ÇÖZÜLDÜ i7 6700k, Asus Maximus VII High Sierra Kurulum Sorunu

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Bir çok kez daha denedim ve yükleme ekranı devam etmiyor hiçbir şekilde. İlk reboottan sonra kaldığı yerden devam etmiyor. Ya baştan başlıyor veyahut macOS yüklenemedi diyor ve bir türlü yapamadım. Lütfen yardım edin.

Takıldığın yer ya da aldığın hata nedir? Bunu paylaş.
Sizin rehberinizi uygulayarak macOS High Sierra kurulumu yapmaya çalıştım. Videodaki bütün talimatlara uydum lakin sistem il reboottan sonra yani macOS un bir kısmını yükleyip restart atınca kurulum yaptığım diski seçiyorum ama kurulum devam etmiyor apple logosu ve aşağısındaki bar boş bir şekilde kalıyor ve ilerleme olmuyor. Yani kuruluma devam etmiyor. Ne yapmalıyım?

safe mode ile kurdum lakin bu seferde clover dosyalarını gormuyor ve normal boot edemiyorum..... Nedir bu çilem

Tekrardan secure boot ile kurdum açılıyor lakin hiçbir şekilde normal boot edemiyorum ve rehberde ne yazıyorsa onu yapıyorum.

Hertürlü seçeneği denedim normal boot edebilmek için lakin giremiyorum. Bir yol söyleyin bana. Secure boot ile girip clover bootloader ve multibeast kurmaya çalışıncada hata veriyor yapamadım yani. Başka flashdiske atmıştım clover dosyasını.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Dediğim gibi, bu kadar uyumlu sistemde hata alıyorsan @lapseart 'ın dediği gibi gözünden kaçan bir hata olmalı. Kurulumdan sonra Multibeast lütfen kurma. Yapman gereken şey kurulumdan sonra Clover bootloader kurulumunu imaj içinde paylaştığımız ile yap (Bu arada sağlıklı olması açısından kurulumu windows yanına yapma). Bundan sonra USB / EFI içindeki config.plist, Kexts ve drivers64UEFI dosyalarını HDD / EFI / CLOVER içine kopyala.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

lapseart

APPRENTICE
9 Ara 2018
71
12
0
Cenevre
Bir çok kez daha denedim ve yükleme ekranı devam etmiyor hiçbir şekilde. İlk reboottan sonra kaldığı yerden devam etmiyor. Ya baştan başlıyor veyahut macOS yüklenemedi diyor ve bir türlü yapamadım. Lütfen yardım edin.

Sizin rehberinizi uygulayarak macOS High Sierra kurulumu yapmaya çalıştım. Videodaki bütün talimatlara uydum lakin sistem il reboottan sonra yani macOS un bir kısmını yükleyip restart atınca kurulum yaptığım diski seçiyorum ama kurulum devam etmiyor apple logosu ve aşağısındaki bar boş bir şekilde kalıyor ve ilerleme olmuyor. Yani kuruluma devam etmiyor. Ne yapmalıyım?

safe mode ile kurdum lakin bu seferde clover dosyalarını gormuyor ve normal boot edemiyorum..... Nedir bu çilem

Tekrardan secure boot ile kurdum açılıyor lakin hiçbir şekilde normal boot edemiyorum ve rehberde ne yazıyorsa onu yapıyorum.

Hertürlü seçeneği denedim normal boot edebilmek için lakin giremiyorum. Bir yol söyleyin bana. Secure boot ile girip clover bootloader ve multibeast kurmaya çalışıncada hata veriyor yapamadım yani. Başka flashdiske atmıştım clover dosyasını.
Yükleme yaparken kullanmış olduğun EFI dosyasını paylaşır mısın. Boot Arg larda sorun olabilir. bir de böyle bakalım.

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
HS_10136_LT.raw uzantılı montezuma hocamızın rehberde paylaştığı dosyayı kullanıyorum ve sadece secure boot ile kurulum yapabiliyorum ve böyle oluncada bu dosyanın içindeki clover dosyasını görmüyor. Bende bir hinlik yaparak başka usbye aktardım clover dosyasını öyle kurmaya kalktım clover bootloader vesaireyi. Kurulum yapmaya çalışınca clover bootloaderı kurulum başarısız oldu diyor.

Kurulumu kingston 120gb ssdye yapıyorum. Biosta Tonymacx86 rehberindeki ayarların aynısını yaptım. Usb boot ederken uefi olanı seçerek kurulum yapıyorum. Boot ekranında da vesa seçeneğini kaldırıyorum ve inject nvidia yapıyorum videoda gösterildiği gibi. Yanlış anlamazsınız umarım affınıza sığınarak söylüyorum ama bu benım 10 kurmayı deneyişim bütün adımları tek tek tekrardan kontrol ediyorum hatam varsa hala daha bulamadım.

Clover Configurator uygulamasını açıyorum ama videoda yazdığı gibi efi dosyasınını açtırmıyorum bu da sorunlarımdan bir tanesi. Bu arada bu yazdıklarımın hepsi secure boot ile yapıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
GTX 1070 için INject Nvidia komutu yanlış. Kurulum sonrası grafik kartın için yapman gereken sadece Nvidia Web Driver kurulumu yapmak. Sistemimiz neredeyse aynı. Aşağıda benim sistemimde kurulumda kullandığım config ile deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Deniyeceğim. Boot ekranında yapmam gereken başka bir ayar var mı ? Vesayı kaldırıyorum sadece ve -v komutu kalıyor sadece. Peki Clover bootloader da neleri işaretliyim? Sizin yaptığınız rehberde uefi drives ta hiçbir şey seçili değil lakin ben açınca bir sürü seçili oluyor, neleri seçmeliyim? paylaştığınız dosyayı rehberdeki dosya ile değiştireceğim değil mi ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Peki Clover bootloader da neleri işaretliyim? Sizin yaptığınız rehberde uefi drives ta hiçbir şey seçili değil lakin ben açınca bir sürü seçili oluyor, neleri seçmeliyim? paylaştığınız dosyayı rehberdeki dosya ile değiştireceğim değil mi ?
UEFI Sistemler için seçilmesi gereken ayarlar:
a9a94d9f9de494808234f0b0aedbe0c8.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Drivers64uefi içindeki seçenekler ben yapmaya kalkınca seçili olarak geliyor lakin sizin rehberinizde gelmiyor. Ordan hangilerini seçmemi önerirsiniz. Ben bütün rehberlerini izledim ve uyguladım ama ben programı çalıştırınca farklı oluyor.

paylaştığınız config dosyasını sizin imajnız içindeki cloverın içindeki efi kısmının içindeki config dosyası ile değiştireceğim doğrumu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Drivers64uefi içindeki seçenekler ben yapmaya kalkınca seçili olarak geliyor lakin sizin rehberinizde gelmiyor. Ordan hangilerini seçmemi önerirsiniz. Ben bütün rehberlerini izledim ve uyguladım ama ben programı çalıştırınca farklı oluyor.

paylaştığınız config dosyasını sizin imajnız içindeki cloverın içindeki efi kısmının içindeki config dosyası ile değiştireceğim doğrumu?
Bizim imajın EFI'si içide sadece verdiğim COnfig dosyasını değiştir. Kurulumdan sonra Clover Bootloader ayarını resimdeki gibi yap. SSD / EFI içinde Clover oluşturulduktan sonra USB içindeki drivers64UEFI klasörünü olduğu gibi SSD / CLOVER içindeki ile değiştir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Sizin göndermiş olduğunuz resimde Driver64uefi içinde hangi seçenekler seçili?

ilk usbden yükleme tamamlandı ve reboot attı ve sonrasında boot from yüklediğim disk (batu) yaptım sonra bu sayfada böyle takıldı yani olmadı
Niye ilk reboottan sonra hiçbir şekilde yüklenmiyor bilgisayarıma anlamadım.

Ekran görüntüsü paylasmak istiyorum hatalarla ilgili nasil yapabilirim. 4 gun oldu hala yükleyemedim macOS High sierra

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ekran görüntüsü paylasmak istiyorum hatalarla ilgili nasil yapabilirim. 4 gun oldu hala yükleyemedim macOS High sierra
hizliresim haricinde bir resim yükleme sitesine resimlerini yükleyip resim paylaşabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Inject Intel devre dışı bırakıp deneme yap. Ek olarak BIOS CSM= Enabled ya da Disabled yaparak deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Batuten

APPRENTICE
24 Ocak 2019
26
1
0
26
Tamamdır deneyip sonuçları söyleyeceğim.

Bu kadar sorun çıkması normal mi sizce? Merak ettim de.

Ayarları nasıl yapmalıyım ? Şuan ilk geldiği halde.

CLCZBruMN4kRUDPsAeAG0dqZdcSjuyAW.jpeg

Inject Intel devre dışı bırakıp deneme yap. Ek olarak BIOS CSM= Enabled ya da Disabled yaparak deneme yap.
Sizin paylaştığınız config.plist koyunca enject intel seçeneği kalktı direk.Öyle bir seçenek yok artık. Şuan tekrar yükleme deniyorum bios ayarlarını değiştirip.

y_Xocl79npuzRSlV8gth3c4aLOk_1Hmu.jpeg
Böyle kaldı bu seferde.Ne yapmalıyım?

En aşağıdaki "kextd stall[1]" oldu

NanNDvx2VEza9nfTK9JFQdtyF6bzkuYJ.jpeg
En son hali. Ne önerirsiniz?

Lütfen yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler