Big Sur 11.3 Güncellemesi

Güncellemeden Memnun Kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    16

XTechnology

APPRENTICE
1 May 2021
7
2
21
İstanbul
Boot ekranında seçtikten sonrasında her hangi bir hata almıyorum ki tıkladığımda siyah ekran geliyor 10-15 saniye bekledikten sonra geri boot ekranına dönüyor.

Fakat USB değilde SSD den boot ettiğimde;

IMG_20210501_214314.jpg

Bu hataları alıyorum.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3542 İ7
İşlemci Modeli
İntel Core i7 4510U
Grafik Kartı
İntel HD 4400 & GeForce 840M
Ağ Aygıtları
RTL810xE & AR9565
Disk ve RAM
256GB SSD DD3 8 GB

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Boot ekranında seçtikten sonrasında her hangi bir hata almıyorum ki tıkladığımda siyah ekran geliyor 10-15 saniye bekledikten sonra geri boot ekranına dönüyor.

Fakat USB değilde SSD den boot ettiğimde;

Ekli dosyayı görüntüle 37138

Bu hataları alıyorum.
Sana #96 mesajda cevap verilmiş. Anlaşılmayan nedir? OpenCore ve Config dosyan güncel olmadığı için bu uyarıları alıyorsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

XTechnology

APPRENTICE
1 May 2021
7
2
21
İstanbul
Sana #96 mesajda cevap verilmiş. Anlaşılmayan nedir? OpenCore ve Config dosyan güncel olmadığı için bu uyarıları alıyorsun.

Evet arkadaşım bir kaç mesaj daha ilerlersen eksik olmasın arkadaşımız yardımcı oldu ve EFI dosyasını klasör olarak güncel bir şekilde paylaştı. Bende o klasörü USBnin içine download edip attım.

Problemimiz bundan sonra ki süreç de olanlar saygılar.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3542 İ7
İşlemci Modeli
İntel Core i7 4510U
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
RTL810xE & AR9565
Disk ve RAM
256GB SSD DD3 8 GB

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ben bir kaç mesaj geri gittim, endişen olmasın arkadaşım.
Aynı hatayı alıyorsan OC güncellemesi olmamış, hatalı güncelleme yapmış, OC güncelleme yapmana rağmen Config dosyanı güncel OC için güncellememişsindir. Aldığın hatanın sebepleri bu. Zira paylaştığın görselindeki hataların nedeni Config içinde bu düzenlemelerin olmaması.
Hata 1: Bootprotect güncel OC için bu kullanılmıyor.
Hata 2: Config içinde açılışta macOS sesi aktif etmek için ayar var ama hatalı.
Hata 3: Keymerge.. yine eski OC ve buna özgü Config ayarı ve senin Config hata vermiş.
hata 4: AppleEvent. Bu güncel OC ile gelen bir özellik ama belli ki senin Config dosyanda bu ayar yok.
Sonuç olarak aldığın bu hataların sebebi Config ve OC dosyalarını uyumsuz oluşu. Neyin yanlış olduğunu öğrenmek ve bunu düzeltmek istersen bu uygulamayı kullan. Sonra da tevazu nedir, hatalarımızdan ders nasıl çıkartılır bunları da not edelim. Kolay gelsin

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: XTechnology

valerosso

APPRENTICE
1 Ocak 2021
7
0
51
Arkadaşlar 11.2.3 ten güncellemeye çalışıyorum. Şu 15 dk kaldı yazısından 1-2 dk kadar sonra güncelleme indirilemedi deyip iptal ediyor. 11.2.3 te de bunu yapmıştı ama birkaç deneme sonra güncellenmişti. Defalarca denedim hep orda iptal ediyor. İşin ilginç tarafı 15 dk kaldı dediğinde zaten güncelleme inmiş oluyor internetle ne işi kalıyor anlamadım. Wi-Fi kartım henüz gelmediğinden android telefonda USB tethering yoluyla bağlanıyorum ilgisi olabilir mi sizce?

