ÇÖZÜLDÜ i7 6700k, Asus Maximus VII High Sierra Kurulum Sorunu

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Tamamdır. Çok teşekkür ederim. Bir sorunum olursa sizinle iletişime geçerim. İyi günler dilerim.

Selam. Biraz araştırdım lakin bazı kısımları tam çeviremediğim ve anlamadığım için cesaret edemedim. Genel olarak bilgim var da eğer olaydan hakikaten anlıyorsan bana biraz yardım edebilir misin. Adımları birazTürkçeleştirebilir misin?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Takıldığın yer ya da aldığın hata nedir? Bunu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: lapseart

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Tamamdır. Çok teşekkür ederim. Bir sorunum olursa sizinle iletişime geçerim. İyi günler dilerim.

Selam. Biraz araştırdım lakin bazı kısımları tam çeviremediğim ve anlamadığım için cesaret edemedim. Genel olarak bilgim var da eğer olaydan hakikaten anlıyorsan bana biraz yardım edebilir misin. Adımları birazTürkçeleştirebilir misin?
@montezuma ustanın söylediği gibi bize en azından nerede takıldığını anlatırsan çok daha verimli ilerleriz.

Türkçe ye çevirmeye gerek yok çünkü zaten bunun için yapılmış bir rehber sitede mevcut. Sadece gönderdiğim sitede sizin için spesifik olan ayarları almanız yeterli olacaktır.

• Like
Tepkiler: montezuma

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Elimde 500GB'lik bir harici disk var. Sadece ihtiyacım olan kısmını biçimlendirip Mac Os yüklemek için kullanabilir miyim ? Elimde 8GB lik bir flashdisk bulunmamaktadır.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Sadece ihtiyacım olan kısmını biçimlendirip Mac Os yüklemek için kullanabilir miyim ?
Gerekli koşulları & uygulamalar ile sağlıklı biçimlendirme sonrasında kullanabilirsin. Önemli verilerini yedeklemeyi unutma

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Ben bu tonymacx86 rehberindeki adımları takip ediyorum lakin bana unibeast kullanmamı önerirken daha sonraki aşamaları multibeast üstünden anlatıyor ve şuan kafam karıştı. Ben yüklememi istediği uygulamaları yüklüyorum USB'nin içine.Daha sonra Installation Notes kısmında ne yapmam gerektiğini anlamıyorum. Bu kısmı Multibeast üstünden anlatmış. Ne yapmam gerekiyor? Bu Unibeast, Multibeast vs diğer programlar arasında herhangi bir performans farkı yaşanır mı? ya da bunlar sadece yüklerken ki kullandığımız ara birim gibi bir şey imi?

Unibeast ile usb kurulumu yaptıktan sonra, kurulum yapacağım ana pc'ye takıp boot etmeye çalışınca simsiyah ekran kalıyor ve hiçbir şey gelmiyor veya ilerlemiyor.(Çok özür dilerim tezcanlı davranmışım ve şuan yükleme kısmında sorun yaşamıyorum lakın yukarıdaki yazıda bahsettiğim soru hala geçerli)

Bilgisayara usbden boot edip yüklüyorum lakin sürekli olarak tekrardan yükleme ekranına geri atıyor hiçbir şekilde yeni "High Sierra" adında bir buton oluşmuyor ekranda.

2 Saat uğraştıktan sonra sonuç. Unibeast ile High Sierra usb kurulumu yapıyorum usb ye. Gerekli kextleri ve efi dosyalarını bir türlü oluşturamadım. Bir kaç tane rehber denedim ve olmadı, kafam karıştı. Yardımcı olabilir misin?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kurulum ve kurulum sonrası bu sistem için bu kadar zor olmamalı. Zira sistemin 100 % uyumlu bir sistem. Senin şu andaki sorunun sistemi USB olmadan boot etmemesi mi? Eğer durum bu ise Terminal uygulamasını açıp diskutil list komutunu kullan ve çıkan sonucu paylaş. Buna göre bir önerme yapabiliriz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Kurulum ve kurulum sonrası bu sistem için bu kadar zor olmamalı. Zira sistemin 100 % uyumlu bir sistem. Senin şu andaki sorunun sistemi USB olmadan boot etmemesi mi? Eğer durum bu ise Terminal uygulamasını açıp diskutil list komutunu kullan ve çıkan sonucu paylaş. Buna göre bir önerme yapabiliriz.
Boot etmekte herhangi bir problemim yok zira uygun efi dosyasi ve kext dosyasi olusturamiyorum. Kendime uygun kextleri secemiyorum veyahut bulamıyorum. Temel problemim suan bu. Gece 3 e kadar arastirdim ve genel bir bilgim oluştu. Sizin oluşturduğunuz rehberdeki kext ve efi dosyasini nasil alabilirim ya da hepsi güncel midir? Bende bir tane fazladan mac laptop var ve ordan high sierra edindim. Unibeast ile saglikli kurulum yapiyorum flashdiskime ama sonra hangi kexti neye gore seçicem vs o kısmı anlamıyorum .

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Unibeast, sadece usb disk ile kurulum yapmana yardımlı olan bir program.

Multibeast ise ilk başarılı kurulumdan sonra, kullandığın donanım için gereken sürücülere kolayca ulaşmana ve usb ye gerek kalmadan boot edilebilir bir sistem kurmana yardımcı olur. Sen sadece ilk başarılı kurulumdan sonra hangi sürücülere ihtiyaç duyduğunu öğren yeter. Gerisini Clover ile de yapabilirsin.

Herhangi bir performans farkı söz konusu değil sadece kurarken zaman kazanırsın.

Öncelikle Bios Setup kısmında verdiği ayarların doğru olduğundan emin olmalısın. Bu kısım çok önemli.

@Stork

kDREUzSmp0f-sblu0eI89i8h39LC3MXS.png
Once the BIOS is updated, boot into the BIOS, use the Advanced Mode and make the following changes:
Extreme Tweeker
AI Overclocker Tuner > X.M.P.
Extreme Tweeking > EnableAdvanced Items
System Agent (SA) Configuration > VT-d > Disable <--- Now default
PCH Configuration > IOAPIC 24-119 > Disabled
APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled <--- Now default
USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
USB Configuration > XHCI Hand Off > Enabled <--- See BIOS Note below.
USB Configuration > Keyboard and Mouse Simulation > Disabled <--- See BIOS Note below.
Boot Menu
Fast Boot > Disabled
Boot Logo Display > Disabled
Secure Boot > OS Type > Other OS
Boot Option 1 > USB installer thumb drive (the UEFI choice if there are two entries)
Exit > Save Changes

Note: The BIOS starting with version 3504 has eliminated the XHCI Hand Off parameter and added a KeyBoard/Mouse Simulation parameter which must be disabled.

Kurulum yaparken tahminim 3 defa sistem baştan başlayacak, ilk iki başlangıçta usb driverı seçerken("Boot macOS Install from [kullandığın usb sürücüsünün adı]";, üçüncü başlangıçta yükleme yaptığın sürücünün seçili olduğundan emin olmalısın.

Kurulumu tamamlayıp, masaüstüne geldiğinde multibeast ya da burada yazılan rehberleri takip ederek Clover Boot Loader ve sistemin için gerekli kextleri yükleyebilirsin.

eğer takılırsan lütfen yazmaktan çekinme.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Bios ayarlarını yaptım. Orada bir problemim yok. Neye göre kextleri alıyoruz , hangisi ne işe yarar, atıyorum bir tanesini almadım diye neler gelir başıma vs. İnternette vanillia kurulum diye bir şey buldum ve bu en temizi imiş. Başka videolarda buldum şuan izliyorum hepsini hatta adımların hepsini ezberledim öğrendim lakin ne zaman efi ayarlama kısmına veya kextleri düzenleme kısmına gelsek hepsi önceden yapılmış olarak indiriyor veyahut birinin tercih ettiğini diğeri tercih etmiyor ve benimde doğal olarak kafam karışıyor.

O zaman Unibeast, Multibeast ve clover kullansam yeter diyorsun bana.Deneyip yazacağım sana. Peki multi beastte farklı seçenekler var neye göre seçeceğim?

İlk yükleme ekranı geçtikten sonra tekrar reboot ettiği zaman aynı seçeneği seçiyorum lakin tekrar başa dönüyor ve herşeyi tekrardan yapıyor.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Bios ayarlarını yaptım. Orada bir problemim yok. Neye göre kextleri alıyoruz , hangisi ne işe yarar, atıyorum bir tanesini almadım diye neler gelir başıma vs. İnternette vanillia kurulum diye bir şey buldum ve bu en temizi imiş. Başka videolarda buldum şuan izliyorum hepsini hatta adımların hepsini ezberledim öğrendim lakin ne zaman efi ayarlama kısmına veya kextleri düzenleme kısmına gelsek hepsi önceden yapılmış olarak indiriyor veyahut birinin tercih ettiğini diğeri tercih etmiyor ve benimde doğal olarak kafam karışıyor.

O zaman Unibeast, Multibeast ve clover kullansam yeter diyorsun bana.Deneyip yazacağım sana. Peki multi beastte farklı seçenekler var neye göre seçeceğim?
donanım üreten markalar ve markaların onlarca ürünü için Hackintosh dünyası biraz da deneme yanılma yöntemi ile çalışır.

İnan bana öğrenmek istersen google sadece koyduğun kext in ismini yazdığında GitHub sayfasında onlarca dosya bulabilirsin.

Bunları çevirmek yerine sizi biraz da Ingilizce öğrenmeye davet ederek bana kızmamanızı rica ediyorum.

Başarılı kurulum yaptıktan sonra Multibeast programını çalıştırıp sadece aşağıda yazan yerleri işaretleyin yeter.

System Defination kısmında mutlaka iMac 14.2 olsun.

Quick Start > UEFI Boot Mode
NOk6dZHAZCrejxBsYkxfxwE5wVhLxcu6.png
Drivers > Audio > AppleALC
(Optional) Drivers > Misc > FakeSMC Plugins
(Optional) Drivers > Misc > FakeSMC HWMonitor Application
Drivers > Network > Intel > IntelMausiEthernet
Drivers > USB > USBInjectAll
Drivers > USB > Remove XHCI USB Port Limit <--- Adds PMHeart’s patch to remove XHCI USB Port Limit
Bootloaders -> Clover UEFI Boot Mode + Emulated NVRAM
(Optional) Customize -> Graphics Configuration -> NVIDIA Web Drivers Boot Flag <--- Required for use of Nvidia drivers

Bunları ayarlayıp tekrar sistem başladığında Nvidia için web driver yüklemeniz gerekiyor. Onu da mutlaka sitede bulabilirsiniz.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Yok estağfurlah. İngilizce bu tip işlerde şart ve konu "bilgisayar" üstüne olunca anlıyorum baya bi. Sadece herkes farklı yapınca ve hepside çalıştığını görünce kafam karıştı baya bi. Şuan yüklüyorum gelişmeleri paylaşacağım.

Yükleyici kaynaklarının süresi dolmuş diyor ve yükleme tamamlanmıyor. İlk ekranda usbyi seçiyorum ve başarılı bir şekilde yüklüyor ve kendi kendine reboot atıyor. Sonrasında tekrar usbyi seçiyorum ve ne hikmetse ilk seçtiğimdeki şekilde tekrardan başlıyor ve yükleyemiyorum.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Belki de ilk aşamayı geçmiş olabilir. Tavsiyem kurulum yapmadan önce yükleme yapacağınız diski tekrar formatlayın.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Her seferinde uyguluyorum lakin tekrar deniyorum şimdi.

Dual boot yapmak istediğimden mi kaynaklanıyor acaba? Sizin tavsiyeniz üzere bir ssd feda ettim ve hepsini oraya kuruyorum macOS'un. Diğer disklerde windows yüklü.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Dual Boot aynı disk için geçerli bir kavram.

Eğer Clover Boot ekranından seçim yapabiliyorsanız ki anlattığınıza göre yapabiliyorsunuz o zaman dual boot dan kaynaklı bir sorun değil.

Söylediğim gibi ilk iki başlangıçta usb yi, üçüncü başlangıçta ise yükleme yaptığınız diski seçmeniz yeterli olacaktır.

Olsun lütfen =)

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Valla dün gece 2 kez şuanda da 2 kez denedim aynı sonucu alıyorum şuan dikkatli bir biçimde yeniden deiyorum lakin il reboot attığında yüklemeye devam etmiyor onun yerine temiz kurulum yapmaya kalkıyor.
Şuanda yeniden denedim ve sonuç aynı. İlk yükleme ekranında usbyi seçiyorum. Yüklüyor ve sonrasında ssdye format atıyorum. Yüklemeyi yapıyor ve reboot atıyor. Tekrar pc açılınca aynı seçeneği seçerek devam ediyorum ve tekrardan temiz kuruluma gidiyor. Sonuç olarak olmuyor bir türlü.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
High Sierra farklı mı acaba ? ben de yanılıyor olabilirim, şimdi tekrar kontrol ettim stork da aynısını yazmış;

The installer will reboot three times;
R6735cqO7k9-7Qum5OtndExj_PSr2qqb.png
On the first two reboots, select the "Boot macOS Install from [your installation drive name]";
R6735cqO7k9-7Qum5OtndExj_PSr2qqb.png
On the third time, at the Clover Boot screen, double click on your High Sierra installation drive. Upon booting into the Desktop, the process will ask you to log into iCloud, do not log in - skip it - as it messes up Messages.

ilk reboot dan sonra yükleyeceğiniz diski seçip dener misiniz.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Kısaca söylemek gerekirse tüm kombinasyonları denedim olmuyor.

Hepsini denedim ve olmuyor.

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Mutlaka kaçırdığın bir kısım olmalı, üzgünüm ama rehberi tekrar okumaktan başka bir çözüm sunamıyorum.

Normalde kullanmış olduğun sistem OSX de sorunsuz çalışacaktır.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
sudo "/Applications/Install macOS Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia" --volume /Volumes/INSTALLER
Bunu bana High Sierra için düzenleyebilir misin?

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler