İMAC12 high sierra WİNDOWS KURAMIYORUM

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
ncelikle yardımımıza acilen ihtiyacım oldugunu belirtmeliyim. Apple imac12ye windows kurmalıyım. 2gündür bir çok yöntemi denemem rağmen çözmüş değilim. Takıldıgım yer tam olarak şöyle
Bootcamp üzerinden ilerlemek isteğimde seçeneklerinin eksik oldugunu gördüm(iso dosyası seçme bölülü yok). Disk izleyicisinden bölüm olusturup formatını dos-fat olarak biçimlendirdim
win10uefi win7uefi ayrı ayrı farklı ekranlarda rufus ve terminal aracılıgıyla flashlara yükledim. Ancak boot ettigimde windows sürücü alanında biçimlendirme yada formatlama paneli çalısmıyor silinik. Bölüm sil yapıncada yeni bölüm kurulmuyor. Sürekli gpt ve mbr uyarısı alıyorum. Mbr olarak flash biçimlendirincede boot ekranında pc flashı hiç görmüyor. Baktım olmayacak bukez botcampı düzeltme yoluna gittim. Bu kez mac yöneticisi olmama ragmen gerekli izinlerin olmadıgı uyarısı aldıgım için dosya içerigini değiştiremedim. Şimdide win 7 uefi destegi olmayan iso çekiyorum internetten. Yarın onu deneyecegim. Ancak dogru yoldamıyım onuda bilemiyorum. Anlayacagınız her yolu denedim diyebilirim. Basit bir ayrıntı kaçıyorum ama nerde? İvedi bir şekilde yardımınızı rica ediyorum.
Ek foto

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

UniversaL

APPRENTICE
7 Tem 2021
27
2
21
Kurulum yerinde SHİFT+F10 yap CMD gelcek.
Kod:
Diskpart

sel dis 0

sel par 4

convert gpt

exit

exit
Sonra diski oluşturup kuruluma devam et. Olmadı burda 8 değil 7 seç çünkü 7'yi genelde mbr yükler mac uefi boot etmez.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
MSI A520M-A PRO
İşlemci Modeli
R5 5600
Grafik Kartı
RX 6700 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
480 GB M2 & 1 TB ve 4 TB HDD & 16 GB 3600 MHZ DDR4

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Terminal açıp aşağıdaki komutu gir ve sonucu paylaş
Kod:
diskutil list

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
DAHA ÖNCE WİN7 WİN8 WİN10 HEPSİNİ DENEDİM SORUN SABİT. BİR TEK UEFİ DESTEGİ OLMAYAN WİN7 DENEMEDİM. DOWNLOAD TORRENTİ BULAMADIM. DİGER SİTELERDEN DOWNLOAD ETMEYE ÇALIŞTIĞIMDA UZUN SÜRDÜGÜNDEN BAŞARISIZ OLUYOR.
Kurulum yerinde SHİFT+F10 yap CMD gelcek.
Kod:
Diskpart

sel dis 0

sel par 4

convert gpt

exit

exit
Sonra diski oluşturup kuruluma devam et. Olmadı burda 8 değil 7 seç çünkü 7'yi genelde mbr yükler mac uefi boot etmez.
KODLARI NEYE GÖRE YAZDINIZ. YANLIŞLIKLA MAC BÖLÜNTÜSÜNE ZARAR VERMEYELİM. AŞAGIDA DİSK GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTIM
Terminal açıp aşağıdaki komutu gir ve sonucu paylaş
Kod:
diskutil list
AŞAGIDA BELİRTTİM

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sorun ISO dosyasından kayaklı değil. Sorun senin adımları doğru takip etmememen ile alakalı. Sen Windows kurulum USB nasıl hazırlıyorsun acaba ?
Kullanmış olduğun sistem zaten uefi bir sistem ama sen USB diskini başka bir program aracılığı ile hazırlıyorsun. Herşeyi bootcamp ile hazırlanamam gerekiyor.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: UniversaL

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
Sorun ISO dosyasından kayaklı değil. Sorun senin adımları doğru takip etmememen ile alakalı. Sen Windows kurulum USB nasıl hazırlıyorsun acaba ?
Kullanmış olduğun sistem zaten uefi bir sistem ama sen USB diskini başka bir program aracılığı ile hazırlıyorsun. Herşeyi bootcamp ile hazırlanamam gerekiyor.
botcampda sadece 2 secenek var.
1windows destek paketi indir.(bunda problem yok fat32 flashı tanıyor ve sürücüleri indiriyor.)
2windows 7 veya 8 yükle secenegi (burdan ilerdledigimde flashları görmüyor. hangi formatta yaparsam yapim görmüyor.içine windows yüklenmiş bir flash istiyor. e windowsu rufus dan yükledigimde csm veya uefi secsem dahi botcamp görmüyor)

botcampda iso dosyası seçilen bi alan var o bende yok. araştırdıgıma göre botcamp içinde bazı ayarlar yapılınca o seçenek geliyor. ancak macos yöneticisi ve tek kullanıcı olmama rağmen yetkisi yok diyor. ve değişiklik yaptrmıyor.
durum bu öneriniz nedir. direk uygulayacagım lütfen bir fikir verin ve ilerleyelim.tıkandım beklemedeyim
botcampda sadece 2 secenek var.
1windows destek paketi indir.(bunda problem yok fat32 flashı tanıyor ve sürücüleri indiriyor.)
2windows 7 veya 8 yükle secenegi (burdan ilerdledigimde flashları görmüyor. hangi formatta yaparsam yapim görmüyor.içine windows yüklenmiş bir flash istiyor. e windowsu rufus dan yükledigimde csm veya uefi secsem dahi botcamp görmüyor)

botcampda iso dosyası seçilen bi alan var o bende yok. araştırdıgıma göre botcamp içinde bazı ayarlar yapılınca o seçenek geliyor. ancak macos yöneticisi ve tek kullanıcı olmama rağmen yetkisi yok diyor. ve değişiklik yaptrmıyor.
durum bu öneriniz nedir. direk uygulayacagım lütfen bir fikir verin ve ilerleyelim.tıkandım beklemedeyim
Bu arada macos üzerinden terminalle flasha iso ön yüklenebilir iso yükledim. Lakin sonuç aynı olsu disk biçimleme bölümünde

Son düzenleme:

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Demekki gerçekten açıklamaları dikkatli okumuyorsun.
Senden istediği şeyi kısaca özetleyeyim.
1-) 1. Seçenekten bootcamp yazılımını indireceksin.
2-) 2. Seçenekle windows için bölüm yaratacaksın.
3-) İndirmiş olduğun bootcamp yazılımını USB içerisine entegre edeceksin.
4-) Sistemi USB üzerinden boot edip windows kuracaksın.

Ayrıca bootcamp ile windows USB oluşturmak için aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm.

Eğer sisteminde Xcode yoksa ve bunun yerine ProperTree kullanabilirsin.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
Demekki gerçekten açıklamaları dikkatli okumuyorsun.
Senden istediği şeyi kısaca özetleyeyim.
1-) 1. Seçenekten bootcamp yazılımını indireceksin.
2-) 2. Seçenekle windows için bölüm yaratacaksın.
3-) İndirmiş olduğun bootcamp yazılımını USB içerisine entegre edeceksin.
4-) Sistemi USB üzerinden boot edip windows kuracaksın.

Ayrıca bootcamp ile windows USB oluşturmak için aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm.

Eğer sisteminde Xcode yoksa ve bunun yerine ProperTree kullanabilirsin.
ANLAŞAMADIGIMIZ BİR DURUM VAR.
1-) 1.SEÇENEKTE BOOTCAMP YAZILIMINI İNDİRİP FAT32 OLAN BİR FLASHA KURUYOR.(PROBLEM YOK)
2-) 2.SEÇENEKTE WİNDOWS İÇİN BÖLÜM YARATMAYA ÇALISTIGIMIZDA SEÇENEGİ TIKLAYIP İLERİ DEDİGİMİZDE BENDEN FLASH TAKMAMI İSTİYOR. TAKTIGIM FLASH FAT32 HARİCİNDE BİR BİÇİMDE OLUNCA KABUL ETMİYOR.ZATEN WİNDOWS DİSKLERİDE NTFS OLDUGUNDAN GÖRMÜYOR. BENDE BU SEBEBLE BOTCAMPDAN DEĞİL DİSK İZLENCESİNDEN BÖLÜM OLUŞTURUP SONRA ÖNCEDEN RUFUS ARACILIGIYLA HAZIRLADIGIM FLASHI TAKIP ÖN YÜKLEME YAPTIGIMDA DİSK BİCİMLEME BÖLÜMÜNDE BÖLÜM OLUSTURAMIYORUM.
3-İNDİRMİŞ OLDUGUM BOTCAMP YAZILIMINI WİNDOWS USSBYE ENTEGRE EDİYORUM
4-) BU SECENEKTE TAMAM.

-AŞAGIDA PAYLASTIGINIZ VİDEOYA GELİNCE. BOOTCAMP İÇİNDE İNFO.PLİST DOSYASINI PROPERTREE PROGRAMIYLA REVİZE EDİYORUM. ANCAK DOSYAYI KOPYALAYIM BOTCAMP İÇİNDEKİ DOSYAYLA DEĞİŞTİRMEEK İSTEDİGİMDE ENGELLENİYORUM. ÇÜNKİ İZİNLER YETERLİ DEGİL. MACOS SİSTEMİNİN TEK KULLANICISIYIM VE YÖNETİCİYİM.ANCAK İZİNLERİ DEGİŞTİRMEK İSTEDİGİMDE KULLANICI ŞİFRESİNİ SORUYOR BENDE YAZIP TAMAM DİYORUM KABUL EDİYOR. SONRA İZİNİ OKUMA VE YAZMA YAPTIGIMDA SAHİP DEĞİLSİNİZ YETKİNİZ YOK DİYOR. GÖRSELLERİ SIRALI PAYLASIYORUM LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİN
Neden destek yok​

Ekli dosyalar

Son düzenleme: