ÇÖZÜLDÜ Casper Exclalibur g770 Catalina Kurulum Destek

berkcantuzun

APPRENTICE
13 May 2019
26
3
21
27
Merhabalar aşağıdaki sisteme uyumlu catalina kurmak istoyurm. hangi config dosyasını kullanmalıyım? hangi ayarları yapmalıyım? neler destekler neler desteklemez?
  • Üretici & Model: Casper Exclalibur g770
  • Detaylı CPU modeli: Intel Core i7 10750H @ 2.60GHz 2.59GHz
  • Grafik Aygıtları: Nvidia GForce GTX 1650
  • Ağ Aygıtları: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
  • Disk ve Ram: 500GB SSD & 32GB DDR4
internet.PNG

bluetooth.PNG

ekran.PNG

Bilgi
Daha önceden bigsur denedim fakat başarısız oldum.
Bkz: Casper excalibur G770 Big Sur Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

yigit_gencer31

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Mar 2020
334
97
301
Grafik kartını kullanamazsın. High Sierra hariç

Laptop Modeli
Acer Aspire 3 A315-53G-578Q
Anakart Modeli
MacOS Big Sur Public Beta 11.0.1 with OpenCore 0.6.2
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
Nvidia Geforce MX130 (Devre Dışı)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 255
Ağ Aygıtları
Qualcomm QCA61x4A QCA9377| Wireless USB Adapter
Disk ve RAM
1 TB Disk 4 GB Ram 2133 MHZ

yigit_gencer31

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Mar 2020
334
97
301
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

berkcantuzun

APPRENTICE
13 May 2019
26
3
21
27
benim isteğim xcode ile swift kodlamak. ekran kartının olmaması beni çok etkiler mi? etkilemezse önemi yok sonuçta oyun yada video editlemeyeceğim.
eğer high sierra kurarsam ekran kartı desekleyecek mi? birde swift onda çalışacak mı? siz ne tavsiye edersiniz?

yigit_gencer31

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Mar 2020
334
97
301
High Sierra kurarsam ekran kartı çalışacak mı?
Evet Çalışacak. Yani bildiğim kadarıyla.
benim isteğim xcode ile swift kodlamak. ekran kartının olmaması beni çok etkiler mi? etkilemezse önemi yok sonuçta oyun yada video editlemeyeceğim.
eğer high sierra kurarsam ekran kartı desekleyecek mi? birde swift onda çalışacak mı? siz ne tavsiye edersiniz?
Video edit yapmayacaksanız gerek yok.
Biz Catalina kurulumu ile devam edelim. Bir çok program artık High Sierra üzerinden desteğini çekmeye başladı.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yigit_gencer31

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Mar 2020
334
97
301
tamamdır o zaman catalina yı indiriyorum inince ne yapmam gerekli config dosyasında?
İmaj içindeki EFI tek bir config dosyası var ve olan config.plist dosyası global bir dosya bu yüzden direkt boot işlemine başlayabilirsiniz.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yigit_gencer31

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Mar 2020
334
97
301
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 7200U
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mertanlll

APPRENTICE
30 Ara 2020
73
22
71
Kurulum bitti ayarlar ekranında wifi ethernet seçim yerinde wifi kısmı kapalı hocam ne yapabilirim
Merhabalar. Ben de g770 sahibiyim fakat nesil ve işlemci olarak farklılk gösteriyor i5 9300h+gtx1050 modeline sahibim catalina imajına hiç dokunmadan mı boot ettirdiniz yoksa configde ve ya efide bir değişiklik yaptınız mı? Kaç haftadır Big Sur için uğraştım fakat ben de sizin gibi başaramadım sonradan bu konuyu görünce herhalde Catalina olur diyerek heyecanla yazdırdım fakat bu da olmadı.. Eğer Efi'yi atma şansınız varsa çok mutlu olurum. Güle güle kullanın

Laptop Modeli
Casper Excalibuur G770
İşlemci Modeli
I5 9300H
Grafik Kartı
UHD630&GTX1050

berkcantuzun

APPRENTICE
13 May 2019
26
3
21
27
Merhabalar. Ben de g770 sahibiyim fakat nesil ve işlemci olarak farklılk gösteriyor i5 9300h+gtx1050 modeline sahibim catalina imajına hiç dokunmadan mı boot ettirdiniz yoksa configde ve ya efide bir değişiklik yaptınız mı? Kaç haftadır Big Sur için uğraştım fakat ben de sizin gibi başaramadım sonradan bu konuyu görünce herhalde Catalina olur diyerek heyecanla yazdırdım fakat bu da olmadı.. Eğer Efi'yi atma şansınız varsa çok mutlu olurum. Güle güle kullanın
hocam hiçbir şekilde sağlıklı kurulum olmuyor şu sebepten doalyı; ekran kartını tanımadığı için donmalar kasmalar oluyor ve performans alamıyorusnuz. sanal sunucuda kurup geçin derim yada hiç bulaşmayın. bende başarılı kurulum yapamadığım için tekrar windowsa döndüm. yanlış hatırlamıyorsam interneti hiç görmedi
birde benim 10 nesil işlemcim olduğu için menüde gözükmedi işlemci seçeneğim o yüzdende bir sıkıntı yaşadım

macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konuyu takip edebilirsiniz alttaki videoları tek tek uyguladım

• Like
Tepkiler: mertanlll

mertanlll

APPRENTICE
30 Ara 2020
73
22
71
hocam hiçbir şekilde sağlıklı kurulum olmuyor şu sebepten doalyı; ekran kartını tanımadığı için donmalar kasmalar oluyor ve performans alamıyorusnuz. sanal sunucuda kurup geçin derim yada hiç bulaşmayın. bende başarılı kurulum yapamadığım için tekrar windowsa döndüm. yanlış hatırlamıyorsam interneti hiç görmedi

birde benim 10 nesil işlemcim olduğu için menüde gözükmedi işlemci seçeneğim o yüzdende bir sıkıntı yaşadım

macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konuyu takip edebilirsiniz alttaki videoları tek tek uyguladım
Sağ olun hocam bu arada sizin biosunuzdaki ayarlar neydi yaptığınızda. yapmayı o kadar çok istiyorum ki fakat bir türlü başarılı olamadım ayrıca sistem bilgisinden bios sürümünüzü söylerseniz çok mutlu olurum büyük ihtimalle sizinki de insydeh2o rev5 cp211 olmalı eğer değilse belki de benimkini bios kısıtlıyordur.
Sağ olun hocam bu arada sizin biosunuzdaki ayarlar neydi yaptığınızda. yapmayı o kadar çok istiyorum ki fakat bir türlü başarılı olamadım ayrıca sistem bilgisinden bios sürümünüzü söylerseniz çok mutlu olurum büyük ihtimalle sizinki de insydeh2o rev5 cp211 olmalı eğer değilse belki de benimkini bios kısıtlıyordur.
Ayrıca hiç girilmez-yasak işareti türünden bir işaret almış mıydını ve aldıysanız nasıl çözdünüz? ben geldiği gibi boot ettirmeye çalıştığımda was error sleep in 10 sec türünden bir hata alıyordum sonra kurulum sonrası dosyalarının içinde hd 630 configini kullanmaya çalıştım o configle de girilmez-yasak simgesi çıkıyor başka hiç bir yazı çıkmıyor ta ki 10 15 saniye sonra was error tekrardan (verbose mod aktif)

Hocam eğer görüyorsanız lütfen cevaplayın şu hackintoşla kafayı bozmuş durumdayım lütfen duruyorsa config ya da direkt efi dosyanızı atar mısınız çünkü imajlar güncelleniyor sanırsam..
@berkcantuzun hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat bildirim düşmesi için adınızı etiketliyorum kusuruma bakmayın lütfen..

Ayrıca hiç girilmez-yasak işareti türünden bir işaret almış mıydını ve aldıysanız nasıl çözdünüz? ben geldiği gibi boot ettirmeye çalıştığımda was error sleep in 10 sec türünden bir hata alıyordum sonra kurulum sonrası dosyalarının içinde hd 630 configini kullanmaya çalıştım o configle de girilmez-yasak simgesi çıkıyor başka hiç bir yazı çıkmıyor ta ki 10 15 saniye sonra was error tekrardan (verbose mod aktif)

Hocam eğer görüyorsanız lütfen cevaplayın şu hackintoşla kafayı bozmuş durumdayım lütfen duruyorsa config ya da direkt efi dosyanızı atar mısınız çünkü imajlar güncelleniyor sanırsam..
@berkcantuzun hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat bildirim düşmesi için adınızı etiketliyorum kusuruma bakmayın lütfen..
@berkcantuzun hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat bildirim düşmesi için adınızı etiketliyorum kusuruma bakmayın lütfen

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Casper Excalibuur G770
İşlemci Modeli
I5 9300H
Grafik Kartı
UHD630&GTX1050