macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

speedstarrr

APPRENTICE
4 Eki 2019
47
15
21
Nedenini bilmediğim bi sebepten ötürü sürekli sunucu kapatılıyor 17 günde 1.7 TB bant genişliğini kullanım aşımı yapmışım. Bu yüzden imaja erişemiyorsun üzgünüm..
Gayet normaldir bende sunucu sahibiyim adamların satış antlaşmalarına bakarsan görürsün cloud dahil dosya download işlemlerinde kullanmaya izin vermezlerki koyduğun dosya başına bela olucak türden (warez)

o yüzden fileshare yada gdrive partlara ayırmak en iyisi

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
X58
İşlemci Modeli
X5670
Grafik Kartı
Ati HD4350
  • Like
Tepkiler: TolgaSonn

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Gayet normaldir bende sunucu sahibiyim adamların satış antlaşmalarına bakarsan görürsün cloud dahil dosya download işlemlerinde kullanmaya izin vermezlerki koyduğun dosya başına bela olucak türden (warez)

o yüzden fileshare yada gdrive partlara ayırmak en iyisi
Warezden ötürü olduğunu düşünmüyorum çünkü ben Apple'dan işletim sisteminin imaj dosyasını yasal yollardan da indiripte sunucuya yükleyebilirim warez olduğunu anlaması için firmanın dosyayı indirip incelememesi gerekir. Tahminen aşırı bandwith kullanımı yapıldığı için kapanıyor. Kullandığım makina ufak makina 1 gb ram 25 gb disk ve 1000 gb trafik hakkı veriyor aylık. Ama ben 1.7 TB aşım yaparak yaklaşık 17 dolar da fazladan ödeme yaptım. Sadece 17 günde 1 TB Bana tanımladığı trafik hakkı + 1.7 TB aşım toplam 2.7 TB kullanım yapmışım firmanın şüphe duyması gayet doğal.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz

eScapeeXc

APPRENTICE
20 Ara 2019
62
17
21
Merhabalar. Kurulumu gerçekleştirdim. Ekran kartını tanıtmaya çalışıyorum su anda. Ancak hackintool uygulamasının yama kısmında commet lake işlemci ailesi bulunmuyor. Coffe lake seçerek mi uygulayacağım yamayı?

garip bir durumda hdd bölündüğünde mevcut. Ssd de Windows yüklü, macOS u hdd içerisine kurdum. Kurulum öncesinde diski sildim ve iki bölüntü oluşturdum. İkinci bölüntüyü exfat olarak formatladım ki windows üzerinde de erişip iki sistem arasında dosya paylaşımı sağlayabileyim diye. Windows içerisinden hdd baktığımda, macOS kurulum öncesindeki haliyle, iki bölüntü olarak duruyor. İcerisinde dosyalar da gözüküyor hatta. İlk bölüntü dosyaları hata veriyor. Ama ikinci bölüntü dosyaları açılıyor hala. macOS a geçtiğimde ise bu bölüntü exfat olarak gözüküyor ve içi boş. Daha önce başına gelen oldu mu bu durum?

Laptop Modeli
IdeaPad Gaming 3 15IMH05
İşlemci Modeli
Intel i5 10300H
Grafik Kartı
NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB GDDR6
Ağ Aygıtları
Intel AC9560
Disk ve RAM
512GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR4 2933mhz

speedstarrr

APPRENTICE
4 Eki 2019
47
15
21
Warezden ötürü olduğunu düşünmüyorum çünkü ben Apple'dan işletim sisteminin imaj dosyasını yasal yollardan da indiripte sunucuya yükleyebilirim warez olduğunu anlaması için firmanın dosyayı indirip incelememesi gerekir. Tahminen aşırı bandwith kullanımı yapıldığı için kapanıyor. Kullandığım makina ufak makina 1 gb ram 25 gb disk ve 1000 gb trafik hakkı veriyor aylık. Ama ben 1.7 TB aşım yaparak yaklaşık 17 dolar da fazladan ödeme yaptım. Sadece 17 günde 1 TB Bana tanımladığı trafik hakkı + 1.7 TB aşım toplam 2.7 TB kullanım yapmışım firmanın şüphe duyması gayet doğal.
Yani buda 1 sebep ama yaptığınız şey aslında bir emulatif ile ücretli satılan ve sadece kendi hardware çözümünde çalışan bir sistemi patching yöntemi ile farklı hardwarelerde ücretsiz olarak çalışmasını sağlamak

Unutmamak lazım apple bu dertten ötürü m1 arm64 altyapısına geçti
hoş inşallah bu yapılar çoğalır zira biz ddr4 işlemci ram mimarisinde dolaşırken gpu tarafı ddr6 larda devasa yüklerde ufs chipler ile dolaşıyor biz hala hantal 1-2kg lik makinalar yada kocaman masaüstü ile dolaşıyoruz

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
X58
İşlemci Modeli
X5670
Grafik Kartı
Ati HD4350

HaritaGYM

APPRENTICE
6 Ara 2020
2
0
1
Merhabalar,aşağıdaki pc ye kurulum yapabilir miyim.

HP Omen 2S 15-DG0007NQ, 4, 5 GHz'e kadar Intel Core i7-9750H, 15, 6 "tam HD dokunmatik, 32 GB, 2x1 TB M.2 SSD, NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB,

Benim sorum arada kaynadı. lütfen yardım eder misiniz. RTX serisi ekran kartlarına kurulum yapılmaıdığını biliyorum ama işlemcinin kendi intel ekran kartına kurulum yapılamaz mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Benim sorum arada kaynadı. lütfen yardım eder misiniz. RTX serisi ekran kartlarına kurulum yapılmaıdığını biliyorum ama işlemcinin kendi intel ekran kartına kurulum yapılamaz mı?
Yapılır. Bu mesajı yazdığın konunu ilk mesajını takip edip kurulumu deneyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

coolman7

APPRENTICE
29 Eyl 2018
10
0
1
46
Merhaba,

Aşağıdaki özellikleri olan laptop'uma Big Sur kurmak istiyorum ancak

Intel 8250U CPU
Intel 620 UHD dahili ekran kartı
120 GB Kingston SATA3 SSD
12 GB RAM

Big Sur imajını USB diske yazdıktan sonra EFI/OC dizini altında Caby Lake için olan dosyayı config.plist olarak değiştirdim. BIOS ayarlarını default yapıp ilk mesajda önerildiği şekilde BIOS ayarlarını güncelledim. Big Sur'u USB'den boot ettiğimde SATA3 SSD diskimi Big Sur'un görmediğini fark ettim.

Big Sur'un SSD diski görmesi için ne yapmam lazım?

Not: SSD diskin içinde eskiden kalan EFI ve FAT partitionları duruyor. Big Sur kurulumunda hepsini silip temiz kurulup yapıcam. İçinde var olan partitionlar sebebiyle görmüyor olabilir mi?

Teşekkürler

YazılımSever

APPRENTICE
8 Ara 2020
15
5
21
Sayın Hocam, yaptığınız bu rehber için çok teşekkür ediyorum.
Ancak tek anlayamadığım nokta kexts(driverlar) tanıtırken o "VENDOR ID" leri nereye yazıpta uygun sürücüyü indirebiliriz çok açıklayıcı bir rehber olmuş ayrıca teşekkürler.

hp p017st

APPRENTICE
11 Tem 2018
22
5
21
Merhaba, Hp P017st laptop ile uyumlu mudur? Intel i5 4.nesil 8GB Ram 256 GB SSD Nvidia 840M Ekran Kartı var. QDS-BRCM1063'ü internet ve bluetooth için kullanıyor Ses sistemi olarak beatsaudio kullanıyor Daha önce Osxinfo.net'ten Mojave kurmuştum fakat internet kartım uyumlu olmadığı için mecburen usb internet kullanmam gerektiğinden Windows'a geri dönmüştüm.Yeni bir sürücü çıkmış olabilir mi ya da farklı bir şekilde bu sorunu çözebilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Laptop Modeli
Hp Pavilion P017st
İşlemci Modeli
Intel Core İ5 4210U
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4400 ve Nvidia 840M
Ses Kartı Modeli
BeatsAudio
Ağ Aygıtları
BCM943142HM
Disk ve RAM
256GB SSD ve 8GB Ram

heroesberkecc

APPRENTICE
14 Ara 2020
3
0
1
teşekkürler hocam elinize sağlık

BootLoader
OPENCORE
İşlemci Modeli
Intel Core i5-6500T, , Intel Skylake-S
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 530
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC294 @ Intel Kaby Point PCH
Ağ Aygıtları
i219-lm
Disk ve RAM
8GB RAM & 120SSD ,1TB SSD ,240SSD

barangokalp

PADAVAN
24 Ara 2017
149
29
101
Kahramanmaraş
www.penkalas.com
Ellerine sağlık Üstatım güzel bir kurlum oldu.

RAID 0 vazgeçtim macOS artık destek vermiyor.

Bir Sorunumla karşılarım belki aynı hatayı arkadaşlarda yapa bilir.

Kurulum sonrasın ilk başlatmada Avram silmeyin.

Şuan BIOS hatası var

cezager

APPRENTICE
19 Ara 2020
7
1
21
Merhaba her şeyi sırasıyla yapıyorum yalnız hangi config dosyasını nasıl seçeceğiz onu bir türlü anlayamadım. Masaüstü bir bilgisayarım var.
intel i5-8400 işlemci ve onun üzerindeki intel uhd 630 ekran kartı var bu aşamada kaldım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

• Like
Tepkiler: ysndnz

ysndnz

APPRENTICE
15 Kas 2020
29
10
21
Merhaba her şeyi sırasıyla yapıyorum yalnız hangi config dosyasını nasıl seçeceğiz onu bir türlü anlayamadım. Masaüstü bir bilgisayarım var.
intel i5-8400 işlemci ve onun üzerindeki intel uhd 630 ekran kartı var bu aşamada kaldım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?
ben de çok uğraştım yapamadım halada uğraşıyorum bunu bir dene EFI/OC içerisine atın

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
Lenovo hd 530s desktop
İşlemci Modeli
i5 4440 haswell
Grafik Kartı
hd 4600
Ses Kartı Modeli
alc662
Ağ Aygıtları
Realtek rt8111
Disk ve RAM
8gb ram 500gb hdd
  • Like
Tepkiler: cezager

gravis

APPRENTICE
27 Ağu 2017
61
34
71
Herhangi bir problem yaşamadan bu konudaki kurulum imajını 11.1 güncellemesine yükseltebildim.

Anakart Modeli
Asus Prime X570 Pro
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 3700X
Grafik Kartı
Sapphire RX5700XT Nitro+
Disk ve RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 3200 MHZ CL16 8 GB x4, Samsung Evo 860 Pro 250 GB SSD

cezager

APPRENTICE
19 Ara 2020
7
1
21
Arkadaşlar bir şekilde yukarda yazdığım probleme yardımcı olabilecek var mı macbook um bozuldu işlerim yarıda kaldı. Elimde işlerle kalakaldım xcode kullanmam gerekiyor. Nasıl çözerim ben bu problemi gerçekten o kadar bilgisizim ki bu konuda.
Edit seçeneği göremediğim için ayrı bir mesaj olarak yazıyorum benim karşılaştığım sorun bios ayarları kaynaklı bir sorunmuş. başarılı bir şekilde yükledim ve ekranı tanıtabildim. sırada diğer bileşenleri tanıtmak var ama onları nasıl bulacağım konusunda kafam karıştı. umarım bulurum benim sistemimde başkası varsa yardımcı olurum. yalnız driverları bulma konusunda bilgili birisi yazarsa hızlı bulurum.

Son düzenleme:

ysndnz

APPRENTICE
15 Kas 2020
29
10
21
sistemimize uyumlu kextleri kurulum usb efi içine atıp forum üst barda bulunan config düzenle kısmından kextleri config.plist dosyasına ekleyip kurulumu yapabilirmiyiz mesela bende realtek 8111 adlı kexti çalıştıramadım ve internete bağlanamadım dolayısıyla . ekran kartım intel olmadığı için ekran kartımı tanıtamadım radeon 6570 masa üstü cihazda diğer cihazıma ise hiç kurulum yapamadım skylake işlemcili. haswell de sorunlar ses ethernet ve pci da takılı ekran kartı şimdilik

Laptop Modeli
Lenovo hd 530s desktop
İşlemci Modeli
i5 4440 haswell
Grafik Kartı
hd 4600
Ses Kartı Modeli
alc662
Ağ Aygıtları
Realtek rt8111
Disk ve RAM
8gb ram 500gb hdd
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...