Merhaba, daha önceki konumda hdmi çıkış alamamaktaydım fakat bu sorunu aştığım için yeni konu açıyorum. Durumu daha iyi gösterebilmek ve çıkışların hangilerinin aktif olduğunun anlaşılabilmesi için video ekledim, videoda kaydı yaparken çift ekran çıkışı aktif durumdaydı (hdmi ve vga, başka görüntü çıkışı yok). Yeni bir yama oluştururken hackintoolda platform kimliğini değiştirdiğimde hangi değerleri değiştirip hangi değerleri sabit bırakacağım (index, bus id, pipe, tip ve flags) konusunu açıkçası çok anlamadım Kaos hocanın youtube üzerindeki videosunu izledim fakat yapamadım.
Örneğin 0x3E9B0007 platform id seçtiğimde konnektörlerde index1 ve 3 aktif oluyor bus id index 1 de doğru olan 0x05 değerinde, index 3 te ise bus id 0x06 olarak gözüküyor ve bu değeri 0x07 yapıp yama yaptığımda 1. ekranda görüntü gidip geliyor ikinci ekranada görüntü gelmiyor.
Config dosyasını aşağıdaki ekran alıntısında gözüktüğü gibi düzenlediğimde ise çift monitör takılı şekilde sistem başladıktan ve oturum açtıktan sonra vga çıkışı pasif oluyor, hdmi da görüntü kaymasına müteakip görüntü gidiyor. Bu config ayarında hdmi çıkışına bağlı monitörü kapalı halde sistemi başlatıp oturum açtıktan sonra monitörü açtığımda çift ekran sorunsuz çalışıyor.
Not: Kullandığım iki monitörde aynı marka ve model
Videoya göre neyi yanlış yapıyorum yama yaparken?
Örneğin 0x3E9B0007 platform id seçtiğimde konnektörlerde index1 ve 3 aktif oluyor bus id index 1 de doğru olan 0x05 değerinde, index 3 te ise bus id 0x06 olarak gözüküyor ve bu değeri 0x07 yapıp yama yaptığımda 1. ekranda görüntü gidip geliyor ikinci ekranada görüntü gelmiyor.
Config dosyasını aşağıdaki ekran alıntısında gözüktüğü gibi düzenlediğimde ise çift monitör takılı şekilde sistem başladıktan ve oturum açtıktan sonra vga çıkışı pasif oluyor, hdmi da görüntü kaymasına müteakip görüntü gidiyor. Bu config ayarında hdmi çıkışına bağlı monitörü kapalı halde sistemi başlatıp oturum açtıktan sonra monitörü açtığımda çift ekran sorunsuz çalışıyor.
Not: Kullandığım iki monitörde aynı marka ve model
Videoya göre neyi yanlış yapıyorum yama yaparken?
Son düzenleme: