Biliyorsunuz bazı 4K monitörler macOS üzerinde TV olarak algılandığı için bu monitörlerde nightshift aktif olmuyordu. Benim de 4K bir monitör olunca High Sierra'da bu sorunu yaşamış ve bunun rehberini paylaşmıştım;
4K monitörlerde Night Shift Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ancak macOS Mojave güncellemesi yaptıktan sonra baktım ki night shift maalesef yine çalışmıyor. Ve High Sierra için hazırladığım rehberi takip edip tekrar denediğimde sonuç yine olumsuzdu. Bu yüzden biraz derine inip bir çözüm ürettim. Sonuç olarak High Sierra'daki metotta farklı bir yol izleyerek Mojave ile 4K monitörüm tekrar night shift aktif oldu. Rehberdeki adımlar High Sierra'daki gibi ancak sonlarda biraz farklı.
İlk olarak kullandığım monitör Samsung C49HG90. Ancak her monitör için bir garantisini veremiyorum. Bu yüzden denemeniz gerekiyor.
Gerekenler.
ADIMLAR
4K monitörlerde Night Shift Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ancak macOS Mojave güncellemesi yaptıktan sonra baktım ki night shift maalesef yine çalışmıyor. Ve High Sierra için hazırladığım rehberi takip edip tekrar denediğimde sonuç yine olumsuzdu. Bu yüzden biraz derine inip bir çözüm ürettim. Sonuç olarak High Sierra'daki metotta farklı bir yol izleyerek Mojave ile 4K monitörüm tekrar night shift aktif oldu. Rehberdeki adımlar High Sierra'daki gibi ancak sonlarda biraz farklı.
İlk olarak kullandığım monitör Samsung C49HG90. Ancak her monitör için bir garantisini veremiyorum. Bu yüzden denemeniz gerekiyor.
Gerekenler.
ADIMLAR
- Darwin Dumper Uygulamalar klasörüne taşıyın.
- Uygulama Mojavede uyarı vermekte. Yani uygulamaya çift tıklarsanız hata alırsınız. O yüzden mouse sağ klik / Open diyerek uygulamayı açın.
- Gelen ekranda:
- Sol kolondan "Deselect All" seçerek bütün seçenekleri iptal edin.
- Seçim ekranında EDID seçin.
- Sol kolonda Run Tıklayarak Masaüstünde EDID dosyalarının çıkartılmasını sağlayın.
- Şimdi FixEDID çalıştırın.
- Uygulama açıldıktan sonra "OpenEDID Binary File" tıklayın.
- Açılan pencerede masaüstünde oluşturulan "DurwinDump.." klasörü içinden EDID.bin dosyasını seçin ve Open tıklayın.
- Bundan sonra "Make" seçeceğine tıklayın.
- Bundan sonra masaüstünde displayVendorID-XX adlı bir klasör göreceksiniz.
- Şimdi /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides/ yoluna gidin ve bu klasör ile eşleşen bir klasör varsa bunun yedeğini alın.
- Ardından masaüstüne çıkartılan klasörü buraya kopyalayın.
- Bu işlemden sonra sistemi yeniden başlatıp Night Shift aktif olup olmadığını kontrol edin.
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli
- ALC 1150
- Ağ Aygıtları
- Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet