Donamımım bir MacOS sürümüne uyumlu mu?

mmtmnshn

APPRENTICE
15 Tem 2018
2
0
0
Izmir
Anakart: Gigabyte M61ME-S2P
CPU: AMD Athlon 7550
GPU: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
Çözünürlük: 1920x1080

Bu PC yıllardır tozlanmış bir şekilde duruyordu, denemek için açayım dedim. Anakartının Gigabyte olduğunu farkettiğimde MacOS'un neredeyse bütün Gigabyte anakartlarıyla uyumlu olduğunu hatırladım. Bir denemek istiyorum, Windows'dan daha kötü olmaz herhalde.

Daha önce Hackintosh deneyimim oldu sayılır ancak kendimi deneyimsiz saymayı tercih ederim. Başka bir PC'ye MacOS El Capitan yüklemeyi başardım, ancak o sistemdeki grafik kartını hiçbir şekilde desteklemediğini yükledikten sonra farkettim. Bu site gerçekten açıklayıcı ve derli toplu, diğer ünlü Hackintosh forumları çok fazla dağınık ve insanlar gereğinden fazla meşgul. Bu sitenin önü fazlasıyla açık!

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
Cihazın eski ve güncel macOS sürümlerini desteklemiyor. Bunun yanında grafik kartı da malum. Bu sistem için Mountain Lion veya Lion olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmtmnshn

APPRENTICE
15 Tem 2018
2
0
0
Izmir
Cihazın eski ve güncel macOS sürümlerini desteklemiyor. Bunun yanında grafik kartı da malum. Bu sistem için Mountain Lion veya Lion olabilir.
Hızlı cevap için çok teşekkür ederim. Eğer sakıncası olmazsa başka sistemler için de bilgi alabilir miyim?

Sistem 1
CPU: Intel Core 2 Duo E4600
Anakart: Asus P5K-SE (AHCI modunu desteklemiyordu, zamanında bir bios firmware bulup aktive etmeyi başardım)
GPU: AMD Radeon HD 6500 Series (Tam modelini bilmiyorum :/)
Çözünürlük: 1920x1080
(Bu sisteme daha önce El Capitan yüklemeyi başarmıştım! Ancak grafik kartı için gerekli sürücüleri bulamadım)

Sistem 2 (Laptop)
Model: Acer Extensa 5635Z
CPU: Intel Pentium T4400
Anakart: Acer BA50-MV
GPU: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
Çözünürlük: 1366x768
(Bu sisteme de El Capitan denedim, ancak yükleme ekranına gelmeyi başaramadım. Onu bırak, Apple logosundan sonra herhangi bir progress bar falan da çıkmadı)

Farkındayım MacOS bunlara herhangi bir parıltı eklemeyecek ama elimdekinin en iyisini çıkarmanın peşindeyim :biggrin: ve Final Cut Pro gayet iyi optimize edilmiş bir program diye biliyorum, Windows üzerinden Vegas Pro ve After Effects gerçekten adamı delirtir :/ Tekrar teşekkür ederim!

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,830
7,599
4,401
Bu sistemlere güncel hiç bir macOS kurulumu yapamazsın. Hatta geriye dönük olarakta ilk sistem El Capitan kurmuşsun ama 6500 serisi grafik kartlarının desteği yok. İkinci sistem ancak Snow Leopard yada bir küçük ihtimal Lion olabilir. Ve her ne kadar bunlara bir macOS sürümü kursan da, bunların hiç biri Final Cut için uygun değil.
Sonuç olarak; macOS öyle eski sistemleri uçuracak bir işletim sistemi değil. Ciddi performans ve uyumluluk ister.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet