Hackintosh: Sınırları Zorlamak

Bilgisayarınızın sınırlarını zorlamak ister misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    107

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Bilgisayarın belli aşamalarda kısıtlanmasının belli sebepleri olacağından kesinlikle bu sınırları aşmaya çalışmam ancak yazılımsal olan bütün sınırları zorlarım donanıma kesinlikle girmem. Bios modlaması gibi extrem işlemleri de mümkün olduğunca yapmamaya çalışırım ışıklı klavyeyi zaten sevmiyorum bir de özel olarak aramazdım ben görsel içerikleri pek önemseyen biri değilimdir. Hackintosh düzgün çalışsın sesi olsun wifi'si olsun etherneti olsun düzgün çalışsın bana yeter de artar bile.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Bilgisayarın belli aşamalarda kısıtlanmasının belli sebepleri olacağından kesinlikle bu sınırları aşmaya çalışmam ancak yazılımsal olan bütün sınırları zorlarım donanıma kesinlikle girmem. Bios modlaması gibi extrem işlemleri de mümkün olduğunca yapmamaya çalışırım ışıklı klavyeyi zaten sevmiyorum bir de özel olarak aramazdım ben görsel içerikleri pek önemseyen biri değilimdir. Hackintosh düzgün çalışsın sesi olsun wifi'si olsun etherneti olsun düzgün çalışsın bana yeter de artar bile.
Sorun da bu zaten, wifi ve bluetooth calismamasidir. Whitelist gerektirmesi sebebiyle Bios modlanmasi zorunludur (istisnali cihazlarda)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: want to

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Sorun da bu zaten, wifi ve bluetooth calismamasidir. Whitelist gerektirmesi sebebiyle Bios modlanmasi zorunludur (istisnali cihazlarda)
Benim de demek istediğim bios modlaması ciddi riskli bir işlem bu yüzden yapmazdım ancak yazılımsal olarak deneyeceğim ne varsa hepsini denerdim yada dışarıdan usb'den çalışan aynı çipsete sahip bir wifi+bt kit bulmaya çalışırdım.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM

want to

PADAVAN
DENEYİMLİ ÜYE
10 Nis 2017
114
107
151
Benim de demek istediğim bios modlaması ciddi riskli bir işlem bu yüzden yapmazdım ancak yazılımsal olarak deneyeceğim ne varsa hepsini denerdim yada dışarıdan usb'den çalışan aynı çipsete sahip bir wifi+bt kit bulmaya çalışırdım.
Yaklaşık 1 yıl boyunca bios ile yapılabilecek bütün oynama ve modlamaları yaptım. B50-80'nin oynamadığım ayarı kalmadı. Logo değiştiridim Advanced Menüsünü açtım. Bios dışında Aynı çip üzerinde bulunan Management Engine Modülünü güncelledim ve kendi ayarlarımı yaptım. Management Engine modülü üzerinden overclock yaptım. Dikkat edilmesi gereken SPI Flash yonganın belli bir ömrü olduğu. Yazma ömrü dolduktan sonra notebook'a başka bir çip taktığımızda sistem açılıyor fakat boot etmiyor veya benzeri sıkıntılar yaşatabiliyor. Aynı çipi bulup taksak bile düzelmeyebiliyor. Onun dışında Elimizde orijinal bios dump dosyamız ve ch341a(30 tllik programlama cihazı) olduğu sürece kolay kolay bişey olmuyor.

Meraklısına bazı modlama araçlarını paylaşayım.
Management Engine Motoru için
Paylaştığım FICT kolay bulanabilecek bir yazılım değildir. Son sürümleri özellikle internette bulanamıyor. Firmware güncellemek overclock vb. işlemler için kullanabilir. Profesyonel olamayan için tavsiye etmiyorum.​

Management Engine Firmwareleri;

InsydeBIOS Boot Logo Microcode vb değişiklik yapmak için

BootLoader
Opencore 0.68
Anakart Modeli
ASUS H81M-PLUS
İşlemci Modeli
Intel Xeon E3 1220 v3(Haswell) @ 3.5GHz(All Core OC)
Grafik Kartı
Asus AMD R7 265 2 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111 && Broadcom BCM94360CS2(Fenvi FV-HB1200)
Disk ve RAM
120 GB HP S600 SATA && 1 TB SEAGATE HDD, 16 GB DDR3 1600 MHz

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Yaklaşık 1 yıl boyunca bios ile yapılabilecek bütün oynama ve modlamaları yaptım. B50-80'nin oynamadığım ayarı kalmadı. Logo değiştiridim Advanced Menüsünü açtım. Bios dışında Aynı çip üzerinde bulunan Management Engine Modülünü güncelledim ve kendi ayarlarımı yaptım. Management Engine modülü üzerinden overclock yaptım. Dikkat edilmesi gereken SPI Flash yonganın belli bir ömrü olduğu. Yazma ömrü dolduktan sonra notebook'a başka bir çip taktığımızda sistem açılıyor fakat boot etmiyor veya benzeri sıkıntılar yaşatabiliyor. Aynı çipi bulup taksak bile düzelmeyebiliyor. Onun dışında Elimizde orijinal bios dump dosyamız ve ch341a(30 tllik programlama cihazı) olduğu sürece kolay kolay bişey olmuyor.

Meraklısına bazı modlama araçlarını paylaşayım.
Management Engine Motoru için
Paylaştığım FICT kolay bulanabilecek bir yazılım değildir. Son sürümleri özellikle internette bulanamıyor. Firmware güncellemek overclock vb. işlemler için kullanabilir. Profesyonel olamayan için tavsiye etmiyorum.​

Management Engine Firmwareleri;

InsydeBIOS Boot Logo Microcode vb değişiklik yapmak için
Çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Keşke bu tarz rehberleri OSX INFO Kütüphanesinde de görebilsek.
dediğiniz gibi bu işi profesyonel birinin yapması daha da mantıklı olacaktır zira son zamanlarda UEFI arayüzünün eklenmesi ile birlikte bioslar oldukça iş yapar hale gelmeye başladılar. Ve bu nedenle ilk önce farklı bir cihaz ile sorunu çözebilirsem cihaz değiştirir ve eğer cihaz değiştirmeme rağmen olmuyor ise bios yoluna başvururdum. Çünkü servis yılların getirdiği bilgi ile bu tarz değişiklikleri yapıyor. Ve ellerinde bir sürü yedek çip ve BGA makineleri mevcut.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM

enst

APPRENTICE
17 Kas 2017
64
9
21
34
Onca özelliği açabilmek doğrumu acaba yani anakarttaki ekipman o değişikliklere cevap verebiliyormuki ?

Hakkaten çalışıyorsa elleme olayına geldi konu bende bir Erişim Noktasına custom mod atıcam diye terminalde bellek adreslerini kurcaladım. Bu kez bootloaderı da bozuldu tuğla haline geldi :D, Üstelik Taiwan'a mail attığımda fabrikasyon Firmware i yolladılar direk onu ,TFTP ile atabilecekken..
UART üzerinden de kurtarabileceğimi sanmıyorum fikriniz varmı hocam? Gömülü bir rom galiba bacak takabilecek yer yok boardta. Elimde CH341A var.
pK5905WtnkoSZM-QmqEVFYqY9hd8OBZK.jpeg
Yan tarafındaki 4 Pini kullandım, Üstteki kısımın alakası olmadığını yazmışlardı mailde.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Onca özelliği açabilmek doğrumu acaba yani anakarttaki ekipman o değişikliklere cevap verebiliyormuki ?

Hakkaten çalışıyorsa elleme olayına geldi konu bende bir Erişim Noktasına custom mod atıcam diye terminalde bellek adreslerini kurcaladım. Bu kez bootloaderı da bozuldu tuğla haline geldi :D, Üstelik Taiwan'a mail attığımda fabrikasyon Firmware i yolladılar direk onu ,TFTP ile atabilecekken..
UART üzerinden de kurtarabileceğimi sanmıyorum fikriniz varmı hocam? Gömülü bir rom galiba bacak takabilecek yer yok boardta. Elimde CH341A var.
Ekli dosyayı görüntüle 7233
Yan tarafındaki 4 Pini kullandım, Üstteki kısımın alakası olmadığını yazmışlardı mailde.
Geçmiş olsun diyorum, başka yorum da yapamıyorum :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
210
301
Benimde bu kadar olmasa dahi acı bir tecrübem oldu. Tekrardan MacOS kurmak için sistemin bios ayarlarına girdim. Ayarlara girip tüm işlemleri yaptıktan sonra kaydetme tuşuna bastım. Ama bilin ne oldu ? Dondu ve hiçbir tepki vermemeye başladı. Bios çipi sizlere ömür olmuştu. Sistemi başlatmayı bırakın güç tuşuna basınca tepki dahi vermiyordu. Uzun uğraşlar verdim araştırdım clearCMOS yöntemini denedim ancak hiçbir şey etkili olmadı. Artık elimde çalışmayan bir anakart vardı. Bios çipini araştırdım ancak çalışıp çalışmayacağına emin değildim. Kargonun çinden gelmesinin uzun sürmesi benim işlerimin olması ayrıca anakartımı sıfırlamak isteğiyle yeni bir anakart sipariş ettim (aynısından aldım :D ) . Benim acı deneyimim de bu.

Bir diğeri ise daha bu hafta olan Catalina sürümünün AR9485 sürümünü çalıştıramaması. Elimdeki wifi kartı çöp oldu gibi bir şey. İnternet erişimim olmadığı için şuan ikinci hdd'ye kurulu windowstan yazıyorum. Yeni kext yada wifi kartı alma planım var.

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
227
161
251
ben 2 laptop haşat ettim @baris_karaer yine iyisin 1 tane ile yırtmışsın. emek zaman koyuyor da gerisi heyecan verici bir anı ve pişmanlık yok. çok mutluyum ben de haşat ettiğime 2 makinayı. en azından bir uğraşım oldu zevk aldım ve birşeyler öğrendim. Öğrenme yolculuğunda herşey mübahtır.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Burada olay anladığım kadarıyla cihazı güvene almak ve bilmeden bir işi yapmamak. En baştaki posttan çıkarılması gereken şey ise fullhd panel değişimi ve bios modundan sonra wifi kartının çalıştığını görüp bırakmak en iyisiymiş. Zira aynı bios çipini bulup sipariş etmek bile çözmeyebiliyor.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

mustafaokur

PADAVAN
2 Ara 2016
129
66
101
Derdi olanlar toplansın postu olmuş :D

BootLoader
OC 0.6.4
Anakart Modeli
GA z170x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Saphirre rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
Ca0232
Ağ Aygıtları
Killer 2500
Disk ve RAM
Samsung 960 Pro M2 SSD - 16gb Kingston Predator 3000mhz

cankoc_48

APPRENTICE
27 Ocak 2024
1
0
1
Merhaba kardeşim benimde desteğe ihtiyacım var aileye yeni katıldım efsane içerikler var Z50 70 arkadaştaki laptoba sahibim biosun modlanması lazım tüm içtenlenliğimle bir kardeşiniz olarak destek istiyorum

turko35408

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,706
1,168
1,401
Merhaba kardeşim benimde desteğe ihtiyacım var aileye yeni katıldım efsane içerikler var Z50 70 arkadaştaki laptoba sahibim biosun modlanması lazım tüm içtenlenliğimle bir kardeşiniz olarak destek istiyorum
Konuyu baştan sona okuduysanız anlamış olmalısınız. Bu pek iyi bir yöntem değil. Riskli. Cihazınızı tuğla yapmak istemiyorsanız uzak durun.

BootLoader
Open Core 1.0.3 (Dev) / Sequoia💢
Anakart Modeli
💢Asus Prime B350 Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 3600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700 XL💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 887💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢120GB +120GB SSD+120GB SSD+120GB SSD / 1TB+500+500+320GB HDD 💢16 GB 3200 MHz 💢
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
14,484
7,722
4,401
Z50 70 bios mod araması sizi yönlendirecektir.
Bu pek iyi bir yöntem değil. Riskli. Cihazınızı tuğla yapmak istemiyorsanız uzak durun.
Whitelist sorunu için HP modlamıştım. Sonrasında Mac uyumlu her tür Wifi kartı kullanabilmiştim. Doğru mod ile işlem düzgün yapılırsa çok da riskli olmaz diye düşünüyorum. Ancak en baştan en kötü sonuç için hazır olmak gerekir. :)

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.2
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler