ÇÖZÜLDÜ Graphic injector

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Hayır oluşturduğunuz imajlar içerisinde hiçbir değişiklik yok. Sadece clover yüklemesi ile Boot sağlanıyor bunun haricinde hiçbir karnel dosyası oynama yapmıyoruz En ufak kext değişimini bile yapmıyoruz ve yapmayız da buna ihtiyacımız yok.
Ben senin sorularına her zaman cevap verebildiğim kadar veririm ama yukarıda dediğim gibi imaj içerisine ne yapıldı bilmediğim için birçok soruna cevapsız kalırım daha önce birçok konuda başımıza geldi ve biliyorum. Atıyorum sana ekran yansıtma nasıl yapılıyor diye sordun bana ve ben sana anlattım ama senin sisteminde çalışmıyor çünkü karnel üzerinde değişiklik var vs vs hangi dosya nerede yolu ne onlarla bile oynanmış bir imaj kullanıyorsun maksadı ne bilmiyoruz şimdi sen söyle bana ben nasıl cevap vereyim sorunlarına ?

Beni az çok bilen bilir herkesin her sorununu çözmek için çabalayan bir insanım ve bunu yaparken bazen uykusuz bile kalırım, amacım Bilgi aktarımını sağlamak.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Cemil

burakblg

APPRENTICE
17 Şub 2020
50
1
21
Hayır oluşturduğunuz imajlar içerisinde hiçbir değişiklik yok. Sadece clover yüklemesi ile Boot sağlanıyor bunun haricinde hiçbir karnel dosyası oynama yapmıyoruz En ufak kext değişimini bile yapmıyoruz ve yapmayız da buna ihtiyacımız yok.
Ben senin sorularına her zaman cevap verebildiğim kadar veririm ama yukarıda dediğim gibi imaj içerisine ne yapıldı bilmediğim için birçok soruna cevapsız kalırım daha önce birçok konuda başımıza geldi ve biliyorum. Atıyorum sana ekran yansıtma nasıl yapılıyor diye sordun bana ve ben sana anlattım ama senin sisteminde çalışmıyor çünkü karnel üzerinde değişiklik var vs vs hangi dosya nerede yolu ne onlarla bile oynanmış bir imaj kullanıyorsun maksadı ne bilmiyoruz şimdi sen söyle bana ben nasıl cevap vereyim sorunlarına ?

Beni az çok bilen bilir herkesin her sorununu çözmek için çabalayan bir insanım ve bunu yaparken bazen uykusuz bile kalırım, amacım Bilgi aktarımını sağlamak.
Sizin imajınızı indiriyorum şuan sitenizdeki catalina 10.15.2 fx ile uyumlu mu?

Anakart Modeli
Msi 970 gaming
İşlemci Modeli
Amd fx 6300
Grafik Kartı
Msi gtx770
Disk ve RAM
Hyperx 8gb 1600mhz ddr3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu arada catalina 10.15.1 sürümünü kuramazsın ekran kartı desteklemez demiştiniz ama hem web driver olmadan tanıdı hemde grafik hızlandırma çalışıyor.
Sana daha önce de yazdık; GTX 770 native desteği olan bir kart. Bu kart zaten otromatik olarak tanınır.
Neden çakma imaj dediniz sizin imajınız orjinal mi?
Konu imajın orijinal olup olmaması ile değil. Farklı imalarda elbette orijinal. Ama mesele EFI içeriği. Biz harılamadığımız için EFI içinde ne var ne yok bilmiyoruz. Dolayısıyla çoğu zaman bize sorun sorulduğunda biz kendi imajımızın içerğine göre düzenlemeler önerdiğimizde konu bazen uzuyor ve ve dosya istediğimizde sorunun genelde bizim hazırlamadığımız dosyalar olduğunu görüyoruz. Sorun bu.
Sizin imajınızı indiriyorum şuan sitenizdeki catalina 10.15.2 fx ile uyumlu mu?
FX için 10.15.2'te Clover içinde kernel yaması var mı yok mu buna bakacaksın. Clover bootloader ile 10.15.2 kernel yaması yok. Bu bağlamda Clover yerine open core kullanmalısın. Bunun için de konudan Open Core boot EFI dosyasını indir ve içindeki config dosyasını Open Configrator ile açıp buradaki kernel yamalarını Kernel / Patch içinde uygula. Open COnfigrator:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

burakblg

APPRENTICE
17 Şub 2020
50
1
21
Sana daha önce de yazdık; GTX 770 native desteği olan bir kart. Bu kart zaten otromatik olarak tanınır.

Konu imajın orijinal olup olmaması ile değil. Farklı imalarda elbette orijinal. Ama mesele EFI içeriği. Biz harılamadığımız için EFI içinde ne var ne yok bilmiyoruz. Dolayısıyla çoğu zaman bize sorun sorulduğunda biz kendi imajımızın içerğine göre düzenlemeler önerdiğimizde konu bazen uzuyor ve ve dosya istediğimizde sorunun genelde bizim hazırlamadığımız dosyalar olduğunu görüyoruz. Sorun bu.

FX için 10.15.2'te Clover içinde kernel yaması var mı yok mu buna bakacaksın. Clover bootloader ile 10.15.2 kernel yaması yok. Bu bağlamda Clover yerine open core kullanmalısın. Bunun için de konudan Open Core boot EFI dosyasını indir ve içindeki config dosyasını Open Configrator ile açıp buradaki kernel yamalarını Kernel / Patch içinde uygula. Open COnfigrator:
Macos catalina yı sıkıntısız kuruyorum açıldığında mount partition yapıp open partition dediğimde efi nin içinde klasör yok bomboş, sonrasında restart yaptığımda apple panic yazısında kalıyor sebebi nedir?

Anakart Modeli
Msi 970 gaming
İşlemci Modeli
Amd fx 6300
Grafik Kartı
Msi gtx770
Disk ve RAM
Hyperx 8gb 1600mhz ddr3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Catalina sıkıntısız kullanıp EFI nasıl boş olabiliyor ve kernel panic alıyorsun. Sorununu daha açık ifade etmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

burakblg

APPRENTICE
17 Şub 2020
50
1
21
Catalina sıkıntısız kullanıp EFI nasıl boş olabiliyor ve kernel panic alıyorsun. Sorununu daha açık ifade etmelisin.
Sistemi kuruyorum sıkıntısız bir şekilde kurulum sonunda ekrana ulaşınca open partition yapıyorum boş oluyor sonra bir şekilde yeniden başlattım uzun zaman sonra birdaha baktım efi klasörü gelmiş, içine clover ve boot dosyalarını attım configi ayarladım otomatik açılıyor ama o kadar uzun sürüyor ki anlatamam bunun sebebi tamamen benim harddiskim midir, birde o kadar bekleyişten sonra açılmayabiliyor.
Bir de sizin imajınızı indirip deneyeceğim onda problem alırsam bildiririm size.

Anakart Modeli
Msi 970 gaming
İşlemci Modeli
Amd fx 6300
Grafik Kartı
Msi gtx770
Disk ve RAM
Hyperx 8gb 1600mhz ddr3
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler