macOS Big Sur'u uzun süredir çok rahat kullanıyorum. Ama rahatsız olduğum bir konu var. Boot ederken sonlara doğru resimdeki gibi bir hata alıyorum. Yani yirmi kere falan
Laptop fanı da Windows'a göre daha fazla çalışıyor. Ufak kasılmalar oluyor. Belki büyük sorun değldir bunlar ama diğer sürümler daha performanslı gibiydi. Büyük ihtimalle eksik ACPI yüzündendir. DSDT.aml yamalama işlemlerini SSDTTime, ssdtPRGen.sh betiklerini ayrı ayrı çalıştırıp Dortania kılavuzunu takip ederek kurdum. MaciASL programından compile yaptığımda da herhangi bir hata çıkmıyor. Ama malesef aynı sorun devam ediyor. ACPI ve config dosyalarımı da aşağı bırakıyorum, belki anlayan biri küçük bir rötuş atabilir diye.
ACPI Error: Method parse/execution failed [_SB.PCI0.LPCB.EC0.SMBR] şeklindeki hata çıkıyor, daha sonra boot ediyor.Laptop fanı da Windows'a göre daha fazla çalışıyor. Ufak kasılmalar oluyor. Belki büyük sorun değldir bunlar ama diğer sürümler daha performanslı gibiydi. Büyük ihtimalle eksik ACPI yüzündendir. DSDT.aml yamalama işlemlerini SSDTTime, ssdtPRGen.sh betiklerini ayrı ayrı çalıştırıp Dortania kılavuzunu takip ederek kurdum. MaciASL programından compile yaptığımda da herhangi bir hata çıkmıyor. Ama malesef aynı sorun devam ediyor. ACPI ve config dosyalarımı da aşağı bırakıyorum, belki anlayan biri küçük bir rötuş atabilir diye.
Ekli dosyalar
-
9.1 KB Görüntüleme: 222
- BootLoader
- OpenCore 0.6.6
- Laptop Modeli
- Lenovo V15-IIL 82C500NPTX
- Anakart Modeli
- LNVNB161216
- İşlemci Modeli
- Intel Core i5-1035G1
- Grafik Kartı