Fark var diye biliyorum hocam. Nesil ve işlemci farkı var. Konu sahibi arkadaşın grafik birimi UHD. Devamı da aynıdır. device-id gerektirdiği için kendiminki çalışacaktır diye düşünüyorum.
Fark var diye biliyorum hocam. Nesil ve işlemci farkı var. Konu sahibi arkadaşın grafik birimi UHD. Devamı da aynıdır. device-id gerektirdiği için kendiminki çalışacaktır diye düşünüyorum.
config dosyanı metin editörü ile aç. boot-args arat. aşağıda -v den sonra -igfxblr komutunu gir kaydet. Tekrar dene.
Mesajı düzenledim yanlış yazmıştım komutu.
config dosyanı metin editörü ile aç. boot-args arat. aşağıda -v den sonra -igfxblr komutunu gir kaydet. Tekrar dene.
Mesajı düzenledim yanlış yazmıştım komutu.
hocam yine aynı ama şöyle birşey var parkaklık igfxblr=1 eklemeden de aynı şekilde 2 3 dakika sonra kendi kendine parlaklığı veriyor bi kaç kez yeniden başlattım şuan düzelmiş gibi şuan tek bir sorun kaldı bilgisayarı başlatınca disk seçme ekranında ilk sırada sistemin kurulu olduğu diski seçmezsem efi diski açılıyor yardımlarınız için teşekkür ederim bu efi dosyasını başarılı kurulumlarda paylaşalım
düzeltme -igfxblr ve -igfxblr=1 ikisinde denedim bi kaç kez restart yaptığımda direk parlak olarak açıldı şimdi yine parlaklık olmadan açıldı
parlaklığı galiba enable-backlight-registers-fix 01000000 DATA. ile çözüdüm
şuan bir sorun kalmadı ileride lazım olabilecek arkadaşlar için efiyi paylaşıyorum
Konuyu geç gördüm fakat bilgisayarı satmıştım maalesef geçtiğimiz aylarda (servis kaynaklı problem sebebi ile), sorunsuz hale getirdiyseniz hayırlısı olsun
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.