BootLoader
Open Core
Laptop Modeli
Lenovo Ideapad 330 IKB
Anakart Modeli
Kabylake
İşlemci Modeli
i58250U
Grafik Kartı
Intel UHD 620/Nvidia Mx150
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC230
Ağ Aygıtları
Realtek RT8111
Disk ve RAM
240 GB SSD&1TB HDD(MACOS)

XTechnology

APPRENTICE
1 May 2021
7
2
21
İstanbul
Ben bir kaç mesaj geri gittim, endişen olmasın arkadaşım.
Aynı hatayı alıyorsan OC güncellemesi olmamış, hatalı güncelleme yapmış, OC güncelleme yapmana rağmen Config dosyanı güncel OC için güncellememişsindir. Aldığın hatanın sebepleri bu. Zira paylaştığın görselindeki hataların nedeni Config içinde bu düzenlemelerin olmaması.
Hata 1: Bootprotect güncel OC için bu kullanılmıyor.
Hata 2: Config içinde açılışta macOS sesi aktif etmek için ayar var ama hatalı.
Hata 3: Keymerge.. yine eski OC ve buna özgü Config ayarı ve senin Config hata vermiş.
hata 4: AppleEvent. Bu güncel OC ile gelen bir özellik ama belli ki senin Config dosyanda bu ayar yok.
Sonuç olarak aldığın bu hataların sebebi Config ve OC dosyalarını uyumsuz oluşu. Neyin yanlış olduğunu öğrenmek ve bunu düzeltmek istersen bu uygulamayı kullan. Sonra da tevazu nedir, hatalarımızdan ders nasıl çıkartılır bunları da not edelim. Kolay gelsin

Hocam estağfurullah yanlış anlaşılma olmasın lütfen anlatmak istediğim içinde bulunduğum durum sebebi ile Config dosyasını editleyebilecek halde değildim. Arkadaş da ben güncellerim diyince konuya da tam hakim olmadığımızdan gönderdiği klasörün sorunsuz tik-tak çözümüm olduğunu düşündüm.

Fakat Problemimi o şekilde çözemedim, size de teşekkür ederim yine de..

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Dell İnspiron 3542 İ7
İşlemci Modeli
İntel Core i7 4510U
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
RTL810xE & AR9565
Disk ve RAM
256GB SSD DD3 8 GB

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
config.plist bu confiği kullan ve aldığın hatanın görselini paylaş. Verbose modu açtım.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

abayrakci96

APPRENTICE
14 Kas 2017
16
2
21
config/Kernel/Xhci port limit bu ayarı devre dışı bırak reset NVRAM yapıp yeniden başlat bilgisayarı
Bunu yapınca klavye mouse vs aygıtlar çalışırken usb hdd ler çalışmamaya başladı hocam. Güncellemeden önceki big sur sürümünde çalışıyordu hatta catalinadan direk güncelledim bir sıkıntı çıkmamıştı.

BootLoader
Opencore 6.9
Anakart Modeli
Gigabayte Z490UD
İşlemci Modeli
İ9 10850K
Grafik Kartı
AMD Radeon 5500XT
Ses Kartı Modeli
Realtek
Disk ve RAM
32 GB Cricual 3200 Mhz DDR4 - Cricual 1TB M.2 SSD - 4 TB HDD

mimajor

APPRENTICE
29 Ocak 2021
12
1
21
config/Kernel/Xhci port limit bu ayarı devre dışı bırak reset NVRAM yapıp yeniden başlat bilgisayarı

Merhaba. Big Sur 11.6.5 sürümündeyim herşey sorunsuz çalışıyor klavye ve trackpad hariç... boot ekranında sorun yok ancak verbose ekranı geldiğinde gidiyor login ekranında usbden bir klave bağlayıp giriş yapıyorum ve öyle devam ediyorum. Buradaki öneriyi denedim o şekilde ekteki config boot ektaranını açmıyor hiç bir şekilde "Halting on Critical Error" hatası veriyor.

. yardımlarınızı bekliyorum (y)

Ekli dosyalar

BootLoader
OPENCORE
Laptop Modeli
LENOVO G580
İşlemci Modeli
İNTEL İ5 3210M 2.50 GHZ
Grafik Kartı
DAHİLİ INTEL HD 4000
Ağ Aygıtları
ATHEROS 9285