Hocam öncelikle böyle değerli bir paylaşımı yaptığınız için teşekkür ederim. Hackintosh macerasına Tiger ile başlamıştım. Fakat iş güç uğraşlar derken high sierra ile bıraktığımı hatırlıyorum.
Lafı fazla uzatmayım. Şimdi yeni bir sistemim var. desteğe ihtiyacım olan bir nokta var. Amd sistemime bu kurulumu yapmak istiyorum. Yukarıdaki yazının tamamını okudum.
"Kurulumda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi ise diskin tamamen silinip macOS Big Sur'un GUID bölüntü tablosu ve APFS düzeninde kurulması gerektiği ardından kurulacak ise diğer işletim sistemlerinin kurulması gerektiğidir. "
Bu kısımdan dolayı kurumdan çekiniyorum. Eskiden windows üstü kurulumlar da yapıyorduk. Şimdi bende m2'de windows yüklü o diske dokunmayacağım. Başka bir ssd var içinde bilgiler olan, bir bölüntü ayarlayıp ona kurulum yapmamın bir yolu var mı?bir de bu opencore ile her iki sistemi sorunsuz boot edebilir miyim?
Diğer bir soru. big sur yüklendikten sonra boot için bir işlem yapmak gerekiyor mu? Usb'siz boot eder mi?
Soruları çok fazla araştırma yapmadan sordum. Kusura bakmayın belki cevapları verilmiş olabilir. Yeni yeni araştırıyorum.
macOS Catalina ile Apple bir çağı kapattı yeni bir çağ başlattı. Eskiden kullanılan HFS+ sistemini kaldırıp yerine APFS sistemini getirdi. Eskiden MBR yaması ile HFS+ windows yanına kurulabiliyordu. Şimdi HFS+ desteği olmadığı için windows yanına kurulum olmuyor.
Şöyle bir not eklemeliyim. GPT (GUID) bir diske bölüm ayırıp bu bölümü APFS (macOS kurulumunda) olarak biçimlendirerek kurulum her ne kadar mümkün olsa da bu doğru bir kurulum değildir.
Mantığı şu şekilde yürütmek gerekmekte. Sen bir Apple ürünü dizüstü veya masaüstü sistem aldın bunun içindeki macOS sistemini tamamen silip windows yükleyebiliyor musun tabiki hayır yükleyemezsin illaki bir macOS olmalı ve bootcamp ile bölüntü oluşturulup tabiri caiz ise içgüveysi olarak windows yüklenmeli. Bizler burada Hackintosh kurulumu yaptığımızda ise de aynı durum geçerli. macOS bir içgüveysi olmaz, olamaz olmamalıda. Bu sebeple ayrı bir disk üzerindeki verilerini başka bir yere (gerekirse bulut sürücülere) yedekleyip windows yüklü diskini sistemden kurulum bitene kadar çıkartıp macOS yükleyeceğin diski tamamen silip kurulum yapmalısın.
Boot için işlem yapman gerekmekte. Bu sisteminin Legacy veya UEFI olmasına göre değişir. Eğer UEFI bir sistem ise OSXINFO EFI isimli diskin içerisindeki EFI klasörünü kopyalayıp sistem (macOS kurulu) diskinin EFI bölüntüsü içerisine eklemen yeterli.