Merhabalar, maalesef big sur beta sınıda aynı sebepten ötürü kuramamıştım hatalar herzaman aynı, opencore la ilgili bir sıkıntı var sanırsam çünkü clover la sıkıntı olmadı lakin malum kextlerin destekleri bitiyor clovera ve bu bilgisayar çok yeni o nedenle böyle bir sıkıntıya girmek istemediğim için opencore ile kullanmam lazım gerisi kolay olur, ekran kartı, ses, wifi bunlar daha kolay ki ekran kartı ile wifi yı tanıttım bile bi işlevsel mouse ile ses kaldı ama dediğim gibi asıl dert opencore da yaşanan bu sıkıntı.
Resim big sur da aldığım hataya ait ama catalina da aldığım hatada aynı olunca bunu koydum direk.
Denediklerim= RebuildAppleMemoryMap i false yaptım
SetupVirtualMap zaten true idi.False yapıncada fark etmedi.
Argümanlara sanal smc sürümünü değiştirmek için gereken argümanı yazdım (vsmc=1 gibi birşeydi) lilubetaall denedim.
Sonuç elde var 0.
Bu arada Big Sur için @KaoS un verdiği imajın içindeki coffee lake plus & comet lake config'i kullanmıştım, catalina için baştan DSDT yamalarını yaptım opencore guide'ı kullanarak sonra kextleri dizdim en sonunda configi text editor'le güncelleyip ardından sanity kontrolcüsüyle editledim.Teoride kusursuz ama pratikte
Hocam @montezuma yardımcı olabilirmisiniz hala çözüm bulamadım.
Resim big sur da aldığım hataya ait ama catalina da aldığım hatada aynı olunca bunu koydum direk.
Denediklerim= RebuildAppleMemoryMap i false yaptım
SetupVirtualMap zaten true idi.False yapıncada fark etmedi.
Argümanlara sanal smc sürümünü değiştirmek için gereken argümanı yazdım (vsmc=1 gibi birşeydi) lilubetaall denedim.
Sonuç elde var 0.
Bu arada Big Sur için @KaoS un verdiği imajın içindeki coffee lake plus & comet lake config'i kullanmıştım, catalina için baştan DSDT yamalarını yaptım opencore guide'ı kullanarak sonra kextleri dizdim en sonunda configi text editor'le güncelleyip ardından sanity kontrolcüsüyle editledim.Teoride kusursuz ama pratikte
Hocam @montezuma yardımcı olabilirmisiniz hala çözüm bulamadım.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Laptop Modeli
- Acer Nitro 5 AN-515-55 571P
- İşlemci Modeli
- I5-10300H 2.5 Ghz 4 C - 8T @ 4.1 Ghz 1-C @ 4.5 Ghz Comet Lake
- Grafik Kartı
- UHD 630 1.05 Ghz - GTX 1660 TI 6GB
- Ağ Aygıtları
- Intel Wifi 6 AX-201 160 MHZ
- Disk ve RAM
- 32 GB DDR4 2933 MHZ / SK Hynix 512 GB NVMe M.2 SSD