Merhaba!Eğer diskin APFS formatlı ise ve windows yanına kurulmadıysa, Clover ve kextlerini güncelledikten sonra evet. Windows önce kurulmuş sonra macos kurulmuş ve APFS yerine HFS+ olan sistemlerde güncelleme yapamazsın.
Ben tek bir disk üzerine GPT kurulum yapacağım. Daha sonra update edebilmek için bu diski APFS formatlı mı yapmam gerekiyor? Eğer öyleyse GPT olarak APFS yapmam mümkün müdür? Mümkün ise nasıl yapmam gerekir? Ve clover ve kext güncellemeleri nasıl yapılıyor?
Daha önce sorunsuz birkaç High Sierra kurulumları gerçekleştirdim bu site sayesinde. Oluşan bazı ekran kartı ve ses problemlerini de yine bu site sayesinde sorunsuzca kolay bir şekilde hallettim konuya çok hakim değilim. Kendi bilgisayarıma sadece bir kere kurulum yaptım ve 4 yıla yakındır sorunsuz kullanıyorum.
Fakat müzik ve grafik işleri yaptığımdan ötürü kullandığım programlar artık sistem update istiyorlar benden. Bu da epeyce yorucu olacak benim için şuan bütün sistemimi yeniden yaratmak. Daha sonra böyle problemler yaşamamak adına sürüm update edilebilir bir sistem kuruluyor ise tercihim sürüm update edebileceğim bir kurulum gerçekleştirmek.
Yukarıda da belirttiğim gibi tek bir disk üzerinde sadece OSX kurmak istiyorum. Başka bir diskimde ise Windows zaten hali hazırda yüklü.
Yukarıda bahsettiğiniz önce Windows kurulmuş ise güncelleme yapamazsın yazınız aynı disk üzerine kurulum yapacaklar için mi? Yoksa farklı disklerde olsalar dahi önce Windows kurulmuş olması bir problem mi? (Mantıklı gelmiyor farklı disklerdeyken de sorun yaratması ama sormakta fayda var)
- BootLoader
- Clover
- Laptop Modeli
- Masaüstü
- Anakart Modeli
- Asus Prime Z370-A
- İşlemci Modeli
- İntel Core i5 8600K
- Grafik Kartı
- İntel UHD Graphics 630 (İşlemci Dahili)
- Disk ve RAM
- 16GB DDR4 3200Mhz 500SSD + 128SSD