Önce OpenCore'u 0.6.9'a, sonra Big Sur'u 11.3.1'e güncelledim. Sorun yok şimdilik.
Güncellemeden önce sorun yoktu. Boot-args bu şekildeSes için ne kullanıyorsun?
Ekledim ama düzelmedi. Bu arada Laptopta mikrofon çalışıyor, sadece hoparlörden ses gelmiyor.Şu komutları ekle. alctsel=1 alcdelay=1000
İkisini de bu akşam github sayfalarından son güncel versiyonlarını indirip ekledim. Config.plist dosyamı da ekliyorum. Başka bir ayarla mı çakışıyor bilemedim.AppleALC ve Lilu kextlerin güncel olup olmadığını kontrol et. OC güncellemesi yapsa bunu yap.
Kaldırdım denedim, yine olmadı. layout-id ile alakalı olabilir mi? Farklı layout-id ler ile deneyeyim.FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext ive FakePCIID ile çakışıyor olabilir. Ek olarak NVRAM sıfırlaması dene.
aynı sorunu yaşadım. tekrar usbmap yapıp hc port limiti kaldırınca düzeldi.Bu yeni güncelleme ile usb3 girişleri usb2 cihazları görmez oldu hackintool içinden de bu görülüyor, sizce bu neden kaynaklanır?
Device properties alanına layout-id etiketini ekledim, Reset NVRAM taptım açtım ses düzeldi, ama düzelme sebebi bu mu bilmiyorum açıkçası. Ama açılış uzun sürüyor. Bazen de çözemediğim bir döngüde takılıp kalıyor. Açılış ekranında gördüğüm kayıtları bilgisayar açıldıktan sonra nerede bulabilirim. Belki buradaki hataları bularak çözmek daha mantıklı olacaktır.FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext ive FakePCIID ile çakışıyor olabilir. Ek olarak NVRAM sıfırlaması dene.
sudo dmesg
sudo log show --predicate "processID == 0" --start "2021-05-05 22:40:00" --debug
Uygulamanın adını düzelteceksiniz.Görseldeki alanlar 6.9 gösteriyor fakat uygulama sayfamda 6.8 olarak kaldı bunu nasıl düzeltebilirim?
11.3 ve daha ilerisinde Hackintool ile sorunlar yaşanıyor bunun için başka port yamalama seçeneklerine bakın. Bu videoya bakabilirsin.xhciportlimit kapatınca usb3 ler geldi ama sdkart okuyucum gidiyor bu sefer de...
sudo rm -rf "/macOS Install Data"
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.