macOS BigSur Dev VMWare İle Kurulum Rehberi

mserce

APPRENTICE
2 May 2020
17
3
21
Bursa
hdiutil detach `diskutil list |grep 'Install macOS Beta' |awk '{print $8}'` -force

bu komut çalışmıyor aşağıda ekran görüntüsün verdiğim hatayı veriyor.

Ekran Resmi 2020-07-11 09.23.45.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Girdiğin isimle alakalı bir dosya yok. İndirdiğin sürümün ismi farklı olabilir. Uygulamalar içinden macOS.app tam ismini not edip bunu komut, tırnak içindekiyle değiştirip deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Farklı farklı denedim. Olmuyor.
Aldığın hata değil. Yanlış komut girdiğin için sana macOS yardım adımlarını, yani hdutil ile hangi komutları kullanman gerektiğini gösteriyor. Bunu göstermesinin sebebi kodları hatalı girmenden kaynaklı. Muhtemelen sen beta2 sürümünü indirdin.
Bu komut ile deneme yap.
Kod:
sudo /Applications/Install\ macOS\ Big\ Sur\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/install --nointeraction

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mserce

APPRENTICE
2 May 2020
17
3
21
Bursa
Aldığın hata değil. Yanlış komut girdiğin için sana macOS yardım adımlarını, yani hdutil ile hangi komutları kullanman gerektiğini gösteriyor. Bunu göstermesinin sebebi kodları hatalı girmenden kaynaklı. Muhtemelen sen beta2 sürümünü indirdin.
Bu komut ile deneme yap.
Kod:
sudo /Applications/Install\ macOS\ Big\ Sur\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/install --nointeraction
Bu kodu bu şekilde girmiştim. Bu kodda sıkıntı yok.

hdiutil detach `diskutil list |grep 'Install macOS Beta' |awk '{print $8}'` -force

bu kod hata veriyor. Niye hata veriyor onu anlamadım!

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu kodu bu şekilde girmiştim. Bu kodda sıkıntı yok.

bu kod hata veriyor. Niye hata veriyor onu anlamadım!
İlk mesajda paylaştığım kod beta 1, son mesajımda paylaştığım beta 2. Girdiğin greb kodu içindeki isim ile ilk kod girdiğin isim aynı olmalı!

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bunları sırayla girip dene.
Kod:
sudo hdiutil create -o /tmp/BigSur -size 10100m -volname BigSur -layout SPUD -fs HFS+J
sudo hdiutil attach /tmp/BigSur.dmg -noverify -mountpoint /Volumes/BigSur
sudo /Applications/Install\ macOS\ Big\ Sur\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/BigSur --nointeraction
hdiutil eject -force /Volumes/Install\ macOS\ Big\ Sur\ Beta
hdiutil convert /tmp/BigSur.dmg -format UDTO -o ~/Desktop/BigSur
mv -v ~/Desktop/BigSur.cdr ~/Desktop/BigSur.iso
sudo rm -fv /tmp/BigSur.dmg

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mustafaokur

PADAVAN
2 Ara 2016
139
71
101
Bu rehberde macOS BigSur kurulumunun Hackintosh sistemlere nasıl kurulacağını anlatacağım. ilk olarak söylemek gerekirse kurulum şu an için normal Hackintosh kurulum prosedürleri ile yapılamıyor. Bunun yerine Big Sur kurulumunun sanal sistemde tamamlayıp daha sonra bunu bir diske kopyalayıp OpenCore 0.6.0 sürümü ile boot etmek. Ek olarak yeni paylaşılan ancak Resmi olarak çıkmayan Clover Boot dosyaları da aynı prosedür denenebilir. Bu dosyaları rehberin sonunda bulabilirsiniz.

Rehberde takip ettiğim adımlar dediğim gibi BigSur kurulumunu sanal sistemde kurmak. Ancak izlediğim yöntemde sanal bir diske kurulum yapmak ve daha sonra bunu aktarmak yerine VmWare ile direk olarak kurulumu SSD diske tamamlayıp ardından OpenCore dosyalarını ekledikten sonra sorunsuzca sistemin boot edilmesini sağlamak oldu. Kurulumda herhangi bir hazır imaj, OpenCore vs kullanmadım. Herşeyi daha önce paylaştığım İmaj hazırlama rehberi ve kendi Clover EFI dosyamı OpenCore EFI'ye göre yeniden düzenleyip kurulumu tamamladım.

Bilinmesi gerekenler:
Rehber sadece Dev sürümünün nasıl kurulacağını gösterir. Herhangi bir imaj hazırlamadım ve paylaşmadım. Bunu sizin yapmanız gerekir. Hazır imaj ancak final sürümü ile gelecektir. Bu yüzden lütfen Big Sur ile ilgili imaj isteğinde bulunmayın.
Kurulumu kesinlikle çalışan sisteminiz üzerinde denemeyin. Rehberde anlatılacağı üzere farklı bir disk üzerinde kurulumu deneyin.

Gereksinimler
  • macOS kurulu bir cihaz.
  • Vmware
  • SSD disk ( USB üzerinden bağlı diskte Vmware hata vermekte. Bu yüzden diskin SATA portu üzerinden bağlanmış olması gerekli).
  • macOS Big Sur ISO dosyası
Adım 1: ISO Hazırlamak
  1. Daha önce paylaştığım konuyu takip ederek macOS Big Sur imajını sisteminize indirin.
  2. İmajı indirdikten sonra Terminal açın ve aşağıdaki kodları tek tek girip masaüstüne macOS Big Sur ISO imajını oluşturulmasını sağlayın.
    Kod:
    hdiutil create -size 12G -fs hfs+ -volname install -type SPARSEBUNDLE ~/Desktop/install

hdiutil attach ~/Desktop/install.sparsebundle

sudo /Applications/Install\ macOS\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/install --nointeraction

hdiutil makehybrid -o ~/Desktop/install ~/Desktop/install.sparsebundle

rm -rf ~/Desktop/install.sparsebundle
ADIM 2: VmWare Kurulum
  1. Vmware Kurulumunu yaptıktan sonra Menü Bar / New / ile seçenekler penceresini açın ve gelen ekranda " Create a Custom Virtual Machine" seçin
    Ekli dosyayı görüntüle 22208
  2. Gelen Ekranda Apple OS X, 10.15 seçin ve Continue ile sonraki adıma geçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22209
  3. Gelen yeni ekranda bir değişiklik yapmadan direk olarak Continue ile sonraki adıma geçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22210
  4. Gelen ekranda Customize Settings seçtikten sonra kurulum imajınıza bir isim verip kaydedileceği yeri desktop olarak ayalayaıp Save ile kaydedin ve ardından finish ile bu işlemi tamamlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22212
    Ekli dosyayı görüntüle 22211
  5. Şimdi Disk izlencelerini açın ve kurulum yapacağınız diski GUID olarak formatlayın. Burada diskinizin numarasını kaydedin. Benim için Generic disk Aygıt düzeni disk2 olarak işaretli ( Aşağıdaki Resmi bakın)
    Ekli dosyayı görüntüle 22213
  6. Şimdi Terminal açıp gireceğimiz kodlar ile fiziksel diskimizi Vmware için bağlayacağız. Bu işlemler Vmware sanal imajımız direk olarak diskimize kurulacak. Dediğim gibi diskimin numarası disk2 bu yüzden kod içinde disk 2 olarak gireceğim. Siz de kendi diskinizin tanımı ne ise kod içinde bunu değiştirmelisiniz.
    Dikkat: Yanlış diski girmeye kalkarsanız diskiniz silinir!! Bu yüzden buna dikkat edin.
    Kod:
    sudo diskutil unmountDisk disk2
    /Applications/VMware\ Fusion.app/Contents/Library/vmware-rawdiskCreator create /dev/disk2 fullDevice ~/Desktop/bigsur.vmwarevm/physical sata
  7. Bu işlemden sonra VMWare ayarlar penceresinde Hard Disk SATA tıklayın ve advanced içinde Remove Hard Disk seçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22214
  8. Bundan sonra Add Device tıklayın ve Existing Hard Disk seçin
    Ekli dosyayı görüntüle 22215
  9. Gelen ekrandaki seçeneklerde physical.vmdk seçmemiz gerekli ancak buna direk tıklayamıyoruz. Bu yüzden mouse ile sağ klik ile quick look seçin ardından bunu seçebilirsiniz. Bundan sonra Yine aynı penceredeki seçeneklerde Share this Virtual Disk with the virtual machine that create it seçin ve Open tuşuna basın
    Ekli dosyayı görüntüle 22216
  10. Gelen ekranda hiç bir şey yapmadan sadece Apply ile işlemi tamamlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22221
  11. Şimdi ISO imajını ve CD / DVD mount edin
    Ekli dosyayı görüntüle 22222
  12. Bu işlemden sonra artık sistem boot edecektir. Kurulum ekranına ulaştığınızda Disk izlencelerini açın ve diskiniz APFS olarak formatlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22218

13. Bunuda yaptıktan sonra disk izlencelerinden çıkan ve Reinstall macOS seçeneği ile kurulumu başlatın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22219
  14. Kurulum ilk olarak 3 dakika sonra yenden başlatacak ardından yaklaşık bir saat gibi bir süre devam edecektir. Buradaki önemli nokta bir noktadan sonra sanki kurulum hiç ilerlemiyor gibi bir izlenim olabilir. Sakın kurulumu dondu diye durdurmaya kalkmayın. Sabırla kurulumun bitmesini bekleyin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22223
  15. Kurulum bitip açılış ekranına geldikten sonra burada sanal sistemi shutdown seçeneği ile kapatın. Ve Vmware işlemini sonlandırın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22224
ADIM 3: OPEN CORE ve Config Düzenlemesi

Diskimize Vmware ile macOS Big Sur kurulumunu yaptık şimdi OpenCore Boot dosyalarını bigSur kurulu diskimizin EFI'sine kuracağız. İsterseniz kendi OC dosyanızı kullanabileceğiniz gibi (0,6 olması şart) aşağıda paylaştığım hazır OC EFI dosyası içine yapmanız gereken kendi kext, SSDT, Config ve Drivers klasörlerini koyara bunu kullanabilirsiniz. Ek olarak paylaştığım OC içindeki Lilu, AppleALC, Whatevergreen, virtualSMC'de derlediğim kextlerdir. Bu yüzden bunları kullanmanızı öneririm.
Diskin EFI bölüntüsünü mount etmek için terminal açın ve aşağıdaki kod içinde kendi disk numarasını girerek EFI mount edin ve OC EFI buraya kopyalayın.
Kod:
sudo diskutil mount diskXs1
Config dosyanız girmeniz gereken bazı düzenlemeler var. Bunlar:
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> boot-args -> -lilubetaall
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> booter-fileset-basesystem + Data + <00>
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> booter-fileset-kernel + Data + <00>
    Ekli dosyayı görüntüle 22225
Clover ile denemek isteyenler için ise şu an yayınlanmamış Clover boot ve config içinde girilmesi gereken yamaları içeren dosyaları da paylaştım.
BigSur Clover KextInjection Package.zip
OcQuirks.zip

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra artık macOS boot etmeye hazırsınız.

Teşekkürler: ludufre
Kararlı sürümü bekleyeceğim hocam artık update sonrası sorunlara bile dayanamaz oldum :)

Ellerinize sağlık

BootLoader
OC 0.6.4
Anakart Modeli
GA z170x Gaming 7
İşlemci Modeli
Intel i7 7700k
Grafik Kartı
Saphirre rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
Ca0232
Ağ Aygıtları
Killer 2500
Disk ve RAM
Samsung 960 Pro M2 SSD - 16gb Kingston Predator 3000mhz

demirelnes

APPRENTICE
2 Kas 2019
61
16
21
Selamlar VMware ile big sur kurulumu yazınızı belli bir aşamaya kadar takip edip bilgisayara kurulum yapmadan sadece wmware içinde deneme yapabilir miyim yani kurmak istemiyorum sadece VMwareın içinde big sur u deneyimlemek istiyorum.

Laptop Modeli
Lenovo g710
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4300M
Grafik Kartı
HD Graphics 4600
Disk ve RAM
256 GB SSD 8 GB DDR3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Selamlar VMware ile big sur kurulumu yazınızı belli bir aşamaya kadar takip edip bilgisayara kurulum yapmadan sadece wmware içinde deneme yapabilir miyim yani kurmak istemiyorum sadece VMwareın içinde big sur u deneyimlemek istiyorum.
Evet yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Hocam merhaba, elimizde coffee lake bir bilgisayar var HM370 anakartı olduğu için nvram desteği varla yok arasında ssdt-pmc.aml felan oluşturduk fakat nafile kurulumda ikinci seviyede sigkill alıyoruz bunun da sebebi tabiki nvram çıktı. Arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz bende mac var bu söylediğiniz kurulumu aynı kurulum imajı gibi .raw şekilde bir diske yazdıramaz mıyız hocam ? ben burada sanal bir şekilde kursam arkadaşım uzaktan kurulum yapılmış imajı diske yazdırsa bu durum mümkün olabilir mi ?

Teşekkürler,

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Vmware ile kurulum yaptıktan sonra bunun bir boot edilebilir imajını oluşturabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: kemalsans

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM

hakanarin

APPRENTICE
4 Şub 2021
7
0
1
Bu ( VmWare üzerine kurulu bir MacOS kopyasını Aynı PC'ye Kurmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ) konudaki yönlendirmeniz üzerine buraya geldim. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Benim elimde hiçbir fiziksel OSx sistem yok. Yani ben işlemlerimi Windows 10 üzerinden yapmak zorundayım. Buna göre yönlendirme yaparsanız sevinirim.

Bu rehberde macOS BigSur kurulumunun Hackintosh sistemlere nasıl kurulacağını anlatacağım. ilk olarak söylemek gerekirse kurulum şu an için normal Hackintosh kurulum prosedürleri ile yapılamıyor. Bunun yerine Big Sur kurulumunun sanal sistemde tamamlayıp daha sonra bunu bir diske kopyalayıp OpenCore 0.6.0 sürümü ile boot etmek. Ek olarak yeni paylaşılan ancak Resmi olarak çıkmayan Clover Boot dosyaları da aynı prosedür denenebilir. Bu dosyaları rehberin sonunda bulabilirsiniz.

Rehberde takip ettiğim adımlar dediğim gibi BigSur kurulumunu sanal sistemde kurmak. Ancak izlediğim yöntemde sanal bir diske kurulum yapmak ve daha sonra bunu aktarmak yerine VmWare ile direk olarak kurulumu SSD diske tamamlayıp ardından OpenCore dosyalarını ekledikten sonra sorunsuzca sistemin boot edilmesini sağlamak oldu. Kurulumda herhangi bir hazır imaj, OpenCore vs kullanmadım. Herşeyi daha önce paylaştığım İmaj hazırlama rehberi ve kendi Clover EFI dosyamı OpenCore EFI'ye göre yeniden düzenleyip kurulumu tamamladım.

Bilinmesi gerekenler:
Rehber sadece Dev sürümünün nasıl kurulacağını gösterir. Herhangi bir imaj hazırlamadım ve paylaşmadım. Bunu sizin yapmanız gerekir. Hazır imaj ancak final sürümü ile gelecektir. Bu yüzden lütfen Big Sur ile ilgili imaj isteğinde bulunmayın.
Kurulumu kesinlikle çalışan sisteminiz üzerinde denemeyin. Rehberde anlatılacağı üzere farklı bir disk üzerinde kurulumu deneyin.

Gereksinimler
  • macOS kurulu bir cihaz.
  • Vmware
  • SSD disk ( USB üzerinden bağlı diskte Vmware hata vermekte. Bu yüzden diskin SATA portu üzerinden bağlanmış olması gerekli).
  • macOS Big Sur ISO dosyası
Adım 1: ISO Hazırlamak
  1. Daha önce paylaştığım konuyu takip ederek macOS Big Sur imajını sisteminize indirin.
  2. İmajı indirdikten sonra Terminal açın ve aşağıdaki kodları tek tek girip masaüstüne macOS Big Sur ISO imajını oluşturulmasını sağlayın.
    Kod:
    hdiutil create -size 12G -fs hfs+ -volname install -type SPARSEBUNDLE ~/Desktop/install

hdiutil attach ~/Desktop/install.sparsebundle

sudo /Applications/Install\ macOS\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/install --nointeraction

hdiutil makehybrid -o ~/Desktop/install ~/Desktop/install.sparsebundle

rm -rf ~/Desktop/install.sparsebundle
Hazır ISO İmajı:
ADIM 2: VmWare Kurulum
  1. Vmware Kurulumunu yaptıktan sonra Menü Bar / New / ile seçenekler penceresini açın ve gelen ekranda " Create a Custom Virtual Machine" seçin
    Ekli dosyayı görüntüle 22208
  2. Gelen Ekranda Apple OS X, 10.15 seçin ve Continue ile sonraki adıma geçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22209
  3. Gelen yeni ekranda bir değişiklik yapmadan direk olarak Continue ile sonraki adıma geçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22210
  4. Gelen ekranda Customize Settings seçtikten sonra kurulum imajınıza bir isim verip kaydedileceği yeri desktop olarak ayalayaıp Save ile kaydedin ve ardından finish ile bu işlemi tamamlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22212
    Ekli dosyayı görüntüle 22211
  5. Şimdi Disk izlencelerini açın ve kurulum yapacağınız diski GUID olarak formatlayın. Burada diskinizin numarasını kaydedin. Benim için Generic disk Aygıt düzeni disk2 olarak işaretli ( Aşağıdaki Resmi bakın)
    Ekli dosyayı görüntüle 22213
  6. Şimdi Terminal açıp gireceğimiz kodlar ile fiziksel diskimizi Vmware için bağlayacağız. Bu işlemler Vmware sanal imajımız direk olarak diskimize kurulacak. Dediğim gibi diskimin numarası disk2 bu yüzden kod içinde disk 2 olarak gireceğim. Siz de kendi diskinizin tanımı ne ise kod içinde bunu değiştirmelisiniz.
    Dikkat: Yanlış diski girmeye kalkarsanız diskiniz silinir!! Bu yüzden buna dikkat edin.
    Kod:
    sudo diskutil unmountDisk disk2
    /Applications/VMware\ Fusion.app/Contents/Library/vmware-rawdiskCreator create /dev/disk2 fullDevice ~/Desktop/bigsur.vmwarevm/physical sata
  7. Bu işlemden sonra VMWare ayarlar penceresinde Hard Disk SATA tıklayın ve advanced içinde Remove Hard Disk seçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22214
  8. Bundan sonra Add Device tıklayın ve Existing Hard Disk seçin
    Ekli dosyayı görüntüle 22215
  9. Gelen ekrandaki seçeneklerde physical.vmdk seçmemiz gerekli ancak buna direk tıklayamıyoruz. Bu yüzden mouse ile sağ klik ile quick look seçin ardından bunu seçebilirsiniz. Bundan sonra Yine aynı penceredeki seçeneklerde Share this Virtual Disk with the virtual machine that create it seçin ve Open tuşuna basın
    Ekli dosyayı görüntüle 22216
  10. Gelen ekranda hiç bir şey yapmadan sadece Apply ile işlemi tamamlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22221
  11. Şimdi ISO imajını ve CD / DVD mount edin
    Ekli dosyayı görüntüle 22222
  12. Bu işlemden sonra artık sistem boot edecektir. Kurulum ekranına ulaştığınızda Disk izlencelerini açın ve diskiniz APFS olarak formatlayın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22218

13. Bunuda yaptıktan sonra disk izlencelerinden çıkan ve Reinstall macOS seçeneği ile kurulumu başlatın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22219
  14. Kurulum ilk olarak 3 dakika sonra yenden başlatacak ardından yaklaşık bir saat gibi bir süre devam edecektir. Buradaki önemli nokta bir noktadan sonra sanki kurulum hiç ilerlemiyor gibi bir izlenim olabilir. Sakın kurulumu dondu diye durdurmaya kalkmayın. Sabırla kurulumun bitmesini bekleyin.
    Ekli dosyayı görüntüle 22223
  15. Kurulum bitip açılış ekranına geldikten sonra burada sanal sistemi shutdown seçeneği ile kapatın. Ve Vmware işlemini sonlandırın.
    Ekli dosyayı görüntüle 22224
ADIM 3: OPEN CORE ve Config Düzenlemesi

Diskimize Vmware ile macOS Big Sur kurulumunu yaptık şimdi OpenCore Boot dosyalarını bigSur kurulu diskimizin EFI'sine kuracağız. İsterseniz kendi OC dosyanızı kullanabileceğiniz gibi (0,6 olması şart) aşağıda paylaştığım hazır OC EFI dosyası içine yapmanız gereken kendi kext, SSDT, Config ve Drivers klasörlerini koyara bunu kullanabilirsiniz. Ek olarak paylaştığım OC içindeki Lilu, AppleALC, Whatevergreen, virtualSMC'de derlediğim kextlerdir. Bu yüzden bunları kullanmanızı öneririm.
Diskin EFI bölüntüsünü mount etmek için terminal açın ve aşağıdaki kod içinde kendi disk numarasını girerek EFI mount edin ve OC EFI buraya kopyalayın.
Kod:
sudo diskutil mount diskXs1
Config dosyanız girmeniz gereken bazı düzenlemeler var. Bunlar:
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> boot-args -> -lilubetaall
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> booter-fileset-basesystem + Data + <00>
  • NVRAM -> Add -> 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 -> booter-fileset-kernel + Data + <00>
    Ekli dosyayı görüntüle 22225
Clover ile denemek isteyenler için ise şu an yayınlanmamış Clover boot ve config içinde girilmesi gereken yamaları içeren dosyaları da paylaştım.
BigSur Clover KextInjection Package.zip
OcQuirks.zip

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra artık macOS boot etmeye hazırsınız.

Teşekkürler: ludufre

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu ( VmWare üzerine kurulu bir MacOS kopyasını Aynı PC'ye Kurmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu ) konudaki yönlendirmeniz üzerine buraya geldim. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Benim elimde hiçbir fiziksel OSx sistem yok. Yani ben işlemlerimi Windows 10 üzerinden yapmak zorundayım. Buna göre yönlendirme yaparsanız sevinirim.
Burdaki işlemler kurulu br macOS üzerinde yapılması gereken işlemler. İmzandaki sisteme kurulum denemesi yapacaksan da bu sisteme macOS desteklenmiyor. Uyumlu, farklı bir donanımın varsa da bunu belirtmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

muhammedali24

APPRENTICE
20 Eyl 2021
1
0
1
Merhaba Arkadaşlar

Masa üstü pc için kurulum yapmaya çalışıyorum, işlemleri harfiyen yaptım ama
kurulum başlamadan önce çıkan siyah ekrandaki yazılar kaydıktan sonra ekranda bir işlem olmuyor kalıyor , klavye fare çalışmıyor ışıkları gidiyor.
Yardımcı olabilirseniz.
Desteğiniz için şimdiden telekkürler.

MSI B350 Tomahawk Moyherboard
intel i5 7400 kaby lake işlemci
Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB SSD
Desktop PC

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599