iMessage ve Facetime Sorunu

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10750H Comet Lake
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 & Nvdia RTX 2070 with Max-Q Design
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Realtek RLT8168/8111 & Intel Wi-Fi 6 AX201
Disk ve RAM
WD PC SN730 1TB NVMe SSD & 8*2 DDR4 2933MHz
K

kleyn

Guest
OpenCore ile iMessage ve Apple Servislerini Aktif Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu konudaki tüm adımları harfiyen yapmama rağmen iCloud ve AppStore dışında Facetime ve iMessage bir türlü giriş yapamıyorum. Facetime da hiç girmiyor, iMessage de ise giriş yapıyorum 5 saniye sonra giriş ekranına atıyor. Nerede hata yapıyorum ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Big surda herkesde böyle oluyor. Nedense. Bazıları çalıştırabiliyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Apple servisleri için gerekli bütün adımlar uygulamaya çalıştığın rehberde mevcut. Bunun dışında yapılacak başka bir şey yok. Adımları kontrol etmelisin. Gözden kaçan bir şey olabilir. Yanlış network ayarı, uyumsuz SMBIOS, hatalı UUID. Ek olarak en önemlisi bütün adımları doğru bir şekilde uygulamadan yapılacak bütün işlemler cihazın Apple servisleri tarafından banlanması demek. Buna Apple hesabında dahil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: krdnzenes

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Apple servisleri için gerekli bütün adımlar uygulamaya çalıştığın rehberde mevcut. Bunun dışında yapılacak başka bir şey yok. Adımları kontrol etmelisin. Gözden kaçan bir şey olabilir. Yanlış network ayarı, uyumsuz SMBIOS, hatalı UUID. Ek olarak en önemlisi bütün adımları doğru bir şekilde uygulamadan yapılacak bütün işlemler cihazın Apple servisleri tarafından banlanması demek. Buna Apple hesabında dahil.
Hem bu sitedeki rehberden hem de bu sitedeki rehberin kaynak kısmından da tüm adımları yapmama rağmen hala aynı sorun devam ediyor. Big Sur son sürüme güncel olduğu için diye düşündüm ve bu sitedeki imaj dosyasındaki sürüm ile format attım ve yine rehberi harfiyen uymama rağmen yine aynı sorun devam ediyor. Nasıl çözebilirim ? Nerede hata yapıyorum ? Eksik birşey olmadığınada eminim.

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Dediğim gibi bir çok etken var. NVRAM, UUID, SMBIOS, Network, Geçerli bir seri numarası Apple servisleri için gerekli olan şeyler. Buradaki en önemli şey Apple servislerine bağlanmadan önce bütün bu ayarların doğru bir şekilde yapılmış olması. Eğer aynı cihaz üzerinde birden çok SMBIOS, UUID, Seri numarası denersen Apple servislerinden ban yemek olası. Sonuç olarak rehberlerde anlatılanlar bütün metotları içermekte.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: krdnzenes

krdnzenes

PADAVAN
27 Mar 2019
141
39
71
Dediğim gibi bir çok etken var. NVRAM, UUID, SMBIOS, Network, Geçerli bir seri numarası Apple servisleri için gerekli olan şeyler. Buradaki en önemli şey Apple servislerine bağlanmadan önce bütün bu ayarların doğru bir şekilde yapılmış olması. Eğer aynı cihaz üzerinde birden çok SMBIOS, UUID, Seri numarası denersen Apple servislerinden ban yemek olası. Sonuç olarak rehberlerde anlatılanlar bütün metotları içermekte.
Rehberdeki adımlarda neler yaptığımı adım adım anlattım.

Yeni Seri Numarası Üretmek

GenSMBIOS yazılımından kayıtlı satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası ürettim.

Örnek:

Type: MacBookPro16,4
Serial: C02GH0L8MD6T
Board Serial: C02140701CD00001M
SmUUID: 4386EE2A-1264-40FD-9340-4F767A982450

Bu değerleri rehberdeki gibi istenilen kısımlara yazdım. Burda sorun yok.

En0= Network Düzeltmek

Hackintool uygulamasında en0 işaretli o yüzden burda sıkıntı yok.

ROM ID Düzeltmek

Mac adresim “30:xx:xx:xx:xx:x” şeklinde ve “30xxxxxxxxxx” bu şekilde “Platform / Generic / ROM” kısmına DATA tipi olarak değeri girdim. Burda da sıkıntı yok.

NVRAM

NVRAM kontrolü yapıldı ve sorunsuz çalışıyor. Burda da sıkıntı yok.

nvram.plist ile NVRAM Taklit Etmek

Rehberdeki işlemleri harfiyen yaptım ve kontrolleri de yapıldı sorunsuz çalışıyor. EFI klasöründe “nvram.plist“ dosyası oluşuyor ve düzgün çalışıyor. Burda da sıkıntı yok.

Eski Apple Servis Girişlerini Silmek

Rehberdeki tüm kodları girdim ve eski tüm girişleri temizleyip tekrardan denedim sonuç aynı burda da sorun yok.

Apple Kimliğini Temizlemek

Keychain’den belirtilenlerin hepsini temizledim. Burda da sorun yok.

Müşteri Kodu Hatası

Müşteri kod hatası almadım. Kullanmış olduğum Apple hesabımda bir iPhone cihazda var. (Girme şansı daha yüksek olur diye düşünüyorum) Burda da sıkıntı yok.

Sonuç

iCloud, App Store, Apple Kimliği vs. Bunlar sorunsuz çalışıyor ve sistem yazılım güncellemeside alıyor. Çok garip bir şekilde rehberdekileri harfiyen yapmama rağmen iMessage ve FaceTime’a giriş yapmıyor. Nerede hata yapıyorum hala çözebilmiş değilim. Acaba satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası kullandığım için mi böyle ? Yardımcı olursanız sevinirim. İsterseniz config dosyamı paylaşayım inceleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.5
Laptop Modeli
HP OMEN 15-ek0002nt 2020
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC245
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
iCloud, App Store, Apple Kimliği vs. Bunlar sorunsuz çalışıyor ve sistem yazılım güncellemeside alıyor. Çok garip bir şekilde rehberdekileri harfiyen yapmama rağmen iMessage ve FaceTime’a giriş yapmıyor. Nerede hata yapıyorum hala çözebilmiş değilim. Acaba satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası kullandığım için mi böyle ? Yardımcı olursanız sevinirim. İsterseniz config dosyamı paylaşayım inceleyin.
Apple servis konusu için yapılacak tüm metotlar rehberde anlatıldı. Bunların dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ek olarak rehber konudaki yanıtları inceleyebilirsin. Belki bir ipucu verebilir sana oradaki deneyimler.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları