ÇÖZÜLDÜ Catalina | Clover Bootloader Güncelleme Sonrası Boot Sorunu

Bu konudaki mesaj 30 en iyi cevap olarak seçildi.

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
clover ekranında usbyi tıkla ordaki configi okuyarak devam etsin.
Bunu yapmamız için usb’den boot etmemiz gerekmez mi? Ssd’deki clover dan girdğim için şimdi Usb’ye basarsam catalina install etmeye çalışmaz mı?

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Crucial 16GB DDR4 |Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Intel I219-V & Intel 8265NGW
Disk ve RAM
WD Green SN350 480GB NVMe

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Disk isimlerini göremiyorum ki; install değil usbdeki EFI seçeneğini tıklamayı dene. Osxinfo yazar büyük ihtimal.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Gizli dosyaların adı şöyle:

Boot UEFI internal from EFI
Boot UEFI external from CLOVER EFI

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Boot UEFI external from CLOVER EFI

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Siyah ekranda kalıyor.

Usb’deki config’te smbios macmini 8.1 içindi ondan mı acaba? SSD’deki catalina ise yanlış hatırlamıyorsam iMac 2018 idi. Hiç hareket olmaksızın siyah ekranda duruyor.

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Siyah ekranda kalıyor.

Usb’deki config’te smbios macmini 8.1 içindi ondan mı acaba? SSD’deki catalina ise yanlış hatırlamıyorsam iMac 2018 idi. Hiç hareket olmaksızın siyah ekranda duruyor.
İşin içinden çıkamadım soruna en başından bakmam lazım.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Sisteminde Windows kurulu olduğunu farz ediyorum; Transmac kur ve bu uygulama ile macOS kurulu diskine eriş. Burada EFI backups adında bir klasör olmalı. Buradan eski Clover EFI dosyanı alıp kullanabilirsin. Hatta bunu alıp rehberi takip edip windows üzerinden macOS EFI içine bunu koyabilirsin.
Ya da USB EFI hazırlaman da mümkün:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Windows‘um yok ne yazık ki ama bir şekilde ayrıca Windows kurup denemeye çalışacağım.
Selam başka bir ssd’de yarım yamalak kurulmuş High Sierra varmış. Açıldı dosyalarımı kurtardım. Catalina’yı da kurtarmayı denedim.

Kendi başarılı kurulum konumdaki efi’yi attım ama açılmadı yine. O efi’deki kextleri güncelledim tekrar denedim yine olmadı.
Şurada takılıyor @montezuma, @mehmetyuksel hocalarım.

74166CEA-70B0-4156-BFBA-829610FB434E.jpeg
Ek soru: Hackintool’da kext indirip güncelledim dedim ama sanırım program High sierra için en güncel kextleri indirdi, catalina için son kextleri indirmedi mi acaba bu kısımda takıldım? Catalina için son kextleri indirdi ise o zaman verbose modda ekran görüntüsünü attığım ve takıldığım bu ekranı nasıl aşabilirim?

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

archangelique

APPRENTICE
4 Kas 2020
12
8
21
Windows‘um yok ne yazık ki ama bir şekilde ayrıca Windows kurup denemeye çalışacağım.
Selam başka bir ssd’de yarım yamalak kurulmuş High Sierra varmış. Açıldı dosyalarımı kurtardım. Catalina’yı da kurtarmayı denedim.

Kendi başarılı kurulum konumdaki efi’yi attım ama açılmadı yine. O efi’deki kextleri güncelledim tekrar denedim yine olmadı.
Şurada takılıyor @montezuma, @mehmetyuksel hocalarım.

Ekli dosyayı görüntüle 25793
Ek soru: Hackintool’da kext indirip güncelledim dedim ama sanırım program High sierra için en güncel kextleri indirdi, catalina için son kextleri indirmedi mi acaba bu kısımda takıldım? Catalina için son kextleri indirdi ise o zaman verbose modda ekran görüntüsünü attığım ve takıldığım bu ekranı nasıl aşabilirim?
Clover Release v5.1 r5123
This is the joint project Clover+OpenCore (github/acidanthera/OpenCorePkg) so that starts as Clover with Clover GUI and settings and then loads OC to start chosen OS with delegated rights to load and patch kexts.
This version successfully loads BigSur and allows install and update.
Check new config-sample.plist. It contains default values for Quirks which are the most common settings.
Release v5.0 r5120
This release includes OcQuirks.efi and OpenRuntime.efi copied from OpenCore project.
OcQuirks.plist embedded into config.plist and present in Clover GUI as separate menu to tune settings on the fly.
Kernel patching includes pattern for Big Sur.
Sorun Clover'in Big Sur ve sonrasini destekleyebilmesi icin OpenCore ile birlesmesi. Once Clover yukleniyor sonra kext injection kismini OpenCore'a devrediyor. Sikinti da Memory Quirks'ten cikiyor.

Uzun yontem: Son Clover'in icindeki config-sample.plist dosyasindan Quirks alanini kendi config.plist dosyaniza yuklemeniz gerekiyor.
Kisa yontem: Clover v5119'u indirip yukleyin.

Sizin yapmaniz gereken USB kurulum disk'iyle boot edip, once disk'teki config dosyanizi ve diger ozel dosyalarinizi, ACPI, kext, driver, config.plist vs. alip baska yere yedekleyip, sonra disk'teki EFI icindeki Clover'i silip, yeni indirdiginiz Clover 5119'u kurup, sonra da yedeklediginiz dosyalari yerlerine kopyalamak. Aklinizda olsun, her zaman USB kurulum disk'inizdeki Clover da guncel olsun, sorun ciktiginda sizi kurtaracak olan o. Hatta kext ve diger guncellemeleri once USB disk uzerinde denemek, sorunsuz calisiyorlarsa sonra sisteme entegre etmek en sorunsuz deneyimi sunar.

• Like
Tepkiler: jamiroquai

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Sorun Clover'in Big Sur ve sonrasini destekleyebilmesi icin OpenCore ile birlesmesi. Once Clover yukleniyor sonra kext injection kismini OpenCore'a devrediyor. Sikinti da Memory Quirks'ten cikiyor.

Uzun yontem: Son Clover'in icindeki config-sample.plist dosyasindan Quirks alanini kendi config.plist dosyaniza yuklemeniz gerekiyor.
Kisa yontem: Clover v5119'u indirip yukleyin.

Sizin yapmaniz gereken USB kurulum disk'iyle boot edip, once disk'teki config dosyanizi ve diger ozel dosyalarinizi, ACPI, kext, driver, config.plist vs. alip baska yere yedekleyip, sonra disk'teki EFI icindeki Clover'i silip, yeni indirdiginiz Clover 5119'u kurup, sonra da yedeklediginiz dosyalari yerlerine kopyalamak. Aklinizda olsun, her zaman USB kurulum disk'inizdeki Clover da guncel olsun, sorun ciktiginda sizi kurtaracak olan o. Hatta kext ve diger guncellemeleri once USB disk uzerinde denemek, sorunsuz calisiyorlarsa sonra sisteme entegre etmek en sorunsuz deneyimi sunar.
Selam bu detaylı cevap için çok teşekkür ediyorum. High Sierra kurulu bir diskim daha var demiştim malum ordan erişebiliyorum Catalina’ya ve EFI’sine. Şimdi geleyim aklıma takılan kısma: High Sierra üzerindeyken Catalina’nın Clover’ını downgrade nasıl edeceğim? Diyelim Clover v5119 indirdim (HS üzerinde) kurma kısmı nasıl olacak ama?

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
High Sierra kurulu bir diskim daha var demiştim malum ordan erişebiliyorum Catalina’ya ve EFI’sine. Şimdi geleyim aklıma takılan kısma: High Sierra üzerindeyken Catalina’nın Clover’ını downgrade nasıl edeceğim? Diyelim Clover v5119 indirdim (HS üzerinde) kurma kısmı nasıl olacak ama?
Ne kadar zor olabilir? Sana bir önceki mesajımda yazdığım cevaba bakabilirsin; macOS kök dizin içinde her zaman eski EFI'lerin bir yedeği oluşturulur. Sende de bu olmalı. SOrun yaşadığında buradan geri dönebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

archangelique

APPRENTICE
4 Kas 2020
12
8
21
Selam bu detaylı cevap için çok teşekkür ediyorum. High Sierra kurulu bir diskim daha var demiştim malum ordan erişebiliyorum Catalina’ya ve EFI’sine. Şimdi geleyim aklıma takılan kısma: High Sierra üzerindeyken Catalina’nın Clover’ını downgrade nasıl edeceğim? Diyelim Clover v5119 indirdim (HS üzerinde) kurma kısmı nasıl olacak ama?
Gec oldu biraz sanirim halletmissiniz. Bir seye deginmek istiyorum, disk'teki EFI-Backups klasorundeki yedekleri pek onermiyorum zira diske erisebiliyorsak disk'in EFI partition'ina da erisip en guncel Clover ve dosyalarimiza erisebiliriz. Bendeki EFI-Backups mesela Haziran ayinda olusturulmus en son. O tarihten bu yana cok sular akti koprunun altindan.

Gelecekte karsilasirsaniz diye yaziyorum. H Sierra'yi acip, once Clover v5119'i indirin. Sonra bos bir USB flash disk alip, bunu setup hazirlar gibi format'layin, rehberlerde anlatiliyor nasil oldugu. Sonra Clover'i bu USB disk'e kurun. Disk'inizdeki EFI partition'i icindeki Clover'dan drivers, kexts, ACPI ve config.plist dosyalarini alip USB'nin icindeki EFI partition'indaki Clover'in icine ilgili yerlere kopyalayin. Sonra sistemi bu USB ile boot edip Catalina'yi acmayi deneyin. Eger acilirsa, Catalina EFI / Clover'i silip USB icindeki EFI / Clover klasorunu Catalina icindeki EFI'a kopyalayin.

• Like

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Merhabalar, maalesef aynı sorunu ben bu gün yaşıyorum, bigsur’a hazırlık olsun diye bi güncelleyeyim dedim elimde kaldı.

benim Mac’e değil de ubuntuya erişimim var oradan da flash bellekteki Config ve kextleri efi’ye taşıyıp boot ederim diye düşünüyorum fakat yine de uzun vadede bigsur kurmak durumunda olacağım için endişelerim var.

Bu durumda Ubuntu’da denediğim için bana başka tavsiyeleriniz var mı acaba ?

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Gec oldu biraz sanirim halletmissiniz.
Selam tekrar. Henüz deneme şansım olmadı özel işlerimden dolayı. Ama cevabınızı okudum kaydettim. Evde deneyeceğim. Burdan bilgilendiririm. Ama muhtemelen bu işin sonu sıfırdan kuruluma gidecek gibi görünüyor beceriksiz biri olduğum için:) montezume hocam da ufaktan azarlayacak gibi hissediyorum:)

Artık OpenCore öğreneceğiz mecburen ne yapalım.

Eskiden ne güzel Chimera vardı Unibeast, Multibeast ile mis gibi geçiniyorduk. Sonra clover çıktı şimdi tam ona alıştık yeni yeni öğreniyorduk derken OpenCore çıktı. Bunu öğreniriz başkası çıkar. Sonsuza dek osxinfo’da azar yiyeceğiz :LOL:

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

archangelique

APPRENTICE
4 Kas 2020
12
8
21
Merhabalar, maalesef aynı sorunu ben bu gün yaşıyorum, bigsur’a hazırlık olsun diye bi güncelleyeyim dedim elimde kaldı.

benim Mac’e değil de ubuntuya erişimim var oradan da flash bellekteki Config ve kextleri efi’ye taşıyıp boot ederim diye düşünüyorum fakat yine de uzun vadede bigsur kurmak durumunda olacağım için endişelerim var.

Bu durumda Ubuntu’da denediğim için bana başka tavsiyeleriniz var mı acaba ?
Siz disk'teki EFI-Backups klasoru icindeki en guncel Clover'i disk'in EFI'i icindekini silerek oraya kopyalayin. Once yukarida yazdigim gibi disk / EFI / Clover icindeki kexts, drivers, ACPI klasorleri icindeki dosyalarla config.plist dosyasinin yedegini alin. EFI-Backups klasorunden disk / EFI icine kopyaladiginiz Clover'in icine ilgili yerlere de yedek aldiginiz dosyalari kopyalayin.

Bu foruma PCIE Wifi adaptoru ilani icin uye oldum, olmusken de gordugum bir iki soruya yanit verdim, ancak rehberlerde USB disk setup'inin onemi ve sorun ciktiginda o USB'nin sizi kurtaracagi anlatilmiyor mu? Ozellikle de bu cihazlari is icin kullananlar icin -ki biri de isimi kaybedecegim yardim edin yazmisti- yedeksiz ve onlemsiz hackintosh kullanmak buyuk hata.

Selam tekrar. Henüz deneme şansım olmadı özel işlerimden dolayı. Ama cevabınızı okudum kaydettim. Evde deneyeceğim. Burdan bilgilendiririm. Ama muhtemelen bu işin sonu sıfırdan kuruluma gidecek gibi görünüyor beceriksiz biri olduğum için:) montezume hocam da ufaktan azarlayacak gibi hissediyorum:)

Artık OpenCore öğreneceğiz mecburen ne yapalım.

Eskiden ne güzel Chimera vardı Unibeast, Multibeast ile mis gibi geçiniyorduk. Sonra clover çıktı şimdi tam ona alıştık yeni yeni öğreniyorduk derken OpenCore çıktı. Bunu öğreniriz başkası çıkar. Sonsuza dek osxinfo’da azar yiyeceğiz :LOL:
Yazdiklarimi yaparsaniz yeni kuruluma gerek kalmaz. OC bu isin gelecegi, Clover da kext injection icin OC'yi kullaniyor artik. Ben de BS ciksin o zaman ugrasirim diye simdilik Clover'in OC ve bir OC driver'lari olan OcQuirks.efi ve OpenRuntime.efi'i kullanmayan son surumu v5119 ile devam ediyorum. OC'nin kurulumu daha cok bilgi ve ayar istiyor ancak bununla da bitmiyor, OC guncellemeleri Clover gibi kolay degil. Her yeni guncellemede degisen, eklenen ve cikarilan ayarlar olabiliyor, onlari tek tek karsilastirmak, config dosyasina bu ayarlari tek tek eklemek, cikartmak, degistirmek... buyuk is. Ozellikle de USB setup disk'i olmayanlarin cogunlugunu gorunce. :)

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Siz disk'teki EFI-Backups klasoru icindeki en guncel Clover'i disk'in EFI'i icindekini silerek oraya kopyalayin. Once yukarida yazdigim gibi disk / EFI / Clover icindeki kexts, drivers, ACPI klasorleri icindeki dosyalarla config.plist dosyasinin yedegini alin. EFI-Backups klasorunden disk / EFI icine kopyaladiginiz Clover'in icine ilgili yerlere de yedek aldiginiz dosyalari kopyalayin.

Bu foruma PCIE Wifi adaptoru ilani icin uye oldum, olmusken de gordugum bir iki soruya yanit verdim, ancak rehberlerde USB disk setup'inin onemi ve sorun ciktiginda o USB'nin sizi kurtaracagi anlatilmiyor mu? Ozellikle de bu cihazlari is icin kullananlar icin -ki biri de isimi kaybedecegim yardim edin yazmisti- yedeksiz ve onlemsiz hackintosh kullanmak buyuk hata.

Yazdiklarimi yaparsaniz yeni kuruluma gerek kalmaz. OC bu isin gelecegi, Clover da kext injection icin OC'yi kullaniyor artik. Ben de BS ciksin o zaman ugrasirim diye simdilik Clover'in OC ve bir OC driver'lari olan OcQuirks.efi ve OpenRuntime.efi'i kullanmayan son surumu v5119 ile devam ediyorum. OC'nin kurulumu daha cok bilgi ve ayar istiyor ancak bununla da bitmiyor, OC guncellemeleri Clover gibi kolay degil. Her yeni guncellemede degisen, eklenen ve cikarilan ayarlar olabiliyor, onlari tek tek karsilastirmak, config dosyasina bu ayarlari tek tek eklemek, cikartmak, degistirmek... buyuk is. Ozellikle de USB setup disk'i olmayanlarin cogunlugunu gorunce. :)
Teşekkürler yardımınız için, oc için çalışacağım. Umarım forumda kalırsınız belki biz de size bir şekilde yardımcı olabiliriz.

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
OC'nin kurulumu daha cok bilgi ve ayar istiyor ancak bununla da bitmiyor, OC guncellemeleri Clover gibi kolay degil. Her yeni guncellemede degisen, eklenen ve cikarilan ayarlar olabiliyor, onlari tek tek karsilastirmak, config dosyasina bu ayarlari tek tek eklemek, cikartmak, degistirmek... buyuk is. Ozellikle de USB setup disk'i olmayanlarin cogunlugunu gorunce. :)
Ee neden OC furyası başladı o halde? Gül gibi geçinemez miydik Clover ile sahi neden böyle bir akım başladı?
Gelecekte karsilasirsaniz diye yaziyorum. H Sierra'yi acip, once Clover v5119'i indirin. Sonra bos bir USB flash disk alip, bunu setup hazirlar gibi format'layin, rehberlerde anlatiliyor nasil oldugu. Sonra Clover'i bu USB disk'e kurun. Disk'inizdeki EFI partition'i icindeki Clover'dan drivers, kexts, ACPI ve config.plist dosyalarini alip USB'nin icindeki EFI partition'indaki Clover'in icine ilgili yerlere kopyalayin. Sonra sistemi bu USB ile boot edip Catalina'yi acmayi deneyin. Eger acilirsa, Catalina EFI / Clover'i silip USB icindeki EFI / Clover klasorunu Catalina icindeki EFI'a kopyalayin.
Bu boş USB'yi hazırlayın derken normal Catalina kurulum USB'si mi hazırlıyoruz? Siz o forumdaki lini verir misiniz ben anlamamışım olayı yine.
Dipnot: Geçen seneden kalan bir Catalina USB'si hazırda var elimde. Ama bootloader'i bozulmuş sanırım Clover ekranına gidemiyorum. İş görür mü bu üstünde editleme yapsak?
Ne kadar zor olabilir? Sana bir önceki mesajımda yazdığım cevaba bakabilirsin; macOS kök dizin içinde her zaman eski EFI'lerin bir yedeği oluşturulur. Sende de bu olmalı. SOrun yaşadığında buradan geri dönebilirsin.
Bu yöntem işe yaramadı Backup'lardan bir kaç tanesini denedim nafile. Ama denemediğim 2 tane kaldı onları da deneyeceğim.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

archangelique

APPRENTICE
4 Kas 2020
12
8
21
Ee neden OC furyası başladı o halde? Gül gibi geçinemez miydik Clover ile sahi neden böyle bir akım başladı?
Gecinemezdik cunku Clover cok eski bir OSX acigini kullanarak kext injection yapiyor. Bu acik BS'te kapatildigi icin de artik kullanilamayacak hale gelmisti. OC gelistiricileri Clover'in hayatini surdurebilmesi icin hibrit bir yontem sundular, Clover v5123 ile birlikte bu yontemi kullanmaya basladi. Kext injection'in yanisi sira memory driver'i da eskiydi, cok daha iyi ve stabil olan driver ki bu da yine OC'nin gelistiricisi tarafindan yazildi, Clover v5120 ile dahil oldu. Yukarida acikladim bunlari zaten, alintilarda var. Su an genel yonelim OC yonunde cunku tek bir bootloader kullanmak ve onun config ve sorunlariyla ugrasmak varken hibrit 2 bootloader ve 2 ayri config ve sorunlarla ugrasilsin?
Bu boş USB'yi hazırlayın derken normal Catalina kurulum USB'si mi hazırlıyoruz? Siz o forumdaki lini verir misiniz ben anlamamışım olayı yine.
Dipnot: Geçen seneden kalan bir Catalina USB'si hazırda var elimde. Ama bootloader'i bozulmuş sanırım Clover ekranına gidemiyorum. İş görür mü bu üstünde editleme yapsak?
Evet normal Catalina kurulum USB'si hazirlayin, rehberlerdeki format kismini tamamladiginizda EFi olusmus olacak oraya da Clover'i kurabilirsiniz. Catalina'yi USB'ye yazmaniza gerek yok ama yedekte bir setup olsun derseniz ki olmasi gereken bu, rehberi takip ederek Catalina'yi da USB'ye kurun. Bu forumdaki rehberlere bakmadim ama hemen hemen benzerlerdir diye dusunuyorum.

Varolani da kullanabilirsiniz, USB / EFI'in icindeki Clover'i silip sonra 5119'u USB'ye kurabilirsiniz. Kurarken sistem diski secili olarak gelir, oradan USB'yi secmeyi unutmayin.

• Like

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Gecinemezdik cunku Clover cok eski bir OSX acigini kullanarak kext injection yapiyor. Bu acik BS'te kapatildigi icin de artik kullanilamayacak hale gelmisti. OC gelistiricileri Clover'in hayatini surdurebilmesi icin hibrit bir yontem sundular, Clover v5123 ile birlikte bu yontemi kullanmaya basladi. Kext injection'in yanisi sira memory driver'i da eskiydi, cok daha iyi ve stabil olan driver ki bu da yine OC'nin gelistiricisi tarafindan yazildi, Clover v5120 ile dahil oldu. Yukarida acikladim bunlari zaten, alintilarda var. Su an genel yonelim OC yonunde cunku tek bir bootloader kullanmak ve onun config ve sorunlariyla ugrasmak varken hibrit 2 bootloader ve 2 ayri config ve sorunlarla ugrasilsin?

Evet normal Catalina kurulum USB'si hazirlayin, rehberlerdeki format kismini tamamladiginizda EFi olusmus olacak oraya da Clover'i kurabilirsiniz. Catalina'yi USB'ye yazmaniza gerek yok ama yedekte bir setup olsun derseniz ki olmasi gereken bu, rehberi takip ederek Catalina'yi da USB'ye kurun. Bu forumdaki rehberlere bakmadim ama hemen hemen benzerlerdir diye dusunuyorum.

Varolani da kullanabilirsiniz, USB / EFI'in icindeki Clover'i silip sonra 5119'u USB'ye kurabilirsiniz. Kurarken sistem diski secili olarak gelir, oradan USB'yi secmeyi unutmayin.

Her şey için teşekkürler bu başlığa cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu benim için önemliydi çünkü kurtarmam gereken dosyalar vardı. Hoş, gerçi High Sierra ile bağlanınca hepsini kurtarıp derin bir nefes almıştım fakat Catalina'yı da kurtardım sayenizde.

High Sierra kurulu olan SSD'ye de OpenCore denemeleri yapacağım. Ufak ufak öğrenmek gerek ne de olsa dediğinize göre Clover'ın ömrü de doluyor.

Sayglılar herkese.
Bir seye deginmek istiyorum, disk'teki EFI-Backups klasorundeki yedekleri pek onermiyorum zira diske erisebiliyorsak disk'in EFI partition'ina da erisip en guncel Clover ve dosyalarimiza erisebiliriz.
Ama bir şey daha sormak istiyorum, bu EFI-BACKUPS klasörüne şimdi baktım güncel bir yedek yok. Oraya güncel bir versiyonu koymak istesem ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kemalsans
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler