montezuma250 GB bölüm Recovery olarak atanmış.
Burada anlatacağım işlemler riskli işlemlerdir. Bu işlemler ile sisteminin Recovery bölüntüsü tamamen silinecektir. Sisteminde sorun yaşayabilirsin. Deneyip denememek sana kalıyor kısacası. Eğer bunlar anlaşıldıysa aşağıdaki adımları deneyebilirsin.
- Terminal uygulamasında diskutil list komutunu kullanarak disklerini listele ( Bunu zaten yukarıdaki resimde yaptın).
- Burada Apple Boot Recovery HD yazan diskin Identifier kodu disk0s3.
- Terminal de aşağıdaki kodu gir (Senin paylaştığın resimdeki recovery bölüntüsünün ID kodu olarak hazırladım.
Kod:diskutil eraseVolume JHFS+ Blank disk0s3- Bu işlemden sonra recovery bölüntüsü silinecek.
- Ardından disk izlencelerine gel ve Blank yazan disk seç ve partition tıkla.
- Gelen grafik ekranda (-) seçeneğine basıp apply seç. Bu işlemden sonra bu blank disk ana diskinle birleşecektir.
diskutil unmountDisk force /Volumes/VOLUMENAME (volume name yazan yere diskinin isminin gireceksin) komutu ile diski çıkartmayı dene. Ardından tekrar deneme yap.Unmount failed for /Volumes/disk0s5diskutil unmountDisk force /Volumes/VOLUMENAME(volume name yazan yere diskinin isminin gireceksin) komutu ile diski çıkartmayı dene. Ardından tekrar deneme yap.
diskutil unmountDisk force /Volumes/mahmutTerminal açıp diskutil list komutunu kullanıp çıkan sonucu paylaş.Merhaba arkadaşlar, bende de aynı sorun var: macbook air ıma windows yüklerken hata oluştu, 120 gb lık diskimin windowsa ayırdığım 38 gb lık kısım buhar oldu ulaşamıyorum. Disk izlencesinde sadece mac yüklü bölüntü görünüyor, yardım kısmından diski taratınca sağlıklı görünüyor. yardımcı olursanız sevinirim..
BootCamp izlencesini yeniden çalıştır windows yüklenecek bölümü otomatik olarak bulup silmesi gerekmekte. Silme işlemi bittikten sonra tekrar bootcamp açıp windows için alan ayırman yeterli olacaktır.Merhaba arkadaşlar, bende de aynı sorun var: macbook air ıma windows yüklerken hata oluştu, 120 gb lık diskimin windowsa ayırdığım 38 gb lık kısım buhar oldu ulaşamıyorum. Disk izlencesinde sadece mac yüklü bölüntü görünüyor, yardım kısmından diski taratınca sağlıklı görünüyor. yardımcı olursanız sevinirim..
çok teşekkür ederim öncelikle zaman ayırdığınız için, diskte 51 gb alan boşaltabildiğim halde bootcamp çalıştırınca enaz 40 gb boş yer lazım dedi o yüzden devam edemedimBootCamp izlencesini yeniden çalıştır windows yüklenecek bölümü otomatik olarak bulup silmesi gerekmekte. Silme işlemi bittikten sonra tekrar bootcamp açıp windows için alan ayırman yeterli olacaktır.
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederimTerminal açıp diskutil list komutunu kullanıp çıkan sonucu paylaş.
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *121.3 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_APFS Container disk1 83.0 GB disk0s2
/dev/disk1 (synthesized):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: APFS Container Scheme - +83.0 GB disk1
Physical Store disk0s2
1: APFS Volume Macintosh HD 34.2 GB disk1s1
2: APFS Volume Preboot 20.9 MB disk1s2
3: APFS Volume Recovery 515.1 MB disk1s3
4: APFS Volume VM 1.1 GB disk1s4
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.