Casper CN.CRF 4000A Sierra "System Uptime in nanoseconds" Hatası

rainfalldown

APPRENTICE
30 Tem 2017
16
0
0
33
İstanbul
Açıkcası sorun cihaz ile de alakalı olabilir. Bir çok kişinin Casper cihazda sorun yaşadığını hatırlıyorum.
config dosyanda sana önerdiğim değişiklikler yok. cpus=1 işaretli değil mesela. Aşağıda config dosyana ekledim. Bununla dene. Ve ek olarak Config dosyasını değiştirmeden #11 mesajındaki adımları tekrar dene. Öneml, adımları denerken birini deneyip olmazsa, bu yaptığın değişikliği geri almadan diğer adımları ekleyip dene.
Tekrardan merhaba , uzun zaman sonra birkaç deneme daha yaptım. fips_mode=0 komutunu ekleyip denediğimde bikaç sayfa kadar yazı akıp farklı bir hata almayı başardım. Şuanki durum budur bir öneriniz varmı ?

no0BWPXnwVJn6ZNRJ0JC4zQFYKdGB2T5.jpeg

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Belki çok alakasız gelebilir ama USB diskinizde herhangi bir Linux dağıtımı ile herhangi bir işlem yaptınız mı ?

Eğer yapmadıysanız es geçebilirsiniz, eğer yaptıysanız USB diskinizi Windows üzerinden biçimlendirip imajı yeniden yükleyin.

Windows'ta biçimlendirmeyi şu şekilde yapın:

- Komut istemini açıp "diskpart" yazın.
- Ardından "list disk" yazın.
- Listeden USB diskinizin numarasını bulun ve "select disk x" yazın. x yerine USB diskinizin numarası gelecek.
- Sonra "list partition" yazıp USB diskinizin bölümlerinin listelendiğinden emin olun. 200 mb'lık bir EFI bölümü olması lazım.
- "select partition 1" yazın.
- "clean" komutunu verin.
- "create partition primary" komutunu verin.
- "assign" deyin.
- "exit" komutunu verin.

Sonra Windows üzerinden USB diskinizi biçimlendirin. Varsayılan ayırma birim boyutu seçeneği seçili olsun biçimlendirmede.

Dikkat edin; bu komutları USB diskiniz üzerinde çalıştırdığınızdan emin olun. Bu hatayı ben de almıştım zamanında ve EFI bölümünün ayırma birimi boyutu ile alakalı bir sorundu bendeki. Sizinki de böyle olabilir diye önerdim.

Umarım sorunu çözersiniz.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

rainfalldown

APPRENTICE
30 Tem 2017
16
0
0
33
İstanbul
Belki çok alakasız gelebilir ama USB diskinizde herhangi bir Linux dağıtımı ile herhangi bir işlem yaptınız mı ?

Eğer yapmadıysanız es geçebilirsiniz, eğer yaptıysanız USB diskinizi Windows üzerinden biçimlendirip imajı yeniden yükleyin.

Windows'ta biçimlendirmeyi şu şekilde yapın:

- Komut istemini açıp "diskpart" yazın.
- Ardından "list disk" yazın.
- Listeden USB diskinizin numarasını bulun ve "select disk x" yazın. x yerine USB diskinizin numarası gelecek.
- Sonra "list partition" yazıp USB diskinizin bölümlerinin listelendiğinden emin olun. 200 mb'lık bir EFI bölümü olması lazım.
- "select partition 1" yazın.
- "clean" komutunu verin.
- "create partition primary" komutunu verin.
- "assign" deyin.
- "exit" komutunu verin.

Sonra Windows üzerinden USB diskinizi biçimlendirin. Varsayılan ayırma birim boyutu seçeneği seçili olsun biçimlendirmede.

Dikkat edin; bu komutları USB diskiniz üzerinde çalıştırdığınızdan emin olun. Bu hatayı ben de almıştım zamanında ve EFI bölümünün ayırma birimi boyutu ile alakalı bir sorundu bendeki. Sizinki de böyle olabilir diye önerdim.

Umarım sorunu çözersiniz.
Usb diski linux üzerinde hazırlamıştım . Dediklerinizi dikkate alarak tekrar windows üzerinde hazırladım kurulum diskini fakat değişen birşey olmadı. Yabancı forumlarda amfi_get_out_of_my_way=0x1 şeklinde bir boot arg gördüm. Bu seferde bir takım yazılardan sonra döngüye giriyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Mümkünse bir de El Capitan imajı indirip kurulumu deneyebilir misin? Bakalım sorun OS ile mi alakalı.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Elinizde hangi linux dağıtımı var ?

Terminalden "cfdisk /dev/sdx" (x aygıt yolu) yazarak USB'deki EFI bölümünü linux dağıtımının ne olarak gördüğünü söyleyebilir misiniz ?
Cfdisk EFI bölümünün biçimini "EFI Partition" olarak görüyorsa sıkıntı başka, değil ise eminim ki sıkıntı bu. FAT16 ya da Linux File System -ya da bunlara benzer şeyler- şeklinde bir yazı görürseniz bilin ki sıkıntınız bu yüzden.

Boş CD yahut başka bir USB disk varsa ona Clover'ı yükleyip USB'nizi açmayı deneyin.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

rainfalldown

APPRENTICE
30 Tem 2017
16
0
0
33
İstanbul
Elinizde hangi linux dağıtımı var ?

Terminalden "cfdisk /dev/sdx" (x aygıt yolu) yazarak USB'deki EFI bölümünü linux dağıtımının ne olarak gördüğünü söyleyebilir misiniz ?
Cfdisk EFI bölümünün biçimini "EFI Partition" olarak görüyorsa sıkıntı başka, değil ise eminim ki sıkıntı bu. FAT16 ya da Linux File System -ya da bunlara benzer şeyler- şeklinde bir yazı görürseniz bilin ki sıkıntınız bu yüzden.

Boş CD yahut başka bir USB disk varsa ona Clover'ı yükleyip USB'nizi açmayı deneyin.
Efi olarak görünüyor o konuda bir sıkıntı bulamadım . Fakat dediğini deneme açısından yinede yaptım. Farklı bir usb ye clover kurarak boot etmeyi denedim .Sierrada corecrypto.kext kernel panic , El Capitan da videosunu attığım gibi loopta kalıyor. Deneme amacıyla Yosemite imajı indirdim, aldığım hata bu.Sanıyorum ekran kartıyla ilgili bir problem. Birkaç yerde gördüğüm kadarıyla S/L/E den AppleIntelGraphics leri silin yazıyor ama Transmacle silemedim volume is read only hatası aldım. -s ile boot edip silmeyi denedim root gelmeden donuyor.

4kwXzA3a-9nh8lkamG_cz3hVmehWS9NS.jpeg

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Transmac'ın ayarlarından değiştirebilirsin salt okunurluğu.

Bir de öyle dene.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

rainfalldown

APPRENTICE
30 Tem 2017
16
0
0
33
İstanbul
Transmac te Tools>Settings> Disk Drives > Access non-removable drives read/write seçeneğini denedim ama işe yaramadı farklı bir ayarımı var .

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Evet o seçilecek ama neden olmamış ki ?

Transmac'ı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır, öyle dene.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Windows üzerinde, OS ile alakalı hiç bir iznin hükmü yoktur. Ayarlarını doğru yaptığından emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet