[Başarılı Kurulum] Ventura / AMD B460M PRO & RX470 - OpenCore 0.8.3

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
146
161
151
macos ventura.jpg

İmzamdaki sisteme Monterey üzerine güncelleme ile Ventura kurulumu yapıldı. Sorunsuz bir şekilde tüm donanımlar çalışıyor.

EFI Klasörü:

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eline sağlık

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DJ Rush

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Merhaba Dj öncelikle yeni kurlumun hayırlı olsun aynı sistem ve anakart işlemci üzerine bende kurabilirmiyim?Şuan için Ekran kartım RX470 256 bit aynısı sadece anakart işlemci alacağım.Kesinlikle sorunsuz stabil şekilde herhangi özel kurulum aşamaları gerekiyormu?Config düzenleme gibi? Bu konuda hiç düşünmeden işlemci anakartı alarak yapabilirsin diye önerin olursa yarın sistemi upgrade ederek bende bu sistemi geçmek isterim opencore kullanıyorsun sanırım clover ve catalina kullanıyorum şuan Monterey gecmek istiyorum sorunusz Monterey'de kurabilirmiyim?.Buarada Montezuma hocama teşekkür ederim onun sayesinde Mac kurulum sisteme ve kaç kişi çevremde arkadaşlarıma kurdum dua etmişlerdir.:)

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Merhaba Dj öncelikle yeni kurlumun hayırlı olsun aynı sistem ve anakart işlemci üzerine bende kurabilirmiyim?Şuan için Ekran kartım RX470 256 bit aynısı sadece anakart işlemci alacağım.Kesinlikle sorunsuz stabil şekilde herhangi özel kurulum aşamaları gerekiyormu?Config düzenleme gibi? Bu konuda hiç düşünmeden işlemci anakartı alarak yapabilirsin diye önerin olursa yarın sistemi upgrade ederek bende bu sistemi geçmek isterim opencore kullanıyorsun sanırım clover ve catalina kullanıyorum şuan Monterey gecmek istiyorum sorunusz Monterey'de kurabilirmiyim?.Buarada Montezuma hocama teşekkür ederim onun sayesinde Mac kurulum sisteme ve kaç kişi çevremde arkadaşlarıma kurdum dua etmişlerdir.:)
EFI ve Bios revizyonlarıyla başarıya ulaşabilirsiniz. Son stabil sürüm Monterey veya geliştirme aşamasında olan Ventura üzerinden gidebilirsiniz. Detaylar dosyalar forumda mevcut. Minor sorunlar için yardımcı oluruz yine.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: DJ Rush

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
146
161
151
Sorunsuz kurabilirsin. Sistem toplarken Hackintosh uyumlu toplamıştım. BigSur ve üzeri sürümleri destekler. Burada paylaşılan İmajlarda sadece CometLake config dosyasını kullanarak sorunsuz kurulum yapılmıştır. Ekstra bir ayar yoktur.
Ses ve ağ sürücüleri İmaj içinde bulunan EFI içinde mevcut. Ekran kartı Rx470 tam uyumlu. Smbios İmac 20.1 seçilir.
Ekstra olarak ne gibi ayar gerekli dersen, Efi içinde gerksiz kext dosyalarını silmek kalıyor.
Takıldığın yerde yardımcı oluruz.
Kolay Gelsin...

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Çok teşekkür ederim.O halde yarın siparişlerini verebilirim.Konu açık herhangi bir durumda iletişime tekrar geçmek sevindirir müteşekkirim.🙂

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler