[Başarılı Kurulum] Yoga 720 15IKB macOS Mojave

yoga720

APPRENTICE
13 Şub 2019
9
0
0
35
Başarılı High Sierra Kurulum
EFI.rar

Yukarıdaki Efi dosyasıyla başarılı bir şekilde kurulumu tamamladım.

Bios ayarları:
{Bios}
Wireless LAN [Enabled]
* SATA Controller Mode [AHCI]
Graphic Device [Switchable Graphics]
Power Beep [Disabled]
Intel Virture Technology [Enabled]
Bios Back Flash [Disabled]
Hotkey Mode [Disabled]
Always On USB [Enabled]
Thunderbolt (TM) Device Boot Surpport [Enabled]
Thermal Control [Performance]

- Security
* Intel Platform Trust Technology [Disabled]
* Intel SGX [Software Controlled]
* Secure Boot [Disabled]

- Boot
* Boot Mode [UEFI]
Fast Boot [Enabled]
USB Boot [Enabled]
PXE Boot to LAN [Enabled]
IPV4 PXE First [Enabled]

Çalışan özellikler:
1-Bluetooth
2-Mouse & Klavye
3-Ses ve mikrofon :
kurulum sonrası VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberindeki yöntemi uygulayarak aktif ettim.

Çalışmayan Özellikler:

1- toucpad
2- wifi
3- dokunmatik ekran

Dikkat edilmesi gereken konu:

hackintoshu uyku moduna alıp çantaya koyup dışarı çıkmıştım. çantadan çıkardığımda laptop elle zor tutulacak derecede ısınmıştı ve fan son ses çalışıyordu. Uyku modunda bir problem var bu konuda dikkat edin.

Konular:
1- Wifi modeli hackintosh tarafından desteklenmiyor. Sitede önerilen mac sistemle uyumlu usb n10 nano kablosuz ağ adaptöründen sipariş verdim. Şuanlık telefondan bluetooth ile internet paylaşıyorum. Ayrıca kendi içindeki wifi donanımı çok kaliteli bir performans sağlamıyordu. Sanırım bu adaptörü windows kullanırken de tercih edeceğim.

2- nvdia ile işim olmadığı için nvdia konusunu test etmedim.

3- touchpad benim için önemli aslında sitede bununla ilgili rehber bulunmakta.
rehber sonrası çalıştırmayı başarırsam burada paylaşırım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kullandığın EFI dosyasında gerekli gereksiz ne kadar kext varsa koyulmuş. Ve bunların hangisinin sana yaradığını araştırman gerekir. Dolayısıyla bu şekilde kullanman sağlıklı değil. Ek olarak Nvidia ile işin yok ama bu kartı kapatmadığın sürece bu kart çalışmaya devam edecek ve cihazın pilini tüketmeye devam edecek.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yoga720

APPRENTICE
13 Şub 2019
9
0
0
35
Kullandığın EFI dosyasında gerekli gereksiz ne kadar kext varsa koyulmuş. Ve bunların hangisinin sana yaradığını araştırman gerekir. Dolayısıyla bu şekilde kullanman sağlıklı değil. Ek olarak Nvidia ile işin yok ama bu kartı kapatmadığın sürece bu kart çalışmaya devam edecek ve cihazın pilini tüketmeye devam edecek.
Yorum ve süreç boyuncaki bilgilendirmeler için teşekkür ederim hocam tekrardan. Nvdia ile ilgili bir kısım göremedim şimdi baktığımda. Kextlerde VoodooPS2Controller.kext dışındaki voodoo kextlerinin gereksiz olduğunu biliyorum. Ama diğer hangi kextlerin hangilerinin gereksiz olduğunu nasıl anlayabilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Nvidia ile görmediğim dediğin kısım nedir bilmiyorum ancak cihazın çift grafik kartına sahipse ve BIOS'tan Optimus kapatmıyorsan dediğim şey geçerli. Bütün bahsi geçen kextleri Google üzerinden aratıp donanımın için gerekli olup olmadığını kontrol edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
27 Şub 2017
335
68
251
IPV4 PXE First - PXE Boot to LAN - Fast Boot - USB Boot(kurulum bittiyse) bunları kapatabilirsin - nvidia kart eğer optimus ise zaten çalışmayacak o yüzden kapatmanı öneririm.

BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB
Ağ Aygıtları
intel i225-v
Disk ve RAM
Samsung 980 PRO & DDR4 16 GB
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler