ÇÖZÜLDÜ Display portların sinyal aldığı GPU hk.

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
42
Arkadaşlar merhaba,

İki aksaklık dışında sistemimi sorunsuz kullanıyorum. Bunlardan biri başlıkta bahsettiğim. Display portlar hk. Şurada sistemime uygun EFI var ve bunu yazan kişi .<Everything works except video output since all video ports are connected to nVidia> diye belirtmiş. ben forumdaki rehberde saatlerce hackintool üzerinden farklı bus ID denedim ama sonuç alamadım henüz sanırım bu yüzdendi.

Sorum şu; gerek windows üzerinden de olur gerek mac vs. portlarımın integrated GPU (intel UHD 630) ya mı yoksa Nvidia ya mı bağlı olduğunu nasıl anlayabilirim?

HDMI, mini Display ve Thunderbolt usb-c portlar var görüntü alabileceğim sistemimde.

Displayporttan görüntü alabilir miyim? - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu postunda montezuma hocamızın dediği gibi, Eğer HDMI sinyali Nvidia üzerinden alıyorsa bunu tanıtamazsın. Displayport Intel GPU kullanıyorsa rehberi takip edip deneme yapabilirsin. demişti.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sistemini windows olarak aç.
Nvidia ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırak.
Cihazında bulunan tüm çıkışlardan windows üzerinde görüntü almaya çalış.
Hangi çıkış veya çıkışlardan görüntü veriyor belirle.
Daha sonra sistemini macOS olarak başlatıp görüntü alabildiğin çıkışlar için aşağıdaki rehberi uygula.
Eğer hiçbir çıkıştan görüntü alamazsan macOS üzerinde de hiçbir görüntü çıkış arabirimini kullanamazsın zira yukarıda belirttiğim "Everything works except video output since all video ports are connected to nVidia" cümlesinde söylenden "Tüm görüntü çıkış arabirimleri Nvidia ekran kartına bağlı olarak çalışmaktadır" sözü bana hiçbir görüntü çıkış arabiriminin çalışmayacağını anlatmak için söylenmiş gibi gelmekte.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
42
Sistemini windows olarak aç.
Nvidia ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırak.
Cihazında bulunan tüm çıkışlardan windows üzerinde görüntü almaya çalış.
Hangi çıkış veya çıkışlardan görüntü veriyor belirle.
Daha sonra sistemini macOS olarak başlatıp görüntü alabildiğin çıkışlar için aşağıdaki rehberi uygula.
Eğer hiçbir çıkıştan görüntü alamazsan macOS üzerinde de hiçbir görüntü çıkış arabirimini kullanamazsın zira yukarıda belirttiğim "Everything works except video output since all video ports are connected to nVidia" cümlesinde söylenden "Tüm görüntü çıkış arabirimleri Nvidia ekran kartına bağlı olarak çalışmaktadır" sözü bana hiçbir görüntü çıkış arabiriminin çalışmayacağını anlatmak için söylenmiş gibi gelmekte.

dediklerinizi yaptım evet korktuğum gibi HDMI ve Display portlar Nvidia ya bağlıymış USB-C thunderbolt olanı kablom olmadığı için deneyemedim. o Nvidia olmayabilir belki.

Teşekkürler.