HP 2570p için Pil Yaması

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Merhaba,

Laptopumda tüm gerekli donanımları çalıştırmayı başardım ancak pil göstergesini bir türlü düzeltemedim. Şuanda sürekli düşük pil uyarısı alıyorum ve pilin üzerinde X işareti var, yüzde göster işaretli olmasına rağmen göstermiyor.

Bir çok kext denedim ancak sonuç alamadım. Anladığım kadarıyla bu rehberde yer alan DSDT düzenlemelerini yapmam gerek ancak bu sorunuma çözüm olur mu emin değilim, konu kapalı olduğu için orada soramadım. Uygulamam gereken düzenlemeler DSDT düzenlemeleri mi acaba? Yada daha önce hp 2570p pil göstergesini düzeltebilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler,

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Teşekkürler. Uygulayıp sonuçları yazacağım. Ek olarak paylaştığınız elitebook kurulum paketinde battery manager ve benzeri bir eklenti yok.Oradan sadece DSDT generator u mu kurmam gerekiyor? Bir de bu DSDT düzenlemesini temiz kuruluma mı yapmam gerekiyor? Şuan hali hazırda bir çok kext sisteme kurulu durumda.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bir de bu DSDT düzenlemesini temiz kuruluma mı yapmam gerekiyor? Şuan hali hazırda bir çok kext sisteme kurulu durumda.
Bu şekilde yapabilirsin.
.Oradan sadece DSDT generator u mu kurmam gerekiyor? Bir de bu DSDT düzenlemesini temiz kuruluma mı yapmam gerekiyor?
Paket içinde her seçecek için ayrıntılı açıklamalar var. Bunları inceleyip sana ne gerekiyorsa kullanabilirsin. Ek olarak konu altındaki mesajlarda bir çok uygulama var. Bunları inceleyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
DSDT düzenleme rehberini uygulamaya çalıştım. Öncelikle terminale yazdığım kodlardan bazılarında no such directory hatası aldım. Bu normal mi?

MAciASL de patch e girdiğimde battery ile ilgili görünen ve kendi laptop modelime en yakın olan hp elite X2 göründü onu seçtim. Compile yaptığmıda 5 error aldım. bu noktada tam olarak ne yapıp bu hataları düzeltmem gerektiğini anlamadım. Ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir.

Ekran Resmi 2018 09 26 01 31 59 — imgbb.com
Ekran Resmi 2018 09 26 01 32 10 — imgbb.com

MaciASL den .dsl uzantılı kaydettiğim dosyayı herhangi bir yere taşımam gerekiyor mu?

Son olarak Clover configrator e de acpi menüsüne girdiğimde ne yapacağımı anlamadım. SS aşağıdaki gibidir. Bunu daha önce sadece sistemin usb'siz boot edilebilmesi için clover klasörlerini değiştirmek için kullanmıştım.

Ekran Resmi 2018 09 26 02 06 09 — imgbb.com

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
DSDT düzenleme rehberini uygulamaya çalıştım. Öncelikle terminale yazdığım kodlardan bazılarında no such directory hatası aldım. Bu normal mi?
Normal değil elbette. Hangi kodlarda hata alıyorsun? Aldığın hatalar yamadan sonra oluştuysa (ikinci resimdeki gibi) olan girdiler eklenmiş ve bunlar ACPI içinde varolmayan tanımlar.
Son olarak Clover configrator e de acpi menüsüne girdiğimde ne yapacağımı anlamadım.
Anlamadığın nedir? DSDT rehberini dikkatli takip etmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Daha açık olması için rehberden kısa alıntılar yaparak sorunları/adımları kırmızıyla açıklamaya çalıştım. Zahmet için şimdiden üzgünüm ancak bunu yapmayı öğrenmek istiyorum.

BÖLÜM 1: Yerleşik ACPI Dosyalarının Çıkartılması
F4 tuşuna bastıktan sonra Clover yerleşik ACPI dosyalarını EFI / CLOVER / ACPI / Origin içine çıkaracaktır.
Kimi zaman Clover ile ACPI dosyaları çıkartılırken aynı SSDT dosyalarını kopya çıkartabilir.
EFI / CLOVER / ACPI / Origin e Cloverconfigrator kullanarak Mount Partition/Open Partition yaparak girdim. Bahsedilen ACPI dosyalarını gördüm.

BÖLÜM2: ACPI Dosyalarını Sökmek İçin Kullanılacak Araçları Hazırlama
Bahsedilen MaciASL programı indirdim zip içinde olmadığından kodları uygulamadım.

BÖLÜM 3: ACPI Dosyalarının Sökülmesi
  1. Bunun için ilk olarak bütün DSDT ve SSDT dosyalarınızı Masaüstüne oluşturacağınız bir klasöre taşıyın (Burada bir önemli hatırlatma; DSDT ve SSDT isimleri ile başlamayan dosyaları kesinlikle KOPYALAMAYIN) ve dosyaların uzantılarını .aml uzantılı olacak şekilde değiştirin.
Sadece DSDT ve SSDT olanları aldım. tümünün uzantısı zaten .aml idi. Aynı boyutlu olanlar var bir iki tane ancak isimleri birebir aynı değil. O yüzden tümünü sonraki işlemlere tabi tuttum.
  1. Bundan sonra Terminal komutu kullanarak bu dosyaları sökme işlemini uygulayın.
    Kod:
    cd "SSDT / DSDT dosyaları koyduğunuz lokasyon"
    iasl -da -dl *.aml
Bu kodu terminale yazdığımda No such directory hatası alıyordum. ama sonrasında intel architecture vb. bir yazı daha çıkıyor. asl uzantılı olarak söküldüğünü anlamam için seçtiğim klasördeli .aml uzantılı dosyaların .asl i olması gerekiyor?

Bu işlemden sonra dosyalarımız, MacIASL programı ile düzenleyebilmek için asl uzantılı olarak sökülmüş oldu. Elbette dosyalar üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, bu dosyaları tekrar kaydederken .aml (ACPI Machine Language Binary") uzantılı olarak kaydedip, Clover Bootloader'ın kurulu olduğu yere yüklemek gerekmekte. ( /EFI/ CLOVER / ACPI / Patched).

Burada bahsedilen Mount partition yapıp oradaki /EFI/ CLOVER / ACPI / Patched lokasyonu değil mi?

Bunlardan sonra devam etmem daha sağlıklı olacak sanırım :) Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler