Çalışmadı.En son kent dosyasını okuyamadım, işleyemedim. Birde AirportItlwm.kext aktif edeiypruz değil mi?
Ekli dosyayı görüntüle 49998
Çalışmadı.En son kent dosyasını okuyamadım, işleyemedim. Birde AirportItlwm.kext aktif edeiypruz değil mi?
Ekli dosyayı görüntüle 49998
@turko35408 @strangerone Güvenlik ve gizlilik içinde zoom vs. programlar için mikrofon ve kamera izinini çalışıyor mu sizde? Venturada farklı şekilde çözmüştüm.Teşekkürler. Mükemmel hocam. Windows yanında halt etmiş.
Yalnız bilirsiniz ki bende problem bitmez.Güvenlik ve Gizlilik aktif ama şifre giriş pasif.
@strangerone Siz denediniz mi hocam?
Ekli dosyayı görüntüle 49984
Uygulama izni için şifre girmem lazım ama pasif.![]()
bootarg kısmında neler kullanıyorsun? Birde benim wifiye henüz destek gelmedi galiba yeni yolu denedim ama çalışmadı. Hackitool da hiç görünmüyor. Bluetooth sorunsuz. @turko35408Güvenlik ve gizlilik aktif. Fakat örneğin bir uygulamaya izin istediğinde şifre girişi aktif değil.
Ekli dosyayı görüntüle 50025
Bu da ayrı bir dert.![]()
Hocam bende masaüstü olduğundan ek bir donanım yok. O yüzden BootArgs'ta OCLP yüzünden amfi=0x80 komutundan başka ekstra komut yok.bootarg kısmında neler kullanıyorsun? Birde benim wifiye henüz destek gelmedi galiba yeni yolu denedim ama çalışmadı. Hackitool da hiç görünmüyor. Bluetooth sorunsuz. @turko35408
Şimdi hd4400 ü tanıttım OCLP ile sorun görünmüyor. Sadece 3.parti yazılımlar için zoom vs. mikrofon ve kamera izni çalışmıyor. Ventura da TCCplus tekniği ile kamera ve mikrofonları tek tek aktif etmiştim. Tekrar deneyeceğim bu yolu Sonoma da.Hocam bende masaüstü olduğundan ek bir donanım yok. O yüzden BootArgs'ta OCLP yüzünden amfi=0x80 komutundan başka ekstra komut yok.
amfi=0x80 komutu ile WhatsApp ve benzeri uygulamalar hata verip kapanıyor. Onun yerine kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki komutları ekliyorum uygulamaların çalışması için. Daha sonra da tccplus taktiği ile kamera ve mikrofon izinlerini açıyorum.AmfiPassExtract diye bir yazılım var. Bunu OCLP içine monte etmek gerekiyor ki amfi izinleri kısmen etkin olsun. Bunu ben denedim ama hata aldım.
Bu durum sanırım indirdiğiniz imajla ilgili. Nereden indirdiniz?Ben Sonoma Kurdum Sıkıntıları olduğunu gördüğümde tekrar ventura'ya dönüş yapmak istedim ventura'nında en son sürümü olan 13.5 i indirip usb boot install yaptım ancak kurulumda landesberufsschule gutenberg sistem yönetici profile eklememi isteyen bir ekran çıktı araştırdığımda gerektiğinde yapılandırmaya yardımcı olmak gerektiğinde macos yazılımı silme yetkisinin verildiği bir kullanıcı profile olduğunu gördüm. kurulumdan vaz geçip eski versiyon ventura kurup güncelleşrime yöntemi ile Ventura 13.5 sürümünü elde ettim. Ancak Arada bir Landesberufsschule gutenberg kullanıcı profilini eklemem için yetki isteyip duruyor. Bende vermiyorum anladığım kadarıyla Apple işleri sıkı tutmaya başladı. Buradan bilgilendirmek istedim herkesi... yavaş yavaş hackintoshlarımızın son dönemlerini yaşıyoruz galiba...
Ekli dosyayı görüntüle 50028
https://swcdn.apple.com/content/dow...pmo81cgkb2qjp0gfbp1jxu26/InstallAssistant.pkgBu durum sanırım indirdiğiniz imajla ilgili. Nereden indirdiniz?
Aynı fikirdeyim. Apple'ın böyle bir çalışması yok. Olmamalı da zaten. Kullanıcılar ve Gruplara bir bakın ve kaldırın.lginç. Ben aynı sorunu yaşamadım.
Yüklediğiniz bir uygulama da yapıyor olabilir. Bazı uygulamalar kendisini açılışta çalıştırmak için sisteme dahil ediyor.
@strangerone Hocam bu soruna ne diyorsunuz?Güvenlik ve gizlilik aktif. Fakat örneğin bir uygulamaya izin istediğinde şifre girişi aktif değil.
Ekli dosyayı görüntüle 50025
Bu da ayrı bir dert.
Fakat ben OCLP kullanıyorum. Sanırım sizde buna gerek yok. Gerçi OCLP kurmadan önce de durum aynıydı.
Bu Gün M2 işlemcili Mac prom var onun üzerinden Apple stordan tekrar sıfırdan indirip kurulum usb si oluşturduğumda yin kurulumda aynı durumla karşılaştım güncel problemsiz ventura 13.5 usb kurulum image varmı? varsa indirme linkini atabilirmisiniz?Ben Sonoma Kurdum Sıkıntıları olduğunu gördüğümde tekrar ventura'ya dönüş yapmak istedim ventura'nında en son sürümü olan 13.5 i indirip usb boot install yaptım ancak kurulumda landesberufsschule gutenberg sistem yönetici profile eklememi isteyen bir ekran çıktı araştırdığımda gerektiğinde yapılandırmaya yardımcı olmak gerektiğinde macos yazılımı silme yetkisinin verildiği bir kullanıcı profile olduğunu gördüm. kurulumdan vaz geçip eski versiyon ventura kurup güncelleşrime yöntemi ile Ventura 13.5 sürümünü elde ettim. Ancak Arada bir Landesberufsschule gutenberg kullanıcı profilini eklemem için yetki isteyip duruyor. Bende vermiyorum anladığım kadarıyla Apple işleri sıkı tutmaya başladı. Buradan bilgilendirmek istedim herkesi... yavaş yavaş hackintoshlarımızın son dönemlerini yaşıyoruz galiba...
Ekli dosyayı görüntüle 50028
Ventura, HDMI'dan görüntü alamıyorum bu patchi test edeceğim.<key>DeviceProperties</key>
<dict>
<key>Add</key>
<dict>
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>AAAbWQ==</data>
<key>device-id</key>
<data>FlkAAA==</data>
<key>enable-hdmi20</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-enable</key>
<integer>1</integer>
<key>framebuffer-con2-alldata</key>
<data>AQUKAAAIAACHAQAAAwYKAAAEAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
<key>framebuffer-con2-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-patch-enable</key>
<integer>1</integer>
<key>framebuffer-stolenmem</key>
<data>AACQAA==</data>
</dict>
</dict>
Teşekkür ederim kardeşim, çalışsında 3 dk geç çalışsın diyelim hemen inceliyelim. Çok saol.
Merhaba Mesajına çok geç cevap veriyorum. Kusura bakmaTeşekkür ederim kardeşim, çalışsında 3 dk geç çalışsın diyelim hemen inceliyelim. Çok saol.
Hiç sorun değil kardeşim, eline sağlık, düşünmen yeter. Fakat sanki Wireless Adapter yaması gibi geldi bu bana. Yoksa ben mi karıştırıyorum.Merhaba Mesajına çok geç cevap veriyorum. Kusura bakma
Benim Kullandığım yamayı aşağıda paylaşıyorum. # işaretinden ...end; (dahil) kopyalayıp MaciASL ile DSDT dosyasına uyguluyorum.
# 08b_BCM4322x.txt
into method label _DSM parent_label WNIC remove_entry;
into method label _DSM parent_label ARPT remove_entry;
into all label WNIC set_label begin ARPT end;
# Airport fix works with vanilla IO80211 kext
into device label ARPT insert
begin
Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
{\n
If (LEqual (Arg2, Zero)) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }\n
Return (Package()\n
{\n
"device-id", Buffer() { 0xa0, 0x43, 0x00, 0x00 },\n
"compatible", Buffer() { "pci14e4,43a0" },\n
"name", "AirPort Extreme",\n
"model", Buffer() { "Broadcom BCM4322x 802.11 b/g/n Wireless Network Adapter" },\n
"AAPL,slot-name", Buffer() { "AirPort" },\n
"device_type", Buffer() { "AirPort" },\n
"built-in", Buffer () {0x00},\n
//"subsystem-id", Buffer() { 0x8F, 0x00, 0x00, 0x00 },\n
//"subsystem-vendor-id", Buffer() { 0x6B, 0x10, 0x00, 0x00 },\n
})\n
}\n
end;
@strangerone Kısmi başarılı kurulum. İlk kurulumda EFI içinde Apple adlı bir klasör vardı. Bunu silip EFI'yi attım ama diskin EFI'sinden boot etmiyor. Sebebi ne ola ki hocam?
Partition kapalı görünüyor.![]()
@strangerone Kısmi başarılı kurulum. İlk kurulumda EFI içinde Apple adlı bir klasör vardı. Bunu silip EFI'yi attım ama diskin EFI'sinden boot etmiyor. Sebebi ne ola ki hocam?
Ayrıyetten yine ilk kurulumda izin şifresi çalışıyordu. OCLP sonrası çalışmadı. AmfiPassExtract kurulumu sonrası çalıştı ardından yine kapandı.
OpenCore boot menüde ve BIOS'ta diskin EFI'si yok.
![]()
![]()
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.