemi yine aynı şekilde rebuild cache yapıp sistemi yeniden başlatıyorsunuz.

link:

Evet arkadaşlar benim başarabildiğim yükleme aşaması bu kadar. Başaramadığım kurulumlar ve problemler ise aşağıdadır.

1- Laptop uyku moduna girdiği zaman reset atıyor. Bunun çözümünü bulamadım.Sadece ayarlardan laptop un uyku moduna geçmesini engelliyorum.

2-Touchpad de bazı fonksiyonlar çalışmıyor. Temel fonksiyonlar çalışıyor ancak bildirim bölümü açma gibi ya da launchpad açma gibi özellikler çalışmıyor.

3- iMessage and FaceTime uygulamalarını birçok rehber denememe rağmen çalıştıramadım. Apple service i arayın hatası alıyorum.

4-Steamden bazı oyunlar mac uyumlu olmasına rağmen çalışmıyor. Oyundan atıyor kısacası.

5- Batarya seviyesi yanlış gösteriyor.

Evet arkadaşlar bu problemlere rağmen sistem iyi bir şekilde çalışıyor. Zamanla problemleri çözersem başlıkta güncellerim. Ayrıca biraz forum acemisiyim linkler vs. çalışmıyorsa mail olarak gönderebilirim. Açıkçası ilk defa böyle bir yazı paylaşıyorum. Linkler çalışmıyorsa lütfen kusura bakmayın. Nasıl paylaşıldığını öğrenince güncellerim. Bu yazıyı hackintosh sisteminden yazmış bulunmaktayım. Bunun için osxinfo ailesine çok teşekkürler.

NOT: Karşılatığım problemlerin çözümlerini biliyorsanız lütfen beni bilgilendirin.Şimdiden ilginiz için teşekkürler...

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Ellerine ve emeğine sağlık :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Evet arkadaşlar, uzun uğraşlar sonucunda steamdeki oyun sorunlarını ve batarya sorununu çözdüm. Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle steam problemini nasıl çözdüğümü anlatayım. Yapmanız gereken temiz bir kurulumdan sonra steamdeki oyunlarınızı yeniden yüklemek. İşte bu kadar basit. İkinci olarak batarya yüzdesini nasıl düzelticeğinizi anlatayım. Bunun için kolay olsun diye bir video buldum videonun linkini paylaşacağım. Adımların büyük çoğunluğunu videodaki gibi yapmanız gerekiyor. Asus n550jv laptop için yapmanız gerekenleri de sıralayacağım. Öncelikle video linkini paylaşayım:

linkhttps://OS X Sierra Battery Status Fix Laptop DSDT Patch - Hackintosh - YouTube

Bu videoda hp bilgisayar için patch nasıl yapılır o anlatılmış. Ancak söylediğim gibi çoğu adım aynı Asus n550jv için yapmanız gerekenler aşağıdadır.

1- Maciasl ayarlar kısmındaki İASL sekmesindeki ACPI specification kısmı 4.0 olacak.

2-Patch yaparken Laptop Patches kısmından Asus N55SL/vivobook olanı seçiceksiniz. Çünkü AsusN550jv ile uyumlu olan patch o.

3-Ardından compile yaptığınızda büyük olasılıkla 3 hata alıcaksınız. Eğer hata almazsanız şanlısınız demektir. Bu 3 hatayı düzeltmek içinde önce
fix ADGB yamasını yapmanız gerekiyor. [syn]fix ADGB şeklinde olan patch. Bunu yaptıktan sonra hata sayısı 2 ye düşecektir. Bu hatalara tıklayarak satırlarını bulun ve o satırları silin. Ardından tekrar compile yaptığınızda hata almadığınızı görüceksiniz.

Evet arkadaşlar videodan farklı olarak yapmanız gerekenler sadece bunlar. Diğer kext yükleme ve işlemler aynı şekilde. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra pil yüzdesinin doğru olduğunu görüceksiniz.

Evet arkadaşlar böylece Asus n550jv ile ilgili sorunları çözmüş olduk. Umarım faydalı olmuştur. Buradan tekrar osxinfo ailesine teşekkür ediyorum. Bilgi paylaştıkça güzel...

Arkadaşlar yaptığım testler sonucunda cihazın kendi bluetoothu yani AR3012 Bluetooth 4.0 tam anlamıyla çalışmıyor. Bunu çözmek için Trust 18187 usb bluetooth cihazını almanız gerekiyor. Daha sonra aşağıda vereceğim linkteki kexti kurmanız gerekiyor.

linkhttps://drive.google.com/file/d/1SHoDSqa2a29kzlhbRkZwCODc9aisLYRX/view?usp=sharing

memoli56

APPRENTICE
7 Ağu 2018
6
2
0
70
Teşekkürler @Jacob Jason,
Bu laptopu ilk aldığımda ben de MacOS(Hackintosh) kurmayı denemiş ben de kurmuştum.
Yanılmıyorsam yine Montezuma nın Mavericks çalışmasıydı.
O zaman montezuma iphoneyardim.net te takılıyordu.
wi-fi yi bir türlü tanıtamamıştım ve en önemlisi fare imleci olağanüstü yavaş hareket ediyordu.
wi-fi konusunu usb wi-fi dongle ile çözmüştüm ama fare imlecindeki yavaşlığı halledemediğim için vazgeçmiştim.
Dün tesadüfen bu siteyi keşfettim.
Başarılı kurulumlarda sizin anlatımınıza denk geldim.
Wi-fi yi tanıtabildiğinizi görünce yeniden MacOS aşkı doğdu içimde.
Sayenizde bende kurulumu gerçekleştirdim. Size teşekkür etmek için foruma üye oldum ve ilk mesajım da bu.
Şimdi laptopumda win10,manjaro ve hackintosh birlikte çalışıyor.
Bootloader olarak reFind kullanıyordum. Ona Cloverı ekledim.
Şimdilik sorun yok gibi.Fare imlecide hızlanmış durumda artık.
Tekrar teşekkürler.

• Like
Tepkiler: montezuma

MUSTI2004S

APPRENTICE
3 Eyl 2018
3
0
0
45
Merhaba, öncelikle emekleriniz ve verdiğiniz büyük hizmetten dolayı teşekkürler..
ASUS N550JV bilgisayar sahibiyim. Yukarıdaki tüm işlemleri yaptım fakat kurulumdan sonra yeniden başlatınca kurulum yapılan disk aşağıdaki gibi çıkmıyor. İlk aşamaya geri dönmüş oluyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Resmim.Net

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Merhaba, öncelikle emekleriniz ve verdiğiniz büyük hizmetten dolayı teşekkürler..
ASUS N550JV bilgisayar sahibiyim. Yukarıdaki tüm işlemleri yaptım fakat kurulumdan sonra yeniden başlatınca kurulum yapılan disk aşağıdaki gibi çıkmıyor. İlk aşamaya geri dönmüş oluyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Resmim.Net
Merhabalar, kurulum yapacağınız bölümü format olarak MacOS Extended (Journal) olarak ayarladınız mı?

MUSTI2004S

APPRENTICE
3 Eyl 2018
3
0
0
45

Resmim.Net
Fotoğrafını çekmedim ve şimdi zaman almaması için hemen cevap olarak söyleyim: yukarıdaki videonun 13'üncü dakikasındaki gibi görünüyor. Kurduğum bölüm görünmüyor.

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Fotoğrafını çekmedim ve şimdi zaman almaması için hemen cevap olarak söyleyim: yukarıdaki videonun 13'üncü dakikasındaki gibi görünüyor. Kurduğum bölüm görünmüyor.
Anladım hocam, benim bilgim dahilinde çözebileceğim bir problem değil. Montezuma ya da daha yetkili birisi dönüş yapacaktır diye düşünüyorum. Onlar yardımcı olabilir.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Hangi kurulum imajını kullanıyorsun? Eğer bizim imaj ile denemiyorsan diskin kurulumdan sonra APFS olarak formatlanması muhtemel. Bizim imajda APFS sorunu olmaz zira. O yüzden aşağıdaki dosyayı Drivers64 UEFI ve Drivers64 içine koyup deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Etem Sayın

APPRENTICE
7 Ağu 2019
13
0
1
Herkese merhaba,

Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Bu paylaşımdan faydalanarak kurulum sağladım. Asus N550JK sahibiyim ve ilk olarak osxinfo'nun daha sonrada çeşitli Mojave imajlarını kurmayı denedim ancak başarıya ulaşamadım maalesef. En son olarak High Sierra'da düzgün bir kurulum elde ettim ancak bazı donanımları ne kadar araştırma ve deneme yapsam da çalıştıramadım maalesef. Ses, bluetooth ve ethernet konusunda ise sorun yaşamadım.

Sorunlu donanımlar şu şekilde;

1. USB çıkışları - 3 adet 3.0 çıkışı var ancak bunlardan sadece 1 tanesi düzgün çalışıyor. Diğer 2 tanesine harici HD veya Flash Disk takınca tanımıyor. Ancak ilginç bir şekilde Iphone'u kablo ile bağlayınca internet bağlantısı elde edebiliyorum. Başka şu anda hiçbir işe yaramıyor 2 adet USB.
  2. Wireless - Cihazda Intel wireless kart var ve daha önce yazılanlardan gördüğüm kadarıyla çalışmaması normal. Bu nedenle Asus N10 USB Wireless denedim ama hiçbir USB cihazı çalıştırmadı. Düzgün çalışan USB'de bile ışıkları yanmadı N10'un. Bu arada Atheros 9285 wireless kart sipariş ettim, onu takıp tekrar deneyeceğim.
  3. HDMI - Cihazı mutlaka ekranla kullanmam gerekiyor ancak maalesef görüntü alamadım. HDMI kablosunu takınca monitörde basit bir hareket oluyor ancak görüntüyü yok.
  4. Touch pad - En basit hali ile çalışıyor, yol gösterilmiş ancak ilgili link sanıyorum kalkmış, o nedenle kurcalamadım.
  5. Pil Göstergesi - Çalışmıyor, yol gösterilmiş ancak henüz denemedim.

Config;
  • Asu N550JK
  • 4700HQ
  • 16GB
  • HD4600 - GF GTX850M
  • 500GB Samsung Evo 860 SSD

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Herkese merhaba,

Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Bu paylaşımdan faydalanarak kurulum sağladım. Asus N550JK sahibiyim ve ilk olarak osxinfo'nun daha sonrada çeşitli Mojave imajlarını kurmayı denedim ancak başarıya ulaşamadım maalesef. En son olarak High Sierra'da düzgün bir kurulum elde ettim ancak bazı donanımları ne kadar araştırma ve deneme yapsam da çalıştıramadım maalesef. Ses, bluetooth ve ethernet konusunda ise sorun yaşamadım.

Sorunlu donanımlar şu şekilde;

1. USB çıkışları - 3 adet 3.0 çıkışı var ancak bunlardan sadece 1 tanesi düzgün çalışıyor. Diğer 2 tanesine harici HD veya Flash Disk takınca tanımıyor. Ancak ilginç bir şekilde Iphone'u kablo ile bağlayınca internet bağlantısı elde edebiliyorum. Başka şu anda hiçbir işe yaramıyor 2 adet USB.
  2. Wireless - Cihazda Intel wireless kart var ve daha önce yazılanlardan gördüğüm kadarıyla çalışmaması normal. Bu nedenle Asus N10 USB Wireless denedim ama hiçbir USB cihazı çalıştırmadı. Düzgün çalışan USB'de bile ışıkları yanmadı N10'un. Bu arada Atheros 9285 wireless kart sipariş ettim, onu takıp tekrar deneyeceğim.
  3. HDMI - Cihazı mutlaka ekranla kullanmam gerekiyor ancak maalesef görüntü alamadım. HDMI kablosunu takınca monitörde basit bir hareket oluyor ancak görüntüyü yok.
  4. Touch pad - En basit hali ile çalışıyor, yol gösterilmiş ancak ilgili link sanıyorum kalkmış, o nedenle kurcalamadım.
  5. Pil Göstergesi - Çalışmıyor, yol gösterilmiş ancak henüz denemedim.

Config;
  • Asu N550JK
  • 4700HQ
  • 16GB
  • HD4600 - GF GTX850M
  • 500GB Samsung Evo 860 SSD
Hocam öncelikle merhabalar,

En başta şunu söylemem gerekir hackintosh işlemi biraz şans biraz araştırma biraz da deneme yanılma yoluyla halledilen bir iş.
1.USB Çıkışları:
Hocam benim laptopta 2 USB 2.0 bir tane USB 3.0 var. Hepsi tam performanslı çalışmıyor. Bir USB girişinde soğutucu takılı ve çalışıyor. Diğer cihazları denemedim. Diğer çalışan USB’ye çoğaltıcı taktım. Sen de bu yöntemi çalışan USB portunda deneyebilirsin. Uygun fiyata satılan ürünler var. USB 3.0 boşta duruyor ve onu sadece Hdd bağlarken kullanıyorum.

2.Wireless:
Hocam cihazın atheros olan yerleşik ürününü bir şekilde çalıştırdım ve onun nasıl yapıldığını kurulumda anlattım. Ancak tam performansla çalışmıyor. Ethernet kablosuyla bağlanıyorum. Senin cihazda farklı bir wireless var galiba. Hackintosh için uygun donanımlar bölümünden araştırabilirsin.

3.HDMI :
Bu benim için tam bir şans oldu. Monitör alırken cihazı bağladım ve görüntü gelmedi. Ben bunu uğraşır evde yaparım dedim ve monitörü aldım. Evde tak çıkar yaparken bir şeyi farkettim (bu arada işletim sistemi mojave) Boot ekranında görüntü vardı ancak Apple logosundan sonra görüntü gidiyordu ve karıncalı ekran çıkıyordu. Ancak şifreyi girip masaüstüne girdikten sonra görüntü geliyordu. Bu sefer de görüntü tam ekrana sığmıyordu. Kenarlarda boşluk kalıyordu. Bunu da şöyle çözdüm: cihazı güvenli modda çalıştırdım ve görüntü kusursuzdu. Sen de güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsin. Tabi sonra normal modda çalıştırman gerekiyor.

4.Touchpad:
Paylaştığım görüntü YouTube’dan kaldırılmış olabilir kontrol etmedim. Onu yakın zamanda düzelteceğim. Ben laptopu masaüstü haline getirdiğim için touchpad kullanmıyorum. Şu an sadece basit bir şekilde çalışıyor.

5.Pil Göstergesi:
Hocam söylediğim gibi ben laptopu masaüstü gibi kullandığım için pil göstergesinin benim için bir önemi yok. Ancak kurulumda anlatılan yamayı denersen çalışacaktır. Şimdiden uyarayım biraz karışık bir işlem.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bakalım Catalina imajı çıksın onunla da bir deneme yapıp eksiğini gediğini paylaşmak isterim. Şimdiden kolay gelsin hocam. Bilgi paylaştıkça güzel :)

Etem Sayın

APPRENTICE
7 Ağu 2019
13
0
1

En başta şunu söylemem gerekir hackintosh işlemi biraz şans biraz araştırma biraz da deneme yanılma yoluyla halledilen bir iş.
1.USB Çıkışları:
Hocam benim laptopta 2 USB 2.0 bir tane USB 3.0 var. Hepsi tam performanslı çalışmıyor. Bir USB girişinde soğutucu takılı ve çalışıyor. Diğer cihazları denemedim. Diğer çalışan USB’ye çoğaltıcı taktım. Sen de bu yöntemi çalışan USB portunda deneyebilirsin. Uygun fiyata satılan ürünler var. USB 3.0 boşta duruyor ve onu sadece Hdd bağlarken kullanıyorum.

2.Wireless:
Hocam cihazın atheros olan yerleşik ürününü bir şekilde çalıştırdım ve onun nasıl yapıldığını kurulumda anlattım. Ancak tam performansla çalışmıyor. Ethernet kablosuyla bağlanıyorum. Senin cihazda farklı bir wireless var galiba. Hackintosh için uygun donanımlar bölümünden araştırabilirsin.

3.HDMI :
Bu benim için tam bir şans oldu. Monitör alırken cihazı bağladım ve görüntü gelmedi. Ben bunu uğraşır evde yaparım dedim ve monitörü aldım. Evde tak çıkar yaparken bir şeyi farkettim (bu arada işletim sistemi mojave) Boot ekranında görüntü vardı ancak Apple logosundan sonra görüntü gidiyordu ve karıncalı ekran çıkıyordu. Ancak şifreyi girip masaüstüne girdikten sonra görüntü geliyordu. Bu sefer de görüntü tam ekrana sığmıyordu. Kenarlarda boşluk kalıyordu. Bunu da şöyle çözdüm: cihazı güvenli modda çalıştırdım ve görüntü kusursuzdu. Sen de güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsin. Tabi sonra normal modda çalıştırman gerekiyor.

4.Touchpad:
Paylaştığım görüntü YouTube’dan kaldırılmış olabilir kontrol etmedim. Onu yakın zamanda düzelteceğim. Ben laptopu masaüstü haline getirdiğim için touchpad kullanmıyorum. Şu an sadece basit bir şekilde çalışıyor.

5.Pil Göstergesi:
Hocam söylediğim gibi ben laptopu masaüstü gibi kullandığım için pil göstergesinin benim için bir önemi yok. Ancak kurulumda anlatılan yamayı denersen çalışacaktır. Şimdiden uyarayım biraz karışık bir işlem.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bakalım Catalina imajı çıksın onunla da bir deneme yapıp eksiğini gediğini paylaşmak isterim. Şimdiden kolay gelsin hocam. Bilgi paylaştıkça güzel :)
Tekrar merhaba,

Öncelikle kibar geri dönüşün için teşekkür ederim :)

High Sierra bir şekilde ayar tutmadı ve ben de Mojave'yi denedim. USB bildiğimiz gibi ve Hackintool ile çeşit çeşit denemeler sonucunda bile olmadı. Yaklaşık 5 kez tekrar kurdum. Son olarak peşini bıraktım ve senin de önerdiğin çoklu USB işine döndüm. Neyse ki randımanlı çalışmayan 2 adet 3.0 USB basit şeyleri görebiliyor. Bunlardan bir tanesi de Asus N10 wireless USB. İlk çalışmadı diye düşünürken aklıma driver yüklemediğim geldi ve işi çözdüm. Wireless, Asus USB'den de olsa tıkır tıkır çalışıyor. :)

Pil konusuna hiç bulaşmayacağım. Senin de yaptığın gibi ağırlıklı olarak Desktop olarak kullanıyorum. Şu an için en büyük sorunum Touchpad'in en alt düzeyde çalışıyor olması. Çok büyük oranda mouse ile kullandığım için çok sorun olmuyor. Ama o işi de acil çözmem gerek. Bir gün lazım olacak sonuçta.

Jacob Jason

PADAVAN
18 May 2018
161
51
251
Tekrar merhaba,

Öncelikle kibar geri dönüşün için teşekkür ederim :)

High Sierra bir şekilde ayar tutmadı ve ben de Mojave'yi denedim. USB bildiğimiz gibi ve Hackintool ile çeşit çeşit denemeler sonucunda bile olmadı. Yaklaşık 5 kez tekrar kurdum. Son olarak peşini bıraktım ve senin de önerdiğin çoklu USB işine döndüm. Neyse ki randımanlı çalışmayan 2 adet 3.0 USB basit şeyleri görebiliyor. Bunlardan bir tanesi de Asus N10 wireless USB. İlk çalışmadı diye düşünürken aklıma driver yüklemediğim geldi ve işi çözdüm. Wireless, Asus USB'den de olsa tıkır tıkır çalışıyor. :)

Pil konusuna hiç bulaşmayacağım. Senin de yaptığın gibi ağırlıklı olarak Desktop olarak kullanıyorum. Şu an için en büyük sorunum Touchpad'in en alt düzeyde çalışıyor olması. Çok büyük oranda mouse ile kullandığım için çok sorun olmuyor. Ama o işi de acil çözmem gerek. Bir gün lazım olacak sonuçta.
Hocam touchpad için olan videoyu kontrol ettim sıkıntı yok bir dene istersen.

feritcik

APPRENTICE
17 Kas 2019
29
4
21

1.USB Çıkışları:

2.Wireless:

3.HDMI :

4.Touchpad:

5.Pil Göstergesi:

Ben de kurulum yaptım daha ye ve Apple logosunu gördükten sonra karıncalı ekran alıyorum bilgisayarımı nasıl güvenli modda başlatabilirim

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler