Herkese Merhaba, bir süredir yapıcak bir işim olmaığı için yeni işletim sistemleri deniyor, programlar öğrenmeye çalışıyordum. En son sistemimin hackintosh le uyumlu olduğunu öğrenince ben de kurmaya karar verdim. 1-2 haftadır bununla uğraşıyordum. En sonunda @.BlueTR 'nin EFI klasörünü kendi modelime göre uyarlayıp, güncelleyip stabil bir macOS elde ettim. Şu an sistem gayet sorunsuz çalışıyor. Hiç kernel panic olmadı. Günlük işler için gayet stabil ve hızlı.
BIOS AYARLARI
Sata Controller: AHCI
Hotkey Mode: Enabled
Intel Virtual Technology: Disabled
Secure Boot: Disabled
ÇALIŞAN DONANIMLAR:
Intel Core i5 8250U ve Intel HD 620 (AMD Radeon 530 Desteklenmiyor)
Ekran, Ekran Parlaklığı
Ses, Mikrofon, Kulaklık Girişi
Kamera
Klavye ve Touchpad (Touchpad Tüm Hareketler Çalışıyor, Klavye Ses ve Parlaklık Tuşları Çalışıyor)
WiFi, Bluetooth
Ethernet
USB Girişleri, USB C (Test Etmedim), Kart Okuyucu
HDMI (Ses Dahil)
CD-ROM
Batarya
Uyku Modu
NOTLAR:
-WiFi'ın çalışması için EFI/OC/Kexts Klasöründeki AirportItlwm'i /Library/Extetions içine kopyalayın.
-VoodooI2C ve VoodooI2CSynaptics kextlerini sakın güncellemeyin, çalışmayabiliyor.
-Uykudan sonra touchpad çalışmıyor, çalışması için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.
-Config.plist'de TRIM yaması aktif halde, SSD kullanmıyorsanız OC Configurator'da Kernel --> Patch kısmından yamayı kapatabilirsiniz.
-Bilgisayar Adının MacBook Pro olmasını istemiyorsnız /Users/Username/Library/Preferences'daki com.apple.SystemProfiler.plist dosyasını açıp oradan laptopun adını değiştirebilirsiniz.
-Kurulumdan sonra EFI partitionını mount edip mutlaka EFI klasörünü oraya kopyalayın.
-Eğer OpenCore BIOS'ta gözükmesse, windows'a boot edin, BOOTICE adlı programı indirip çalıştırın, UEFI sekmesinden Edit Boot Entries'e tıklayıp, create new boot entry'e tıklayın, Boot Part olarak 100MB'lık partitition'ı seçip Media File'a \EFI\OC\OpenCore.efi yazın. Sistemi yeniden başlattıktan sonra BIOS'ta OpenCore'u göreceksiniz.
-Windows'u AHCI'ye geçirmek için internetteki rehberleri takip edebilirsiniz.
-Windows'u OpenCore'dan başlatırken BSOD alıyorsanız /EFI/OC'den Windows klasörünü silip EFI partitionınızdaki Windows klasörünü oraya kopyalayın.
EFI Klasörü: İndir
BIOS AYARLARI
Sata Controller: AHCI
Hotkey Mode: Enabled
Intel Virtual Technology: Disabled
Secure Boot: Disabled
ÇALIŞAN DONANIMLAR:
Intel Core i5 8250U ve Intel HD 620 (AMD Radeon 530 Desteklenmiyor)
Ekran, Ekran Parlaklığı
Ses, Mikrofon, Kulaklık Girişi
Kamera
Klavye ve Touchpad (Touchpad Tüm Hareketler Çalışıyor, Klavye Ses ve Parlaklık Tuşları Çalışıyor)
WiFi, Bluetooth
Ethernet
USB Girişleri, USB C (Test Etmedim), Kart Okuyucu
HDMI (Ses Dahil)
CD-ROM
Batarya
Uyku Modu
NOTLAR:
-WiFi'ın çalışması için EFI/OC/Kexts Klasöründeki AirportItlwm'i /Library/Extetions içine kopyalayın.
-VoodooI2C ve VoodooI2CSynaptics kextlerini sakın güncellemeyin, çalışmayabiliyor.
-Uykudan sonra touchpad çalışmıyor, çalışması için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.
-Config.plist'de TRIM yaması aktif halde, SSD kullanmıyorsanız OC Configurator'da Kernel --> Patch kısmından yamayı kapatabilirsiniz.
-Bilgisayar Adının MacBook Pro olmasını istemiyorsnız /Users/Username/Library/Preferences'daki com.apple.SystemProfiler.plist dosyasını açıp oradan laptopun adını değiştirebilirsiniz.
-Kurulumdan sonra EFI partitionını mount edip mutlaka EFI klasörünü oraya kopyalayın.
-Eğer OpenCore BIOS'ta gözükmesse, windows'a boot edin, BOOTICE adlı programı indirip çalıştırın, UEFI sekmesinden Edit Boot Entries'e tıklayıp, create new boot entry'e tıklayın, Boot Part olarak 100MB'lık partitition'ı seçip Media File'a \EFI\OC\OpenCore.efi yazın. Sistemi yeniden başlattıktan sonra BIOS'ta OpenCore'u göreceksiniz.
-Windows'u AHCI'ye geçirmek için internetteki rehberleri takip edebilirsiniz.
-Windows'u OpenCore'dan başlatırken BSOD alıyorsanız /EFI/OC'den Windows klasörünü silip EFI partitionınızdaki Windows klasörünü oraya kopyalayın.
EFI Klasörü: İndir