Lenovo gaming 3 EFI

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Arkadaşlar bana uygun efi yapabilcek yada atabilicek varmı ben opencore simplify ile yapamıyorum ve internette bir iki yerde buldum onlarda açmadı bootlamadı lütfen bana atın lenovo gaming 3 amd ryzen 5500H 15ACH6 alc257 lütfen ses de çalışsın wifi ve bluetooth dışında herşeyi destekliyor wifi vs önemli değil ses çalışsın ama

2 Eki 2023
342
48
221
BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
ADATA SU650 - Toshiba RC500 (512GB + 500GB = 1012GB)

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
2 Eki 2023
342
48
221
Hayır dahili kart çalışıyor ben kurdum çünkü ama bozuk eksik bir efi ile kurdum ili tane grafik kartı var amd ve nvidia amd olan destekleniyor
Yanlış yazmışım harici kartınız desteklenmiyor diyecektim

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
2 Eki 2023
342
48
221
Ha
Pardon ama dahili kart derken hangisini diyosunuz anlamadım o attığınız efi ile kurmam doğrudur değilmi yükledikten sonra voodha diye bişey kurmam gerekiyor sanırım orda öyle yazıyor yardımcı olur musunuz kesin olur dimi
Hangi macOS sürümünü kuracaksınız , birde harici kartınız doğruysa NVIDIA RTX 2050 desteklenmiyor (kaynak : NVIDIA GPUs | GPU Buyers Guide)

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
2 Eki 2023
342
48
221
BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Evet AMD dahili kartınız destekleniyor , Ses için bunlara bakabilirsiniz :
Teşekkür ederim ben bunları akşam denedim ama olmadı efiden dolayı sanırım efiyi yanlış yere mi attım ne yaptım şimdi tekrardan sequoia kurucam ve usbdeki efi dosyasıno bilgisayara mı atayım öncelikle sesi falan düzeltmeden önce çünkü sesi yaparken efi dosyasını istiyor ya usbdekini mi kullanayım ne yapayım bide bana yüzde yüz çalışan efi dosyası verir misiniz lütfen

2 Eki 2023
342
48
221
Y
Teşekkür ederim ben bunları akşam denedim ama olmadı efiden dolayı sanırım efiyi yanlış yere mi attım ne yaptım şimdi tekrardan sequoia kurucam ve usbdeki efi dosyasıno bilgisayara mı atayım öncelikle sesi falan düzeltmeden önce çünkü sesi yaparken efi dosyasını istiyor ya usbdekini mi kullanayım ne yapayım bide bana yüzde yüz çalışan efi dosyası verir misiniz lütfen
Yüzde yüz çalışan bir EFI bulmak zordur , ama konunun ilk başında verdiğim linkten o EFI'yi deneyebilirsiniz , OpCoreSimplify deneyebilirsiniz. Hata alırsanız yeni konu açabilirsiniz . OpCoreSimplify'da sorun yaşadığınızı gördüm , ne sorunu yaşadınız?? (önceki konuda)
Y

Yüzde yüz çalışan bir EFI bulmak zordur , ama konunun ilk başında verdiğim linkten o EFI'yi deneyebilirsiniz , OpCoreSimplify deneyebilirsiniz. Hata alırsanız yeni konu açabilirsiniz . OpCoreSimplify'da sorun yaşadığınızı gördüm , ne sorunu yaşadınız?? (önceki konuda)
Yani çalışır , sadece hata vermeyip boot etmesi biraz zordur ama bazen oluyor işte

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Y

Yani çalışır , sadece hata vermeyip boot etmesi biraz zordur ama bazen oluyor işte
Hata aldıgım şey efi tam hazırlamışken hani ses için layout id yazıyo ya hangisini seçmeliyim birde dediğim gibi efi dosyasını usbden kullanıp sesi düzeltcem dimi birde bende windows 11 in yanına mac os kurulu diski böldüm ama bana öyle olmaz dediler ilk herşeyi sil mac os yükle sonra windows yükle dediler sence öyle yapmalı mıyım sesin düzelmesi için yapmam gerekli mi yoksa sizin attıgınız efi ile kurup o videolara bakarsam yüzde yüz çalışır mı ses

2 Eki 2023
342
48
221
Hata aldıgım şey efi tam hazırlamışken hani ses için layout id yazıyo ya hangisini seçmeliyim birde dediğim gibi efi dosyasını usbden kullanıp sesi düzeltcem dimi birde bende windows 11 in yanına mac os kurulu diski böldüm ama bana öyle olmaz dediler ilk herşeyi sil mac os yükle sonra windows yükle dediler sence öyle yapmalı mıyım sesin düzelmesi için yapmam gerekli mi yoksa sizin attıgınız efi ile kurup o videolara bakarsam yüzde yüz çalışır mı ses
Evet , macOS'u usbsiz boot etmek için ilk önce macOS kurup sonra Windows'u kurman lazım. Windows yanında başka EFI kabul etmez ,

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
2 Eki 2023
342
48
221
ÇÖZÜLDÜ - OpenCore BigSur Layout ID ile AppleALC Ses Tanıtma - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Buna bi bakabilirsin.
İlla öyle mi yapmam gerekiyor
Evet , yani USBsiz boot etmek istiyorsan , zorunlu.

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Tamam yapıcam ama birşey daha sorucam lütfen tüm sorularıma yanıt verin kurulum yaparken disk izlencesinden 1 gb lik efi bölümü bırakayım mı ikincisi plist falan ihtiyacım olacak ya sesi düzeltmem için efiye ulaşmam gerekiyor ya usbdeki efiyi mi kullanmalıyım üçüncüsü ben hackintoola baktım ses kısmına cezanne diye ses gözüküyo yukarıda ama aşağıda layout id seçme kısmı yok sence hangi yolu denemeliyim ses düzelmesi için görüntü de ekledim bakabilirsin

Ekli dosyalar

2 Eki 2023
342
48
221
Tamam yapıcam ama birşey daha sorucam lütfen tüm sorularıma yanıt verin kurulum yaparken disk izlencesinden 1 gb lik efi bölümü bırakayım mı ikincisi plist falan ihtiyacım olacak ya sesi düzeltmem için efiye ulaşmam gerekiyor ya usbdeki efiyi mi kullanmalıyım üçüncüsü ben hackintoola baktım ses kısmına cezanne diye ses gözüküyo yukarıda ama aşağıda layout id seçme kısmı yok sence hangi yolu denemeliyim ses düzelmesi için görüntü de ekledim bakabilirsin
hayır , efiye bölüm bırakmayın , o oluştureulcak birşey değil

BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Size ulaşmam lazım tg vs verir misiniz burdan anlatamıyorum opencore simplify ile falan karışık yapamadım pek

2 Eki 2023
342
48
221
Size ulaşmam lazım tg vs verir misiniz burdan anlatamıyorum opencore simplify ile falan karışık yapamadım pek
dışardan yardım yasak
Ne tür bir sorun yaşadığınızı bana detaylıca açıklayın , yardımcı olmaya çalışırım.
EFI bölümünü kendiniz oluşturmayın , o sistem tarafından oluşturulur . Onu normalde sistemi kurduktan sonra göremezsiniz , o yüzden OpenCore Configurator indirin ve Finder barından OP Configurator simgesine tıklayın , ve "Mount Partition"'a tıkla , ondan sonra EFI partitionunu görüceksin..

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
dışardan yardım yasak
Peki ben şimdi tekrardan kurmaya çalışıcam olmazsa tekrardan yazarım ses dosyama vs baktını değil mi görüntü de ekledim kesin hangi yöntem çalışır birçok yöntem gönderdiniz bana gereken hangisi ses kısmımın görüntüsü paylaştım size biraz yumarı
dışardan yardım yasak

Ne tür bir sorun yaşadığınızı bana detaylıca açıklayın , yardımcı olmaya çalışırım.

EFI bölümünü kendiniz oluşturmayın , o sistem tarafından oluşturulur . Onu normalde sistemi kurduktan sonra göremezsiniz , o yüzden OpenCore Configurator indirin ve Finder barından OP Configurator simgesine tıklayın , ve "Mount Partition"'a tıkla , ondan sonra EFI partitionunu görüceksin..
verdiğiniz efi apple logosunda kalıyor yardımcı olur musunuz

2 Eki 2023
342
48
221
Peki ben şimdi tekrardan kurmaya çalışıcam olmazsa tekrardan yazarım ses dosyama vs baktını değil mi görüntü de ekledim kesin hangi yöntem çalışır birçok yöntem gönderdiniz bana gereken hangisi ses kısmımın görüntüsü paylaştım size biraz yumarı

verdiğiniz efi apple logosunda kalıyor yardımcı olur musunuz
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu buna bakabilirsiniz
Konuya bir açıklık getirirsek , EFIyi sistem oluşturur , siz değil. O yüzden 1GB boş alan bırakmayın EFI için. Ses için gönderdiğim makaleye bakın. Eğer başka bir yerden bakıyorsanız , yardımcı olamam , çünkü neler yaptığınıızı bilmiyorum.
İlk önce kurmak için bunlar:
BalenaEtcher indirin ve imajı yazdırın.
Bir EFI dizini gözükecek Dosya Gezgininde (eğer yoksa söyleyin harf atamayıda gösteririm) , ondan sonra içine size göre olan EFIyi atın EFInin içine , sonra usbden boot edin , kurulum ekranına geldiğinizde Disk İzlencesine tıklayın , kullancağınız diski silin APFS formatında. Sildikten sonra çıkın ve macOS Sekuya kur’a basın , sonra sözleşmeyi kabul edin ve sildiğiniz diske basın ve kurulumu başlatın , bilgisayr bir kaç kere yeniden başlayacak.
Eğer usbsiz kullanmak istiyorsanız windows diskinide silin çünkü Windowsu bir kedi olarak düşünün , macOSuda fare . Windows macOSun efi partitionunu bozar. O yüzden en sağlıklısı ilk önce macOS sonra Windowstur.
OpCoreSimplify'de ses codec'i seçin diyecek ama orayı geçin , ses daha sonrada yapılandırılabilir.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7(?)
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2 Beta 3
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler