Unibeast, sadece usb disk ile kurulum yapmana yardımlı olan bir program.
Multibeast ise ilk başarılı kurulumdan sonra, kullandığın donanım için gereken sürücülere kolayca ulaşmana ve usb ye gerek kalmadan boot edilebilir bir sistem kurmana yardımcı olur. Sen sadece ilk başarılı kurulumdan sonra hangi sürücülere ihtiyaç duyduğunu öğren yeter. Gerisini Clover ile de yapabilirsin.
Herhangi bir performans farkı söz konusu değil sadece kurarken zaman kazanırsın.
Öncelikle Bios Setup kısmında verdiği ayarların doğru olduğundan emin olmalısın. Bu kısım çok önemli.
@Stork
Once the BIOS is updated, boot into the BIOS, use the Advanced Mode and make the following changes:
Extreme Tweeker
AI Overclocker Tuner > X.M.P.
Extreme Tweeking > Enable
Advanced Items
System Agent (SA) Configuration > VT-d > Disable <--- Now default
PCH Configuration > IOAPIC 24-119 > Disabled
APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled <--- Now default
USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
USB Configuration > XHCI Hand Off > Enabled <--- See BIOS Note below.
USB Configuration > Keyboard and Mouse Simulation > Disabled <--- See BIOS Note below.
Boot Menu
Fast Boot > Disabled
Boot Logo Display > Disabled
Secure Boot > OS Type > Other OS
Boot Option 1 > USB installer thumb drive (the UEFI choice if there are two entries)
Exit > Save Changes
Note: The BIOS starting with version 3504 has eliminated the XHCI Hand Off parameter and added a KeyBoard/Mouse Simulation parameter which must be disabled.
Kurulum yaparken tahminim 3 defa sistem baştan başlayacak, ilk iki başlangıçta usb driverı seçerken("Boot macOS Install from [kullandığın usb sürücüsünün adı]";, üçüncü başlangıçta yükleme yaptığın sürücünün seçili olduğundan emin olmalısın.
Kurulumu tamamlayıp, masaüstüne geldiğinde multibeast ya da burada yazılan rehberleri takip ederek Clover Boot Loader ve sistemin için gerekli kextleri yükleyebilirsin.
eğer takılırsan lütfen yazmaktan çekinme.