ÇÖZÜLDÜ macOS Big Sur Uykudan Uyanmama Sorunu

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Uyut a bastığımda ekran kapanıyor ama tam uykuya geçmiyor klavyenin ışıkları yanık kalıyor. macosu yendien başlattığımda bazen ses tanıyor kulaklıktan ses geliyor ama kulaklığı çıkardığımda hoparlör çalışmıyor, kulaklık takılı olmasada arada yapıyor. Bu %15-20 oluyor. Cloverda kullandığım sorun yaşamadığım idyi kullanıyorum.
EFİ

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

YaPaY

APPRENTICE
21 Ağu 2020
36
4
21
Uyut a bastığımda ekran kapanıyor ama tam uykuya geçmiyor klavyenin ışıkları yanık kalıyor. macosu yendien başlattığımda bazen ses tanıyor kulaklıktan ses geliyor ama kulaklığı çıkardığımda hoparlör çalışmıyor, kulaklık takılı olmasada arada yapıyor. Bu %15-20 oluyor. Cloverda kullandığım sorun yaşamadığım idyi kullanıyorum.
EFİ
Cloveri birakin bence. Opencore ile bir kere cebellestikten sonra cok daha saglam ve bugfree bir sisteminiz olacak

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BootLoader
OC

YaPaY

APPRENTICE
21 Ağu 2020
36
4
21
Pardon, görmemişim. Alcid degerleri ioe oynamayi deneyebilirsiniz gibi geliyor

BootLoader
OC

YaPaY

APPRENTICE
21 Ağu 2020
36
4
21
Bt olarak ne var

BootLoader
OC

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Uykuya bir çok sorun neden oluyor olabilir. Bunların başında USB aygıtlar, Wi-Fi + BT aygıtları, arkada çalışan uygulama ve servisler.
İlk olarak Terminal açıp kodları tek tek gir.
Kod:
sudo pmset autopoweroff 0
sudo pmset powernap 0
sudo pmset standby 0
sudo pmset proximitywake 0
Ek olarak Config -> Misc -> Boot -> HibernateMode -> None olarak işaretli olduğundan emin ol.
Hackintool / Güç içinde Sleep bellek dosyasınını kaldırılmasını sağla.
BIOS / Wake on LAN varsa bunu disable ayarla
Eğer Windows'da bitlocker kullanmıyorsan BIOS içinde Trusted Platform Module devre dışı bırakıp dene. Bitlocker kullanıyorsan da bunu devre dışı bırakmadan önce bitlocker devre dışı bırakmayı sakın unutma.
Son olarak bağlı aygıtları çıkartıp cihazın uykuya geçip geçmediğini kontrol et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Uykuya bir çok sorun neden oluyor olabilir. Bunların başında USB aygıtlar, Wi-Fi + BT aygıtları, arkada çalışan uygulama ve servisler.
İlk olarak Terminal açıp kodları tek tek gir.
Kod:
sudo pmset autopoweroff 0
sudo pmset powernap 0
sudo pmset standby 0
sudo pmset proximitywake 0
Ek olarak Config -> Misc -> Boot -> HibernateMode -> None olarak işaretli olduğundan emin ol.
Hackintool / Güç içinde Sleep bellek dosyasınını kaldırılmasını sağla.
BIOS / Wake on LAN varsa bunu disable ayarla
Eğer Windows'da bitlocker kullanmıyorsan BIOS içinde Trusted Platform Module devre dışı bırakıp dene. Bitlocker kullanıyorsan da bunu devre dışı bırakmadan önce bitlocker devre dışı bırakmayı sakın unutma.
Son olarak bağlı aygıtları çıkartıp cihazın uykuya geçip geçmediğini kontrol et.
bt ve wifi kextleri iptal ettim olmadı. usbleri çıkardım olmadı. Dediğiniz herşeyi yaptım gene olmadı.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Kullandığın yamalı DSDT, SSDT dosyaları varsa bunların yeniden yamalanması gerekebilir. Güç yönetimini yaptığından emin ol. Sistem ayarları güç içinde sadece diskleri uykuya geçir seçeneği işaretli olsun. Activity Monitör / Enerji içine uyumaya engel olan bir uygulama olup olmadığını kontrol et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Kullandığın yamalı DSDT, SSDT dosyaları varsa bunların yeniden yamalanması gerekebilir. Güç yönetimini yaptığından emin ol. Sistem ayarları güç içinde sadece diskleri uykuya geçir seçeneği işaretli olsun. Activity Monitör / Enerji içine uyumaya engel olan bir uygulama olup olmadığını kontrol et.
SSDT lerin çoğu buradaki efiden bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Sadece bunlar olsun.
Şimdi de açılışta donma oluyor, restart yiyorum uykuya girerken ve sistem kapanmıyor restart atıyor gene kapat diyince.
Şimdi SSDT-PMC atıp RHUB ı sildim. Şuan sorunsuz açılıyor kapanıyor ama uykuya girmiyor.
Sorunu çözdüm sonunda. Sorun benim salaklığımmış. Güç tasarrufu yapmak için framebuffer a igfxfw eklemiştim oymuş sorun. Şimdi çıkardım sıkıntısız uyuyor.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma