Intel HD4000 Performans Sorunu

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Herkese merhaba; imzamdaki sisteme Sierra dan Monterey e kadar başarılı kurulumlar yaptım. Ancak geçen yıl Big Sur kurulumunda bataryayı tanıttıktan sonra cihazın biosu bozuldu. Tamircide tekrar bios yazdırdım fakat bu sefer Big Sur kurulumundan sonra ekran kartı tanımasına rağmen performans sorunu vardı. Tekrar aynı model farklı bir cihazdan alınan bios dump dosyasıyla orginal bios yazdırdım. Bu sefer Monterey kurup ekran kartını tam performanslı şekilde bir ay kullandım. İki gün önce tekrar bataryayı tanıtınca yine bios bozuldu. Tamircideki aynı bios dump dosyasıyla bios yazdırdım.HighSierra_Mojave_Catalina_BigSur_Monterey hepsini kurup denedim. Hepsinde de tekrar ekran kartı performans sorunu ile karşılaştım. Ekran kartını tanıyor sistem fakat grafikler çok yavaş. Biosda ne değişiyor olabilir?
High Sierra ve Mojave de ilk kurulumda tam performans çalışıyor. Fakat sistemi kapat , yeniden başlat ve nvram yapınca tekrar bozuluyor. Catalina , Big Sur ve Monterey de grafikler hep yavaş. Windows kuruyorum yanlarına dual boot. Windows da hiç bir sorun yok.Ne yapabilirim?⁷Yardımlarınızı rica ediyorum.

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 1750Mbps Pci Card
Disk ve RAM
240 gb m.2 ssd & 16 gb Ddr4

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Opencore cihazı bir mac olarak gösterebilmek için bir çok alana mudahale ediyor. Reset nvram ile kimi biosların ayarlarının sıfırlanması veya boot sıralamasının değişmesi gibi durumlar yaygındır. Sizin durumunuzda anladığım kadarıyla bios modlanmış bir şekilde kullanıyorsunuz. Doğal olarak reste nvram bazı alanları değiştiriyor olabilir. Bu durumda her reset nvram yaptığınızda bios ayarlarını kontrol edip varsa düzeltmeleri yapmalısınız. Bununla birlikte biosa yönetici paralosı verip gözlemleyin. Yani bios ayarları değişimi yönetici izni gerektirsin. Bu yöntem ayarların etkilenmesini belki önleyebilir. HD4000 grafik işlemcileri bigsur için sınırda bir grafik kartı ve monterey için desteklenmiyor. Ancak yama ile bu mümkün olabilir monterey için. Bu cihaz için önerim Clover ile catalina kurup durumu gözlemleyin. Aynı sorunlar nüks etmiyorsa bu şekilde kullanmayı deneyin.
macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
Opencore cihazı bir mac olarak gösterebilmek için bir çok alana mudahale ediyor. Reset nvram ile kimi biosların ayarlarının sıfırlanması veya boot sıralamasının değişmesi gibi durumlar yaygındır. Sizin durumunuzda anladığım kadarıyla bios modlanmış bir şekilde kullanıyorsunuz. Doğal olarak reste nvram bazı alanları değiştiriyor olabilir. Bu durumda her reset nvram yaptığınızda bios ayarlarını kontrol edip varsa düzeltmeleri yapmalısınız. Bununla birlikte biosa yönetici paralosı verip gözlemleyin. Yani bios ayarları değişimi yönetici izni gerektirsin. Bu yöntem ayarların etkilenmesini belki önleyebilir. HD4000 grafik işlemcileri bigsur için sınırda bir grafik kartı ve monterey için desteklenmiyor. Ancak yama ile bu mümkün olabilir monterey için. Bu cihaz için önerim Clover ile catalina kurup durumu gözlemleyin. Aynı sorunlar nüks etmiyorsa bu şekilde kullanmayı deneyin.
macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hocam kusura bakmayın inanın şimdi gördüm mesajınızı. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Mesaj yazdığım günden beri hiç ilgilenmedim. Deneyip size dönüş yapacağım. Çok teşekkür ederim.

BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
240 gb m.2 ssd & 16 gb Ddr4
  • Like
Tepkiler: kindo

acibiber2

APPRENTICE
31 Ocak 2018
16
2
21
33
merhaba aynı cihaza sahibim fakat kurulum ekranına bile giremedim. efi dosyanızı paylaşabilir misiniz?

Dorukkuzey

JEDI
12 Kas 2017
209
49
271
merhaba aynı cihaza sahibim fakat kurulum ekranına bile giremedim. efi dosyanızı paylaşabilir misiniz?
Kusura bakma kardeşim cihaz aylardır tamirde, yeni geldi. Fakat sorunum düzelmedi. Cihazda BigSur kurulu, İntel HD4000 ekran kartım tanınmış durumda ama grafikler çok yavaş. Ben yinede seninle paylaşıyorum EFI yi. Umarım sende işe yarar.
Google Drive: Sign-in
Merhaba, iki yıl önce bu konuyu açmıştım fakat çözüm bulamamıştım. Aynı cihaza MacOS Sequoia kurdum fakat aynı performans durumu devam ediyor. Bugün yine araştırdım biraz, aynı durumu yaşayıp çözüm bulan bir arkadaşın açtığı konuya denk geldim. Konunun sonunda nasıl yaptığını açıklamış fakat pek çözemedim. Benim bilgisayarım da aynı süreçlerden geçti ve bu çözümün işime yarayacağını düşünüyorum. Çözüme göz atma şansı olan varsa yardım rica edeceğim.
Kusura bakma kardeşim cihaz aylardır tamirde, yeni geldi. Fakat sorunum düzelmedi. Cihazda BigSur kurulu, İntel HD4000 ekran kartım tanınmış durumda ama grafikler çok yavaş. Ben yinede seninle paylaşıyorum EFI yi. Umarım sende işe yarar.
Google Drive: Sign-in
Merhaba, iki yıl önce bu konuyu açmıştım fakat çözüm bulamamıştım. Aynı cihaza MacOS Sequoia kurdum fakat aynı performans durumu devam ediyor. Bugün yine araştırdım biraz, aynı durumu yaşayıp çözüm bulan bir arkadaşın açtığı konuya denk geldim. Konunun sonunda nasıl yaptığını açıklamış fakat pek çözemedim. Benim bilgisayarım da aynı süreçlerden geçti ve bu çözümün işime yarayacağını düşünüyorum. Çözüme göz atma şansı olan varsa yardım rica edeceğim.
<< Solved >> - Intel HD4000 no acceleration (Catalina/Big Sur)

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.6
Anakart Modeli
Aus Prime H510M-E
İşlemci Modeli
Intel i5 10400
Grafik Kartı
Amd RX 590
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM